Главно питање сада је: да ли на вентилатору могу да заменим само тај поломљени део (односно цео носач) или мора комплет све да се мења? Буквално немам појма скоро ништа око механике и аутомобила генерално, па је ово можда звучало смешно, али није срамота да питам када не знам. Када сам њушкао око хладњака бацих око на сајлу мењача, пошто је почео мењач теже да улази у брзине, и видим да на крају сајле фали један део и претпостављам да је то узрок проблема.
Јасно ми је да је то за замену, али нигде не могу наћи неки видео како се мењају сајле да бих знао колико је то компликовано и да ли да се уопште надам да то могу сам да заменим. На тјубу сви нешто буџе и крпе, што ме ни не чуди с обзиром на цену, али не знам како бих возио ауто који има тако неки проблем који може било кад да се закомпликује па бих то решио у потпуности. Да ли је паметније куповати половне, а оригиналне делове или је скроз ок купити нове заменске делове?
Фиестица је догурала до 336 хиљада км и потребна јој је пажња па је сваки савет добродошао са некога са 0 искуства око поправки аутомобила