Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

cudan zvuk...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bobco77
Poruka: 44
Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 10:18h

cudan zvuk...

Poruka od bobco77 » nedelja, 21. mar. 2010. u 19:30h

Zdravo forumasi smile_computer1
Otkad imam moju fiestu 1.25 Zetec (1997 ghia),a to je nekih 4 meseca,pojavljuje se jedan cudan zvuk kada krenem.Tacnije to je ovako:krenem i posle nekih 5 sek cuje se a i oseti se neki cudan zvuk hrrrrr ,kao da zakacim kao da zastruze nesto dole,duri i osetim na noge,i to samo sekund i toliko.I posle mozes ceo dan da je vozis,taj zvuk se ne cuje,sve dok ne stanem.Ako stanem na kratko i krenem,taj zvuk se ne pojavljuje,ali ako stanem vise od 15-20 min i krenem,po 5 sek hrrrrrrrr 1 sek i toliko.Dosada nisam obracao paznju na to,i nisam imao nikakve probleme oko ovoga,ali jedan prijatelj mi kaze kako bi to moglo biti i ozbiljan problem i da je nosim na majstor.
Pa zanima me vase mislenje o ovome,dali je to normalno ili nije i koliko moze da bude opasno ako nije.

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Re: cudan zvuk...

Poruka od cvilijams » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 12:27h

Pa normalno sigurno nije,a koliko je opasno to ne znam,sve zavisi sta je otislo.

pOZZZ
CarSoundSystem

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Poruka od zolee » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 14:50h

i onda kad odneses kod majstora greska nece da se ponovi ili ako se ponovi ti kazes eto jes cuo? a on jok... i onda te gleda ono jesi lud il si samo popio...

bobco77

Poruka od bobco77 » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 19:39h

E druze to mi se danas bas dogodilo.Za srecu greska se ponovila i ja mu kazem,eto jesi cuo,jesi osetio,a on kaze a sta to?I meni pritisak 300.Nemam mnogo vremena ali ovih dana obavezno idem kod nekog drugog,sto mozda bolje "cuje".
Ja licno mislim da u motoru nije problem.Taj zvuk mislim da dolazi ili od menjaca,lamela,ili nesto povezano za ABS-om a mozda i lupetam,neznam?!To traje znaci toliko kratko,bas sekund,sto neko ko prvi put uzme da je vozi sigurno nece osetiti,ali posto ja je stalno vozim,osecam i cujem to.Ono sta me najvise muci,ovaj majstor kod koga sam odneo auto,nema ni ideju sta bi moglo da bude.
A danas sam primetio kad nagazem kocnicu u kabini mi zasvetli dugme za maglenke,a inace nemam maglenke,i kad pritisnem dugme rucno ne reagira nikako,sem kad pritisnem kocnicu onda zasvetli.Sta se desava poima nemam?!Pocelo je jedno po jedno da otkazuje u pm.A jas sam takav cepidlaka koji hoce sve da mu bide pod konac,ali kako je pocelo pocecu da se pravim da ne cujem i da ne vidim nista dok stvarno ne otkaze nesto,i sve nesto specificni kvarove cekicko olaksanje war

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 20:11h

Za tu sijalicu od maglenke... masa ti je loša na štopkama.

Uzmi i očisti kontakte.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Poruka od zolee » utorak, 23. mar. 2010. u 16:22h

bobco77 piše:E druze to mi se danas bas dogodilo.Za srecu greska se ponovila i ja mu kazem,eto jesi cuo,jesi osetio,a on kaze a sta to?I meni pritisak 300.Nemam mnogo vremena ali ovih dana obavezno idem kod nekog drugog,sto mozda bolje "cuje".
Ja sam tako cuo nesto u levom tocku, odem kod jednog majstora on necuje, odem kod drugog i on isto i kaze nista ne sekiraj se vozi. Ja vec mislio da preterujem, da mi se prividjaju stvari i bilo mi vec glupo da insistiram da "cujem nesto" hahahahah... Medjutim, 1000km kasnije ispadne da je to bio lezaj ali je u medjuvremenu izlizao glavcinu...
Sto se mene tice nadalje, ako nesto "cujem" ima da gnjavim dok se ne otkrije sta je ili se ne dokaze da sam lud :)

