Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Замена сајле мењача, вентилатора и хладњака - Ford Fiesta 2006 1.4 TDCI

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
FiestaBG
Poruka: 29
Član foruma od: petak, 2. avg. 2013. u 22:52h

Замена сајле мењача, вентилатора и хладњака - Ford Fiesta 2006 1.4 TDCI

Poruka od FiestaBG » utorak, 12. jul 2022. u 23:38h

Пукао ми је носач (или држач) вентилатора и вентилатор је пробушио хладњак док ја нисам схватио шта се дешава. mrgreen
Главно питање сада је: да ли на вентилатору могу да заменим само тај поломљени део (односно цео носач) или мора комплет све да се мења? Буквално немам појма скоро ништа око механике и аутомобила генерално, па је ово можда звучало смешно, али није срамота да питам када не знам. Када сам њушкао око хладњака бацих око на сајлу мењача, пошто је почео мењач теже да улази у брзине, и видим да на крају сајле фали један део и претпостављам да је то узрок проблема.
Јасно ми је да је то за замену, али нигде не могу наћи неки видео како се мењају сајле да бих знао колико је то компликовано и да ли да се уопште надам да то могу сам да заменим. На тјубу сви нешто буџе и крпе, што ме ни не чуди с обзиром на цену, али не знам како бих возио ауто који има тако неки проблем који може било кад да се закомпликује па бих то решио у потпуности. Да ли је паметније куповати половне, а оригиналне делове или је скроз ок купити нове заменске делове?
Фиестица је догурала до 336 хиљада км и потребна јој је пажња па је сваки савет добродошао са некога са 0 искуства око поправки аутомобила :woohoo:
Slika
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21503
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Замена сајле мењача, вентилатора и хладњака - Ford Fiesta 2006 1.4 TDCI

Poruka od Markedjani » sreda, 13. jul 2022. u 03:09h

Odvezi kod majstora.

Čist prijateljski savet od nekoga ko vrlo dobro poznaje kako auto radi i ima dobar broj alata u kolekciji, pa za većinu stvari uzmem i odvezem auto kod majstora.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

FiestaBG87

 
Poruka: 5871
Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h

Poruka od FiestaBG87 » sreda, 13. jul 2022. u 07:36h

Mislim da su sajle najjeftinija varijanta nesto preko 100 eura, kod mene isto ispalo to djavo, probam da napravim od plastike neke, sad mi trenutno dve podloske stoje i mislim zica ili ima svoj osigurac, ima lufta ali radi

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 13. jul 2022. u 08:01h

Одеш на отпад и купиш , не мора да буде од фијесте , може од било ког фода са тим типом мењача . За прву помоћ може неко гумено тврђе црево , подлошка и сегер преко .
Верејем да је луфт на ручици тренутно огроман.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“