U kucistu filtera goriva videli par metalnih opiljaja fokus mk 2 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: ponedeljak, 6. apr. 2020. u 02:50h
U kucistu filtera goriva videli par metalnih opiljaja fokus mk 2 1.8 tdci
Jos jedan mozda bitan momenat.Posle problema sa ne normalno visokim pritiskom goriva (jos uvek ne resen) ,danas pri zameni filtera goriva prema suncu sam uocio par metalnih opiljaka u nafti koja se nalazi u kucistu.Inace obrtaji kad je hladno variraju auto trza dok se ne zagreje.U drugom postu sam objavio da je dijagnostika pokazala da su veze ka injekorima kao i regulatoru u prekidu ili kratkom spoju.Pa sad posto uzrok visokog pritiska elektricari jos uvek ne mogu naci,moze li uzrok da bude zapusen regulator tim opiljcima ?
- duratecHE
- Poruka: 4278
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Re: U kucistu filtera goriva videli par metalnih opiljaja fokus mk 2 1.8 tdci
Pumpa ti ne valja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Poseti bošistu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Trenutno je auto kod elekticara,svakako cu posetiti i bosistu..Hvala
-
Definitivno problem sa pumpom i diznama.Pririsak 120 bari auto vise i ne pali.Interesantno da ne pali posle zamene filtera goriva.Do tad bez problema mada je pritisak bio previsok.Narucena polovna pumpa a i dizene.Ispiranje sistema kodiranje i sve ostalo sto ide pa cemo videti.
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
moguće i to što kažeš.ali, posle zamene filtera goriva na tom motoru auto neće da upali,ako se ne izluftira sistem.dali je to uradjeno,ne znam.druga stvar je to što ima par opiljaka ne znači da je crkla pumpa v.p.kolko sam promenio filtera sa par opiljaka a auta se voze normalno-zato i služi filter-dalje,ako je sve u redu sa dovodom goriva,nov filter,kućište u redu,izluftirano kako treba,sinhronizacija u redu,a auto neće da se javi!onda skinuti dizne pa poslati na proveru kod bošiste.taj redosled je merodavan.
još jedna bitna stvar je gumica u kućištu filtera goriva!!!vrlo lako se postavi kako ne treba.ako si sam menjao filter-

još jedna bitna stvar je gumica u kućištu filtera goriva!!!vrlo lako se postavi kako ne treba.ako si sam menjao filter-

-
Auto je odlicno palio,u zadnje vreme je secao dok je hladan kad se zagreje nista.Pritisak je bio 450 bari na leru.Zamena filtera,majstor je postavio ulozak bosh filtera rucno je natapao gorivo.Auto je upalio i odmah se ugasio.Nakon gasenja se pojavila greska uzvicnik u zupcaniku.Onda je uz duze verglanje upalio i ugasio gresku.Odmah sam odvezao kod drugog majstora da potrazi problem visokog pritiska.On mi danas javlja da je pritisak 120 bari da su dizne u haosu i da auto ne moze ni da se upali.Jedino sprejom ali radi uzas pusi i dimi.Ne verujem da je luftirao ista,kaze pumpa i dizne.Eto Ljubo tako stoje stvari.Ne znam sta dalje pumpa i dizne nisu jeftine ni malo.
- ljuba power
- Kontakt:
koliko dugo je vožen auto(vremenski i predjenih km)od prvog majstora do drugog,i kako je auto vukao tim putem?čekićanje,dim iz auspuha??
-
Nakon paljenja, vozio sam nekih pesto metara do drugog majstora.Cini mi se za to kratko vreme da je auto lepse vukao.Ostavio ga i posle pet dana mi javlja sve ovo.Narucio sam pumpu i dizne u kompletu 260 eura.Decko garantuje za delove.Samo se nadam da nije sve to zajedno napravilo neku stetu u motoru.
- ljuba power
- Kontakt:
obidji tamo majstora bez najave i baci pogled na motor.da vidiš šta se radi tamo...