Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blokirana vrata prtljažnika Mondeo mk4

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nemsa
Poruka: 9
Član foruma od: sreda, 10. jul 2019. u 18:01h

Blokirana vrata prtljažnika Mondeo mk4

Poruka od nemsa » nedelja, 6. mar. 2022. u 21:43h

Pozdrav,

Vozim Mondeo mk4 limuzinu, 2013. 2.0 tdci.Imam problem sa bravom ili vratima prtljažnika - jednostavno ne mogu da otvorim vrata. Vrata se otvaraju pritiskom na dugme iznad tablice ali to ne funkcioniše. V
rata su zatvorena ali kompjuter prijavljuje da su otvorena. Pokušao sam iznutra da ih otvorim, postoji neka poluga na vratima koja mi je ostala u ruci... Dok sam bio u gepeku 🤣 primetio sam da mi kaplje voda iz plastičnog uvodnika za kablove (prokisnjava) koji u snopu odozgo ulaze kroz vrata u gepek i onda po vratima idu ka svetlosnim grupama, verovatno i ka bravi?
Da li uopšte postoji mogućnost da se vrata otvore manuelno i kako? Imam utisak da je prokisnjavanje napravilo neki problem pa bih prvo išao kod elektricara? Moguće da je problem i u limariji, jer sam pre par godina imao jedan udarac u zadnji branik, ali sve je radilo ok...
Pišite šta mislite da je uzrok i da li ste imali neko iskustvo sa ovim. Meni se ovo nikad ni na jednom autu nije desilo. Ostale brave rade bez greške...

mbole
Poruka: 14906
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Blokirana vrata prtljažnika Mondeo mk4

Poruka od mbole » nedelja, 6. mar. 2022. u 22:08h

Uzrok je skoro siguno prekid u rebrastom crevu.

A manuelno otvaranje... koliko se secam na Mk4 nije predvidjeno, ili barem ne kao prosta varijanta.
Tako da... moguce je da prvo moras da posetis bravara, da bi ti otvorio vrata, a najverovatnije moze da ih otvori i elektricar, dovodjenjem napona direktno na kontakte motorceta (naravno otkacenog od ostatka instalacije).
Nazalost, nemam seme od Mk4 pa da ti kazem sta gde tacno...
Djak pesak :)

nemsa

Poruka od nemsa » nedelja, 6. mar. 2022. u 22:13h

Hvala mbole.
Išao bih kod bravara kad bih znao kod koga. Bravar eznam samo one sto rade ključeve za brave a njih ima vrlo malo, pitanje ko bi se ovim bavio. A opet bravaz je električna pa mi je realnije da odem do elektricara kojih ima mnogo više.
Ako imaš nekog bravara slobodno mi preporuci na PP.

Pozdrav

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 6. mar. 2022. u 23:58h

Ristic u Zemunu, 22 Oktobra 16.

nemsa

Poruka od nemsa » ponedeljak, 7. mar. 2022. u 15:15h

Mbole bio si u pravu. Prekinut kabl u buziru. Banalan kvar, rešio danas kod elektricara.

Hvala

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 7. mar. 2022. u 19:29h

thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“