Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
emiill75
- Poruka: 20
- Član foruma od: četvrtak, 23. maj 2013. u 15:26h
Poruka
od emiill75 » četvrtak, 21. okt. 2021. u 13:41h
Auto je kupljen skoro,juce sam bio da se odradi veliki servis,majstor je primetio da je otkaceno jedno crevo, po njegovim recima to je vakum crevo navodno od turbine.Ja sam mu reko ,ok vrati ga na njegovo mesto mozda je ispao.Kaze majstor ako ti je auto dobro radio i nisi imao problema da ne diramo nista i da ga ostavimo tako.E sada me ne interesuje ako neko moze da mi objasni koju funkciju ima to crevo i dali ja smem da ga vratim na njegovo mesto.Mozda je sa razlogom skinut pa da ne napravim neko zlo.Nemam iskustva sa dizelom ovo mi je prvi dizelas do sada sam vozio ford benzinac.

-
Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Poruka
od Nedeljkovic » četvrtak, 21. okt. 2021. u 16:26h
Koliko se secam tu kod filtera nema nikakvo crevo vakuma
Pogledaj da li do turbine sa donje strane dolazi vakum crevce, oznacio sam ti na slici
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
-
Kontakt:
Poruka
od ljuba power » četvrtak, 21. okt. 2021. u 21:52h
slobodno ga vrati jer to crevce nema veze sa turbom..
emiill75 piše: ↑četvrtak, 21. okt. 2021. u 13:41h
Auto je kupljen skoro,juce sam bio da se odradi veliki servis,majstor je primetio da je otkaceno jedno crevo, po njegovim recima to je vakum crevo navodno od turbine.Ja sam mu reko ,ok vrati ga na njegovo mesto mozda je ispao.Kaze majstor ako ti je auto dobro radio i nisi imao problema da ne diramo nista i da ga ostavimo tako.E sada me ne interesuje ako neko moze da mi objasni koju funkciju ima to crevo i dali ja smem da ga vratim na njegovo mesto.Mozda je sa razlogom skinut pa da ne napravim neko zlo.Nemam iskustva sa dizelom ovo mi je prvi dizelas do sada sam vozio ford benzinac.
-
sarabo
-

- Poruka: 2083
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
Poruka
od sarabo » četvrtak, 21. okt. 2021. u 21:56h
a čemu služi inače ?
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Poruka
od sasa_f1 » petak, 22. okt. 2021. u 10:42h
Svidja mi se stav majstora "ako radi da ne diramo mi to" hahahaa hit
-
emiill75
- Poruka: 20
- Član foruma od: četvrtak, 23. maj 2013. u 15:26h
Poruka
od emiill75 » petak, 22. okt. 2021. u 19:49h
Tesko je u Negotinu naci dobar servis da se covek razume u materiju,sledeci veliki servis gledacu da idem u neki ozbiljniji servis u neki veci grad.
Vozio sam auto do servisa nekih 20 kilometara i motor je bio zagrejan,bilo mi je logicno da ce prvo da mi promeni ulje u motoru,medjutim nakon zamene svih delova koji spaduju u veliki servis,negde nakon tri sata kada se motor ohladio prvo je zamenio filter ulja i nakon toga ispustio staro ulje.
Ja ga pitam jeli majstore jeli to u redu,nemam bas nekih iskustva ali koliko sam nacuo kao da ide drugi redosled,on kaze ma nemoj da brines nista.
Na kraju i za to crevo,kaze ostavi tako,sutra cu da ga vratim na svoje mesto,znaci nije od turbine.