Kako provjeriti binu (izgleda kao kondezator) i komutator? Postoji li neki nacin?
Ford fiesta 1.1 - struja problem!
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: utorak, 5. sep. 2017. u 18:56h
Ford fiesta 1.1 - struja problem!
Na staroj fijesti 1990 1.1 problem. Sa njom se pregonio 5 prikolica nekog šuta radila je extra, bez lrovlema. Nakon toga sam je parkirao sve regularno,ali je nismo palili 2 nedjelje. Ja juce da upalim kakvi! Nece da cuje. Gorivo ide al nem struje na kablovima. Nije mi jasno kako da tako odjednom izgubi struju!? Postoji li kakav osigurac ili nesto slicno? Ima komutator, ali do sada par puta kad smo ga mijenjali, nikad nije bilo na ovaj nacin da crkne 
Kako provjeriti binu (izgleda kao kondezator) i komutator? Postoji li neki nacin?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Ford fiesta 1.1 - struja problem!
Da li se komutator nalazi na samom razvodniku i da li na konektoru ima tri žice?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Taj komutator najviše crkava zbog pregrevanja. Nalegajuća površina na razvodniku mora biti vrhunski čista i sa vrlo malo stavljene paste za hladjenje (tako je i fabrički), znači ista stvar kao i hladnjak za procesor na računaru. Komutator hoće da crkne odjednom, a bobina ne crkava.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Hvala ti vidjecu
Najgore je sto nemam dje da kupim novi zvao sam skoro sve auto djelove, niko nema, katastrofa!
Najgore je sto nemam dje da kupim novi zvao sam skoro sve auto djelove, niko nema, katastrofa!