Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pišti jako, pinjon ili speed senzor ?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

pišti jako, pinjon ili speed senzor ?

Poruka od dimges » sreda, 20. okt. 2021. u 18:26h

skrpao do negde probleme s radom motora, vreme se popravio, bio na tehničkom pre 2 dana, kad danas odjednom u vožnji počelo jako pištanje. Kao i da kilometraža ne radi na malim brzinama, nego tek od 40km/č
Prošle godine sam imao problem sa kilometražom, nije radila, bila otkačena sajla. Vratili mi, proradili, ali evo danas jako pišti a i smrdi kao da gori neka plastična piksna...
Kako da otkrijem dali je pinjon ili speed senzor ?? Pišti isto i kad se pritisne kuplung, ne menja zvuk.
Da probam sa otkačivanjem Speed senzora ? Inače koji slabo ga koristim, uglavnom je otkačen, a i dotrajao je, prvi....
Ako je do njega izbacio bi ga , imam spoljnu GPS kilometražu , dok nađem takav speed senzor.
A možda bi mogao da stavim novi SS za elektronsku kilometražu ( imam ga, pogrešno kupio na ebay pre 3 godine), pa i da probam da ga uštekam s CPU.
Ako nije ništa od ovoga, onda kod autoelektričara, da proveri ležajeve alternatora, mada su menjani i stavljenu su srednje klase, ne oni jeftini...

mbole
Poruka: 14908
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: pišti jako, pinjon ili speed senzor ?

Poruka od mbole » sreda, 20. okt. 2021. u 21:01h

Prvo izvuces komplet, pa ako prestane... tu je negde. Istrazujes dalje jedno po jedno.
Ako ne prestane... trazis drugi uzrok.
Djak pesak :)

dimges

Poruka od dimges » sreda, 20. okt. 2021. u 23:08h

mbole piše:
sreda, 20. okt. 2021. u 21:01h
Prvo izvuces komplet, pa ako prestane... tu je negde. Istrazujes dalje jedno po jedno.
tnx... to ću, ali ipak u servis, treba kanal ili dizalica za pristup menjaču... najpre ću ujutru da probam, ako je slučajno PK kaiš onda na hladnome manje pišti...

dimges

Poruka od dimges » petak, 22. okt. 2021. u 19:22h

dimges piše:
sreda, 20. okt. 2021. u 23:08h
mbole piše:
sreda, 20. okt. 2021. u 21:01h
tnx... to ću, ali ipak u servis, treba kanal ili dizalica za pristup menjaču... najpre ću ujutru da probam, ako je slučajno PK kaiš onda na hladnome manje pišti...
juče ujutru sam primetio da nema pištenja, znači PK kaiš... otišao i zamenio, stari je bio sav ispucan, a nije mnogo vožen 15000km, ali od 2016, bio neki korejski... a znam da su imali skupplji, umesto 10eur bio je 12eur, onaj poznati japanski brend,ISORAN, ali tada je prodavac zapeo kao mutav da je ovaj jeftiniji bolji....
... idemo dalje, usput sam sam popravio defekt usadne maticeee za gornji zavrtanj IACVa, a koja se izvlačila... izašla skroz, očistio rupu, namazao je loktajtom i nabio, za sada je dobro...
ostaje da mi zamene senzor temperature rashladne tečnosti, imam dobar originalan, ( motor ne vuče dobro dok ne zagreje, a nije dobro i kad se zagreje iznad srednje vrednosti....) to ću kad moj majstor otvori novi servis ( renovira ga), za 2 nedelje...

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » petak, 22. okt. 2021. u 20:11h

dimges piše:
juče ujutru sam primetio da nema pištenja, znači PK kaiš... otišao i zamenio, stari je bio sav ispucan, a nije mnogo vožen 15000km, ali od 2016, bio neki korejski... a znam da su imali skupplji, umesto 10eur bio je 12eur, onaj poznati japanski brend,ISORAN, ali tada je prodavac zapeo kao mutav da je ovaj jeftiniji bolji....
[/quote]

taj ISORAN,kako kažeš je u stvari DAYKO ISORAN.sve je samo nije iz japana :) jedan je od jeftinijih brendova ali zadovoljava par godinica.dok originalni kaiševi traju 10 i više godina,ali i koštaju duplo

dimges

Poruka od dimges » petak, 22. okt. 2021. u 23:25h

ljuba power piše:
petak, 22. okt. 2021. u 20:11h
dimges piše:
juče ujutru sam primetio da nema pištenja, znači PK kaiš... otišao i zamenio, stari je bio sav ispucan, a nije mnogo vožen 15000km, ali od 2016, bio neki korejski... a znam da su imali skuplji, umesto 10eur bio je 12eur, onaj poznati japanski brend,ISORAN, ali tada je prodavac zapeo kao mutav da je ovaj jeftiniji bolji....

taj ISORAN,kako kažeš je u stvari DAYKO ISORAN.sve je samo nije iz japana :) jedan je od jeftinijih brendova ali zadovoljava par godinica.dok originalni kaiševi traju 10 i više godina,ali i koštaju duplo
[/quote]

verovatno si u pravu... inače pre toga sam imao Gudjear Gator, taj je imao žlebove da se bolje savija, ali je i taj propištao nakon 25000km...
a prvi, fabrički , sam menjao mislim na 70,000km, kad sam kupio auto... a i duži bi terao, nego ovaj što je uvezao udareni auto iz Nemačke je zavario Alu nosač PK kaiša, a nije ga doterao na frezi u ravninu, pa mu je brzo otišao i točkić kod zategača i PK kaiš... ja sam to primetio odmah i sredio...
Kod nas od brendova kaiševa navodno je najbolji Gates, možda jer ima najviše vlasnika peugeota a oni to traže...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“