Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ugasio se, i nece da upali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mikiklek
Poruka: 292
Član foruma od: petak, 10. jan. 2020. u 19:58h

Ugasio se, i nece da upali

Poruka od mikiklek » utorak, 30. avg. 2022. u 18:48h

Focus mk3 1.6 tdci 95 ks. Malopre me zove zena, auto se ugasio i nece da upali. Sad sam na poslu, pa sam samo izasao s posla da vidim sta se desava. Auto je normalno radio, parkirala ga, kad je krenula kuci, upalila normalno, izasla u rikverc sa parkinga da ubaci u prvu i ugasi se. Kaze kad je sela u auto da nije bio dobar datum i sat, al kad je upalila auto da je ispisao normalno vreme. Navodno kad se ugasio auto upalio je crvenu lampicu za start stop. Auto na izgled normalno vergla, al nece da upali. Prva stvar koja mi je pala na pamet, da nije usao vazduh u sistem dovoda goriva, kad sam kupio auto imao je neki nepovratni ventil, koji mi je majstor skinuo. Auto je bio parkiran pod nagibom, tako sto je prednji kraj bio visi. Druga stvar je manje verovatna, da me ne zeza akumulator, start stop sistem( kad sam kupio auto, start stop je bio raskacen) mi je radio jednom u deset dana, pa sam bio da proverim akumulator i rekli su mi da je slab, al da vozim jos. Torque aplikacija nije izbacila nikakvu gresku,
Da li ima neko ideju sta bi moglo da bude, sad sam na poslu, sutra idem za Beograd, samo ne mojim kolima, pa pre cetvrtka necu ni moci da oteram auto do mehanicara da pogleda sta je.
Poslednja izmena: mikiklek, na dan utorak, 30. avg. 2022. u 18:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mikiklek
Poruka: 292
Član foruma od: petak, 10. jan. 2020. u 19:58h

Re: Ugasio se, i nece da upali

Poruka od mikiklek » utorak, 30. avg. 2022. u 23:22h

Otisao do kola kada sam završio s poslom, zamenio osigurac od pumpe, pokusao jednom da upalim nece. Pa sam onda pokusao da skinem crevo od dovoda goriva, nisam uspeo bez ikakvog alata, vratio se u kola i upalim, ugasila bi se da nisam dao malo gasa, sad ih provozao 15 km, palio, gasio sve normalno, kontam da je nešto oko dovoda goriva...

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

mbole
Poruka: 14906
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ugasio se, i nece da upali

Poruka od mbole » sreda, 31. avg. 2022. u 05:39h

Nepovratni ventil i ne treba da postoji.
On je "zakrpa", kad nekoga mrzi da trazi gde je stvarno problem.
A najverovatnije ti je problem upravo u tom crevcetu koje si pokusavao da skines, odnosno u gumici na prikljucku (zavrnuta, ostecena...)
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“