Ventilator radi nakon gasenja motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: nedelja, 22. maj 2022. u 14:46h
Ventilator radi nakon gasenja motora
Obzirom da sam nov, da li je to normalna pojava da ventilator radi par minuta nakon gasenja auta? Mondeo mk4, uradjen veliki servis, vodena pumpa nova stavljena?
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Ventilator radi nakon gasenja motora
ne treba da radi posle gašenja.nešto nije u redu,uraditi dijagnostiku da se vidi gde je problem
- fordinjo11
- Poruka: 64
- Član foruma od: sreda, 25. maj 2016. u 11:04h
Mozda ima veze sa dpf-om. Proveri ga. Mozda hoce da zradi regeneraciju. Meni se to dešavalo na fokusu .
- sipov
- Poruka: 227
- Član foruma od: četvrtak, 24. jun 2021. u 03:58h
Ako ima dpf prekidas mu regeneraciju,upali auto ponovo i nastavice regeneraciju bar je tako na mom focusu,isturiraj i prati izduv...
-
Obzirom da sam cuo milion razlicitih prica oko regeneracije DPF, u manual za Mondeo MK4 sam pronasao samo to da se vozi,,na konstantim obrtajima 20-tak minuta,, . Ne pise da li je to na 2000, 2500 ili 3000 . Pretpostavljam da zavisi to sve i od marke automobila. Kako uopste da znam da li je zapoceo regeneraciju dok ne ugasim automobil? Postoji li neko pravilo prevencije, na odredjeni broj predjenih km da se vozi tih 20 minuta....?
- sipov
Regeneraciju kad započne možeš videti tako sto ceš na leru primetiti povišene obrtaje ili ako ima putni računar sa povišenom potrošnjom goriva,nema prevencije oko 350km koliko sam ja upratio da pokrece regeneraciju...Kod mene kad upali regeneraciju a desavalo se kad dodjem pred firmu drzim 5m na višim obrtajima do 4000rpm i u mjestu odradi vrati se obrtaji na normalan rezim i znas da je gotovo
-
E gluposti svetske, mislim na generalno DPF....hvala na pomoci naravno. Sad sm gledao, ispod 1000 obrtaja je u leru
- sipov
Oko 1000 obrtaja u leru zagrijan motor tad je regeneracija u toku a oko 800 je normalan,pa pratite od sad,ljudi ne znaju prekidaju regeneracije i nakon god dvije kazu sranje dpf kvarljiv itd...
- mbole
- Poruka: 14906
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ono kao.. na je*enom displeju ispisi: regeneracija u toku ne gasi.
Stvarno komplikovan softverski zahvat
Nego ljudi treba da bajaju dal je sranje pocelo da curi ili nije.
Auto bre sluzi da se vozi, ne da zagledam svaki cas dal piski ili kaki.
I dpf ne da nevalja, nego mu izmislitelja treba ustrojiti da se slucajno ne razmnozi.
Stvarno komplikovan softverski zahvat

Nego ljudi treba da bajaju dal je sranje pocelo da curi ili nije.
Auto bre sluzi da se vozi, ne da zagledam svaki cas dal piski ili kaki.
I dpf ne da nevalja, nego mu izmislitelja treba ustrojiti da se slucajno ne razmnozi.
Djak pesak 

-
U pravu si sve, logično ali jbg.....Zanima me sad je li to nepisano pravilo za većinu automobila da ako je na 1000 obrtaja u leru tad je regeneracija u toku, pitam jer pouzdano znam da je 1000 za jednu octaviu novije generacije kao i za dva golfa 6, kod njih je na 1000, drugari mi voze pa iz razgovora znam
- mbole
- Poruka: 14906
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
1000 obrtaja to jest nesto podignut ler, moze da bude i recimo zato sto je ukljucena klima.
Od auta do auta...
Od auta do auta...
Djak pesak 

- sipov
Mislim da su sva vozila zagrijana bez klime i vecih potrošaca na 800-850 u leru,za Ford znam da regeneracija podize obrtaje i na putnom racunaru moze se vidjeti na trenutnoj potrosnji koja je od 0.4-0.5l/h normalno,kod regeneracije 0.9-1.2l/h
- fordinjo11
- Poruka: 64
- Član foruma od: sreda, 25. maj 2016. u 11:04h
odavno nisam pratio DPF , zakacih se jutros obd i vidim da DPF diff. pressure se krece od 1kPa do 31kPa .
Pošto sam ga procistio dpf pre nekih par hiljada sa moti sprejem ,ali i dalje mi bruji ventilator u poslednjih par dana. cenim da sam ostao bez tecnosti za regeneraciju .
Da li neko zna granicne vrednosti za zapusen DPF ?

Pošto sam ga procistio dpf pre nekih par hiljada sa moti sprejem ,ali i dalje mi bruji ventilator u poslednjih par dana. cenim da sam ostao bez tecnosti za regeneraciju .
Da li neko zna granicne vrednosti za zapusen DPF ?