Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

abs lampica mk3

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
purca78
Poruka: 11
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:31h

abs lampica mk3

Poruka od purca78 » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 23:17h

zdravo drugari imam problem sa abs lampicom.menjao sam lezaj tocka klinac je trebao da smota glavcinu da bih lakse ubacio zglob medjutim dao kontakt posto je senzor bio izkonektovan po zavrsenom poslu svetli abs lampica i neradi abs.na dijagnostici pokazuje da je senzor.neverujem jer mi na omometru daje 2.0 om otpor.a i braco pre toga exstra radio.molim misljenje znalaca posto neradim samo forda.kako da ga resetujem. unapred hvala.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: abs lampica mk3

Poruka od Dragomir » utorak, 9. mar. 2010. u 06:27h

Mozes li dijagnostikom da izbrises gresku?
Da li se lampica od ABS negasi kada das kontakt ili se upali kada krenes?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

purca78

Poruka od purca78 » utorak, 9. mar. 2010. u 20:42h

rsdforddragomir piše:Mozes li dijagnostikom da izbrises gresku?
Da li se lampica od ABS negasi kada das kontakt ili se upali kada krenes?

pozdrav druze.trenutno nam je kabal ostecen tako da od dijagnostike trenutno nema koristi. i na kontaktu i u voznji svetli.kada senzor, tj vrh senzora koji vrsi ocitavanje stavim na masu lampica se ugasi. po ponovnom kontaktu nema lampice, tj ugasi se kada se motor upali, ali nakon par stotina metara voznje lampica se upali i ABS prestaje da radi. Da li mogu bez dijagnostike da ponistim gresku? i da li je to samo greska u kompjuteru ili je u pitanju kvar?

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 9. mar. 2010. u 22:56h

pa da li je lezaj okrenut kako treba...on ima davac abs (crna povrsina na lezaju) koja mora doci do senzora abs-a u glavchini da bi isti radio...jel ti radi abs odnosno da li pri kocenju blokira tockove ili odradjuje pedala...mozda si okrenuo lezaj naopako..
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » sreda, 10. mar. 2010. u 00:36h

Naj verovatnije nisi montirao lezaj kako treba

purca78

Poruka od purca78 » četvrtak, 11. mar. 2010. u 00:08h

mislim da jesam.strana sa metalnim prstenom ide do zgloba.to jest izmedju lezaja i zgloba.ali me cudi da nema rebrast prsten na strani gde je senzor.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 11. mar. 2010. u 22:56h

nije takav sistem abs...crni metalni dio lezaja ide na unutrasnju stranu..pogledaj jesi li dobro spojio abs senzor ili da kab slucajno nije otkacen ili ostecen..to je najcesca greska kod abs-a
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » petak, 12. mar. 2010. u 11:46h

Probaj da skines kleme sa akumulatora i ostavi ga neko vreme tako pa ga ponovo prikopcaj pa onda vidi.
To je mozda jedini nacin ako uopste moze da se tako uradi resetovanje bez dijagnostike.

pozzzz
CarSoundSystem

purca78

Poruka od purca78 » petak, 12. mar. 2010. u 12:37h

druze siguran sam da sam lezaj dobro postavio normalno da kod abs sistema ima veze kako se okrece lezaj to mi je poznato.ovako stoje stvari.ja na novom lezaju koji sam ugradio nemam crnu povrsinu vec limenu u boji metala.rasturo sam i drugu stranu dok tamo ima braon povrsina, i to reko bih da je od neke vrste plastike,nema rebrastih kanala normalna je ravna povrsina.ista kao i na strani koju sam ja radio.e sad to meni nije jasno kakve to veze ima koja je boja.probao sam i da skinem to limce da lezaj ostane na plasticnoj povrsini, ali normalno da nece da radi jer plastika nemoze da da impuls.malo je smesan problem na gled i glup, ja taj posao radim vec 14god.i nikad recima nisam imao ovako gluplju situaciju.potpuno mi je poznat rad abs sistema,ali ovde je ocigledan problem u lezaju verovatno nije za abs sistem.ja sad pokusavam da ovu situaciju probam da resim da dobijem zeljeni rezultat, makar i skinuo povrsinu za abs od nekog drugog lezaja iste dimenzije,ili ovu postojecu preradim u njemu odgovarajucu.zato sam ja postavio ovo pitanje da vidim dali se to vec nekome desilo i dali ima eventualno resenje.inace i ja sam menanicar tako da volim da idem do najsitnih detalja.volim da resavam probleme a ne samo da menjam nove delove za mene je to monter a ne majstor.nadam se da se slazes samnom,probacu nesto da uradim pa cu se javiti. veliki pozdrav

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » petak, 12. mar. 2010. u 20:38h

Sibi u potpunosti si u pravu.O tome svi i mi ovde pisemo.Okreni lezaj(vrlo tesko ces ga sada skinuti da ga ne ostetis) i ABS ce raditi.

analizator
Poruka: 45
Član foruma od: sreda, 3. mar. 2010. u 14:31h

Poruka od analizator » utorak, 16. mar. 2010. u 13:55h

Pozdrav svima. Ja imam isti problem na Fiesti 1.3 2000. Naime otkad sam kupio auto, svetli lampica ABS-a. Koristeći uputstva iz Autodata programa došao sam do zaključka da su mi u prekidu oba prednja senzora brzine obrtaja točka. Naime koristeći ommetar sam ustanovio da su oba u prekidu(treba da su oko 1,1 kOHM). Najviše sam se iznenadio kada sam cuo cenu senzora, koja je od oko 60eur čak i do 150eur po komadu. To me je bas šokiralo.Mislim , to je obično parče magneta sa namotanom žicom i zaliveno u plastiku. Najjeftinije što sam našao u Srbiji su polovni, za 25eur po komadu. Na e_bay-u sam ih našao za 16,5eur po komadu, ali ne mogu da ih naručim i više mi ništa nije jasno. Od čega su napravljeni kada su tako skupi. Da li neko možda zna, da li moram da obrišem kodove greške u kompjuteru, kada eventulno kupim druge senzore? Sve u svemu osim što mi lampica bode oči kada god sednem u auto, kočnice dobro rade, ali...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“