Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Neresiv problem Automatskog sauha Fiesta mk3

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Neresiv problem Automatskog sauha Fiesta mk3

Poruka od paun1 » četvrtak, 11. mar. 2010. u 21:13h

Vise neznam sta da radim,promenio sam sve oko sauha(potenciometar gasa,step motor,davac temperature na grani,elektro diznu,svecice,filter za vazduh)neznam vise sta da promenim da bi auto normalno radio... Ovako kada upalim auto hladan radi na nekih 2000rpm , a tek kada se dosta ugreje nekih 25km voznje on vrati sauh,ali sta je problem sad kada dodam gas obrtaji se podignu i kada se spustaju obrtaji zaglave se na nekih 1500rpm i zadrze se nekih 3-4s...I kada drzim kocnicu kada ambledujem,kada palim svetla obrtaji variraju sa nekih 900 na 1100rpm. Daj ljudi pomagajte kako znate i umete?? war mechanic

cvilijams
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Re: Neresiv problem Automatskog sauha Fiesta mk3

Poruka od cvilijams » petak, 12. mar. 2010. u 11:50h

Skini senzor ler gasa sa motora i dobro ga ocisti pa ga vrati ali resetuj i ecu pritom.
Takodje pogledaj senzor temperature rashladne tecnosti posto sam imao takav problem i ciscenjem jednog i drugog senzora je sve ok.

pozzzz
CarSoundSystem

paun1

Poruka od paun1 » petak, 12. mar. 2010. u 12:18h

Ae molim te pojasni mi malo gde se nalazi taj senzor ler gasa??Davac temperature sam zamenio stavio nov pre 3 meseca i isto.Nema nikakvih promena.Iz usisne grane ide jedno malo crevo koje se bode u kuciste filtera za vazduh,sad sta se desava kad upalm auto i on radi na 2000rpm neki put na 2500rpm i kad izvadim crevo iz kucista i zatvorim ga prstom on vrati na 900rmp i radi normalno.Sad me i to pomalo buni?????Isao kod raznih majstora oni zameni ovo zameni ono i nakraju isto....

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 12. mar. 2010. u 13:37h

Ajde da se ne frljamo pojmovima , TPS je senzor ( potenciomer ) ler gasa . ECT je senzor koji meri temperturu motora i salje je ecu , IAT je senzor temepature vazduha i on je na usisnoj grani . IACV je step motor koji kontorlise ler i protok vazduha pri manjem gasu ...
Na " hladan start" ili sauh kako ga ti zoves , uticu ECT senzor i IACV . ECT govori ecu da je motor hladan , da treba da ubrizgava vise goriva . Ecu salje IACV signale da pusti malo vise vazduha da bi digao ler gas .... IACV moze da se zaprlja i da se zaglavljuje i da kolicina vazduha koju on pusta nije tacna . One se jednostavno otvori i ocisti ....
Potrazi na netu vrednosti koje ocitava ECT senzor tj. koliko Ohm je otpor na kojoj temperaturi pa tako mozes zanti da li je ispravan .
IAT senzor ne utice na "hladni start " , on utice generalno na odredjivanje kolicine goriva koja treba da se ubrizga ....
TPS utice generalno na rad motora u svim rezimima , i jedan je od najvaznijih senzora koji direktno prenosi zelje vozaca u ECU . On ako zeza , zeza u svim rezimima rada motora ...

paun1

Poruka od paun1 » petak, 12. mar. 2010. u 15:07h

Hvala na objasnjenju.U toku sledece nedelje cu da odradim dijagnostiku pa cemo da vidimo.Cim se prolepsa verme krenucu sa ciscenjem svih nabrojanih sensora.Ako i to ne pomogne onda cu da teram ovako kao sad.Sipam 1000 din i prodjem 50 km po gradu pa na pumpu opet.

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 12. mar. 2010. u 16:57h

Ako si menjao kazes senzor temperature rashladne tecnosti,mislim da je to problem. Nadji na otpadu isto takav sa istog motora i zameni,pa vidi kako se ponasa.
Kada crkne taj senzor,onda motor stalno radi sa povecanom kolicinom goriva,kao da je hladan
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21505
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 12. mar. 2010. u 17:16h

Kad se auto ugreje jel smrdi gorivo i jel baca crn dim na auspuh pri većoj turaži ?