bobco77

Poruka od bobco77 » četvrtak, 25. mar. 2010. u 19:28h

Resio sam problem sa tasterom za maglenke sto se palio kad sam gazio na kocnice.Markedjani hvala ti,ocistio sam kontakte i sada je sve u redu.
A sto se tice glavnog problema,onaj zvuk sto se cuje,danas sam bio kod jednog majstora koji mi je ostavio dobar utisak i covek se stvarno angazirao oko auta,i sto je najvaznije "ima sluh" lol ,covek je odma osetio ono struzenje i ustanovio je da to dolazi od menjaca ili nesto vezano s njim,ali nije bilo dovoljno vremena da ispita detaljnije.Kaze da je to isti zvuk kad ubacis u brzinu a ne udze dobro i zastruze,ali nije siguran sta moze da bude.Bitno da sam mrdnuo od mrtve tacke,pa ovih dana cu resavati problem,a dali cu resiti,ne znam.
Ako neko ima neku ideju nek kaze,inace da napomenem da nemam nikakvih problema sa ubacivanjem u brzini ili slicno,tako da jedini problem je samo ta jedna sek,koja me plasi da ne napravi neki veci kvar..

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » nedelja, 28. mar. 2010. u 23:55h

Nešto mi sumnjivo da je u pitanju menjač. Onda bi se veovatno čulo ili u svim brzinama, ili u brzinama na "istoj strani" (kao npr. 1, 3, 5. ili 2. 4. R) ali ovako...
Pre će biti, kao što su već pomenuli gore, ležaj ili još pre poluosovina. Prvo to pogledaj!

bokins
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 21:48h

Poruka od bokins » utorak, 5. jun 2012. u 13:09h

I sta je bilo na kraju jel resen ovaj problem jer i ja sada imam isti pa me zanima sta je u pitanju?

bobco77

Poruka od bobco77 » sreda, 6. jun 2012. u 09:12h

Ma nije resen :( ...Jos uvjek je tako..Bio sam kod nekoliko majstora i..neuspesno..nemaju poima sta moze da bude..Ja sam malo guglao i mislim da je problem ipak u ABS u..jer na otprilike 30 km/h ABS radi kalibraciju na svom sistemu..e bas na tu brzinu otkako krenem se javi taj zvuk..e sad zasto jas osecam kalibraciju(a ne treba) ne znam,valjda ABS nije kako treba...U zadnje vreme pocelo je i u teku voznje da se javlja ponekad taj zvuk..na 2-3 sek i toliko...Tad osetim i kao auto da ukoci malo..Znaci sve u svemu nisam resio problem a mislim da je ABS..Pa evo ako neko zna sta moze da bude ili ako ima slican problem neka pise,mozda ce nam biti od pomoci..A od nas dvoje ko prvi resi problem obavezno neka pise :) Pozz

bokins
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 21:48h

Poruka od bokins » četvrtak, 7. jun 2012. u 20:50h

ja sam isto nesto pretrazivao, reci mi da li ti je isti profil guma napred i nazad? Ja sam kupio dve jako dobre gume za napred ali se razlikuje dimenzija od zadnjih (dok ne kupim i zadnje sa tom dim.) Citao sam da hoce da brljavi abs kad su razliciti profili guma na prednoj i zadnjoj osovini pa se nadam da je kod mene u tome problem a ako ne cekamo i dalje. I ja bio kod par majstora ali nista...

bobco77

Poruka od bobco77 » petak, 8. jun 2012. u 22:32h

Moje su iste dimenzije i napred i nazad,2 iste napred 2 iste nazad,i mislim da moze da ima problem ako su napred ili nazad 2 razlicne a ne ako su razlicne napred i nazad...Ipak mislim da nije u tome problem,radio sam svakakve kombinacije i isto..4 iste i opet isto..Definitivno nije do gume u ovom slucaju..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“