Vlasnik sam focusa ZTS 2001, 1,8 benzinac, automatic (amerikanac)
Problem je poceo da mi se javlja pre par dana kada mi je probio antifriz na posudu.
Temperatura je bila na polovini (kao i uvek), sacekao da se malo ohladi, dolio antifriz (uvek imam 2l u gepeku za nedaj Boze)
Dosao kuci, ali nisam primetio da mi je ukljucio ventilator, kao i obicno pri gradskoj voznji i ovim vrucinama.
Juce mi se opet desilo da je probio, imao sam i brdsku voznju (smederevksa Palanka )
Mehanicar mi rece da je verovatno problem oko termo prekidaca. Pregledao je auto, nema mehurica u boci pri radu i turiranju da ne sumnja u dihtung glave, rashladna creva nisu tvrda (nema pritiska). Termostat otvara normalno, sva creva vruca...
E sad ja sam jutros kupio novi termo prekidac, ali ne znam gde se nalazi??? Gledao sam oko hladnjaka i nisam primetio nista...
Gledao po youtube, ali tu su uglavnom snimci senzora temperature, ali ne i senzora termo davača...
Ako neko zna g de se nalazi, tj. lokaciju termo prekidaca, skratio bi mi posao

Moj mehanicar je previse zauzet i ovih dana mi ne moze resiti problem, a meni auto treba svakog dana pa resih da sam zavrsim taj problem.
Hvala unapred