Pošto vidim da je potrošnja povećana.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

paun1

Poruka od paun1 » petak, 12. mar. 2010. u 18:31h

Ne smrdi gorivo i nema crnog dima.Malo pre sam se provozao neki krug i katastrofa.Snimio sam kako auto radi i sta je problem.Veceras ubacujem snimke... rally

da dodam jos ovo.Auto slabo dize temperaturu i pri duzoj voznji 200-300 km temperatura stoji konstantno na malo vise od bele zone.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 13. mar. 2010. u 02:21h

Pa problem ti je u termostatu onda . Auto ne može da se zagreje , pa senzor ćita da je hladan i trpa više goriva ...

paun1

Poruka od paun1 » nedelja, 14. mar. 2010. u 21:12h

A moze li pa fals vazduh stvara takve probleme,msm to sa povecanjem broja obrtaja.Posto mi je 100% otiso dihtun izmedju grane i karburatora????? cekicko

paun1

Poruka od paun1 » ponedeljak, 15. mar. 2010. u 17:40h

Dihtung promenjen i isto se ponasa.Zameno sam sensor na usisnoj grani stavio polovan i isto.Kad upalim auto i auto radi dok se ne ugreje kad mu dam gas npr do 4000 obrtaja i kada pusti gas obrtaji padaju naglo do 1500 i tu zadrzi neki 5-6 sekundi i posle vrati na 800.To mi se desava i voznji i kada je auto vruc i kada je hladan...Isto tako kad mu dam mali gas do 2000 obrtaja isto zadrzi 1500 i lagano posle 5-6 sekundi obori na 800.Isto tako kad palim svetla i kad nagazim kocnicu podize broj obrtaja..Zna li neko sta moze da bude uzrok kvara cekicko cekicko

paun1

Poruka od paun1 » ponedeljak, 15. mar. 2010. u 20:33h

??????????????????????????????????????????????? :-( :-( :-(

vlade
Poruka: 89
Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h

Poruka od vlade » sreda, 17. mar. 2010. u 11:05h

van piše:Ajde da se ne frljamo pojmovima , TPS je senzor ( potenciomer ) ler gasa . ECT je senzor koji meri temperturu motora i salje je ecu , IAT je senzor temepature vazduha i on je na usisnoj grani . IACV je step motor koji kontorlise ler i protok vazduha pri manjem gasu ...
Na " hladan start" ili sauh kako ga ti zoves , uticu ECT senzor i IACV . ECT govori ecu da je motor hladan , da treba da ubrizgava vise goriva . Ecu salje IACV signale da pusti malo vise vazduha da bi digao ler gas .... IACV moze da se zaprlja i da se zaglavljuje i da kolicina vazduha koju on pusta nije tacna . One se jednostavno otvori i ocisti ....
Potrazi na netu vrednosti koje ocitava ECT senzor tj. koliko Ohm je otpor na kojoj temperaturi pa tako mozes zanti da li je ispravan .
IAT senzor ne utice na "hladni start " , on utice generalno na odredjivanje kolicine goriva koja treba da se ubrizga ....
TPS utice generalno na rad motora u svim rezimima , i jedan je od najvaznijih senzora koji direktno prenosi zelje vozaca u ECU . On ako zeza , zeza u svim rezimima rada motora ...
Svaka cast za kratki kurs pojmova !
A posto smo otvorili Pandorinu kutiju i iz nje pocese da ispadaju termini , problemi i kvarovi voleo bih da mi neko pojasni sta od te skalamerije postoji ( i gde ? ) na Eskortu VI 1.8 td 1997 god. Naime i meni se desava da teze upali po hladnom vremenu ,iz pravca step motora se cuje pisak kada su obrtaji na 1200 (pri svakom dodavanju gasa ). Takodje se desi da po otpustanju papucice za gas obrtaji se spuste do 1200 i tu zadrze a kasnije sidju do 800-900 .Napominjem da sam se za paljenje po hladnom snasao tako sto stisnem polugicu na bos pumpi na kojoj se zavrsava sajla koja dolazi sa step motora i tada upali iz prve (predpostavljam da sam mu ja tako dao rucni sauh ) na prvo grejanje iako su grejaci stari 2-3 godine i to divljaci (no name ) . Sve ovo ne vazi preko leta . Auto ne trosi ulje ,vuce extra tako da smatram da nije u pitanju istrosenost motora .Ako sta moze da se kombinuje sta sa cim , kako ? Ideje , predlozi ...
Hvala , pozdrav

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » četvrtak, 18. mar. 2010. u 23:47h

Aj reci koji je motor u Fiesti pa da pogledam nesto.

POZZ
CarSoundSystem

paun1

Poruka od paun1 » petak, 19. mar. 2010. u 09:32h

1.4 clx 1991 god 71 ks.

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » petak, 19. mar. 2010. u 14:24h

http://uploading.com/files/14f4b97b/FIESTA123.rar/ skini ovo i probaj da odradis dijagnostiku sam.
CarSoundSystem

paun1

Poruka od paun1 » petak, 19. mar. 2010. u 14:56h

Problem resen.Zamenjen step-motor i potenc. gasa i reset. ecu i sad radi kao sat...Hvala na pomoci svima. redbullw gears rally

baze
Poruka: 42
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 18:29h

Poruka od baze » subota, 20. mar. 2010. u 18:47h

Radi se o fiesti 1.1 94 godiste benzin, i imam problem sa automatskok sauha ,auto upali od prve nema promasaja ali kad krenes posle 10 metara sauh se iskluci i auto pocne da trokira da nece da primi gas,ugasi ili stanes ostavis ga malo da poradi i krenes i onda vise celi dan nemas problema.SAUH se iskluci i zaglavi se najverovatno,jasam i makedonije i trazim mislenje,hvala vam unapred.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“