Skidanje usisa radi čisćenja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: utorak, 15. jun 2021. u 16:27h
Skidanje usisa radi čisćenja
Da li itko zna da li je skidanje usisa na mondeu jednostavno? Čitao sam da ako se sensor bregaste pomjeri ili auto da poslje sam auto neće upaliti... Za skidanje jednostavno par crijeva odspojiti i vijke sto drze no brinem se za sensor.
- mbole
- Poruka: 14906
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Skidanje usisa radi čisćenja
Mondeo je poceo da se pravi 1986.
Do danas se kroz njega prosetalo bar 10-tak motora.
Koji mondeo, koji motor, koje godiste...
Drugo... kave veze ima senzor bregaste sa usisom? Senzor bregaste je tipicno negde u blizini remenice bregaste, nikakvog dodira sa usisom nema, osim ako ne moras kod nekog konkretnog motora da razbucas brdo toga da bi dobacio do nekog srafa, pa moras da se igras i sa razvodom... mada ne znam za takav, sto naravno ne znaci da ne postoji.
Kakve veze ima pomeranje auta sa usisom?
Bice da si nesto lose protumacio od toga sto si procitao, i pobrkao razvod sa usisom
Do danas se kroz njega prosetalo bar 10-tak motora.
Koji mondeo, koji motor, koje godiste...
Drugo... kave veze ima senzor bregaste sa usisom? Senzor bregaste je tipicno negde u blizini remenice bregaste, nikakvog dodira sa usisom nema, osim ako ne moras kod nekog konkretnog motora da razbucas brdo toga da bi dobacio do nekog srafa, pa moras da se igras i sa razvodom... mada ne znam za takav, sto naravno ne znaci da ne postoji.
Kakve veze ima pomeranje auta sa usisom?
Bice da si nesto lose protumacio od toga sto si procitao, i pobrkao razvod sa usisom

Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
sigurno misli na mondeo mk3 2,0tdci.jel sam u pravu?
ako imaš problem sa paljenjem ,vidi na dijagnostici grešku za senzor bregaste...da li je prisutna
ako imaš problem sa paljenjem ,vidi na dijagnostici grešku za senzor bregaste...da li je prisutna
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: utorak, 15. jun 2021. u 16:27h
Ne na mondeo mk4 qxba. Ocistio egr, rijesio problem zvizdanja na njemu, pa se sjetio. Nista nece pomoci dok i usis ne očistim. Na jednom stranom forumu sam pročitao da se lako moze zeznuti sensor ili polozaj pa da auto nece upaliti