Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
Acnzje
- Poruka: 169
- Član foruma od: četvrtak, 26. mar. 2020. u 16:54h
Poruka
od Acnzje » utorak, 22. feb. 2022. u 01:15h
Zanima me da li je normalno da auto, kada je potpuno hladan, radi na ovom broju obrtaja?
Cini mi se da je ranije radio blize 1000 dok se ne dostigne radnu temperaturu.

-
911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Poruka
od 911s [SK] » utorak, 22. feb. 2022. u 02:43h
Nema potrebe da uvek radi hladan na nešto višim obrtajima, postoji više preduslova za to a očigledno da kompjuter na osnovu očitavanja više senzora misli da nema potrebe za nešto višim obrtajima. Uostalom, nije podjednako hladno -10 ili 0 ili +10 stepeni.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše:
...за све те буђаве фордове
-
Jozza
- Poruka: 2093
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Poruka
od Jozza » utorak, 22. feb. 2022. u 14:19h
Acnzje piše:Zanima me da li je normalno da auto, kada je potpuno hladan, radi na ovom broju obrtaja?
Cini mi se da je ranije radio blize 1000 dok se ne dostigne radnu temperaturu.

Ako malo pipneš pedalu gasa, da li se vrati na te obrtaje, ili ostane na (recimo) 1200 obrtaja?
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
-
Acnzje
- Poruka: 169
- Član foruma od: četvrtak, 26. mar. 2020. u 16:54h
Poruka
od Acnzje » utorak, 1. mar. 2022. u 10:25h
Nisam ulazio danima na forum, tek sad vidim.
Brine me jer je auto uvek na ovim obrtajima, skroz hladan, zagrejan na radnu, znaci uvek. Ovako na oko mi deluje da je na 700 obrtaja..
Vraca se na ove obrtaje, sta vise zna da padne malo i ispod prilikom saltanja ili kad tako u mestu dam malo gasa