Termostat focus 2
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 29. okt. 2020. u 19:17h
Termostat focus 2
Drugari,da li vam se dešava na fokusu mk2 1.6 tdci da na ovom hladnijem vremenu auto dostigne radnu temperaturu pa kad pustim grejanje na semaforu,na nizbrdici a odvrnem grejanje temperatura opadne?Vernet je termostat ...da li menjati,kako je kod vas i koji preporučujete?Hvala
- Djolemc
- Poruka: 125
- Član foruma od: subota, 8. avg. 2020. u 11:59h
Re: Termostat focus 2
Meni se cini da mu treba malo vise vremena da dostigne radnu temperaturu (isti auto i motor kao tvoj) i ako ukljucim grejanje pre nego sto se skroz zagreje, onda se ponasa slicno kao kod tebe. Ali kad jednom dostigne radnu tempr. kazaljka ne mrda. Ne znam da li je termostat ispravan, mislim da jeste...
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Da. Sasvim normalna stvar. Pisali smo o ovome na forumu vec.Aleksandardedic piše: ↑subota, 19. dec. 2020. u 18:18hDrugari,da li vam se dešava na fokusu mk2 1.6 tdci da na ovom hladnijem vremenu auto dostigne radnu temperaturu pa kad pustim grejanje na semaforu,na nizbrdici a odvrnem grejanje temperatura opadne?Vernet je termostat ...da li menjati,kako je kod vas i koji preporučujete?Hvala
Ja menjao vec 3 komad za 5 godina i uuvek ista stvar. Tako da ga vozim tako i ne razmisljam vise o kazaljci.
-
- Poruka: 144
- Član foruma od: ponedeljak, 5. okt. 2020. u 11:08h
kod mog mondea (benzinac) je identicna stvar, samk ga pusti da se skroz zagrije i nema problemaAleksandardedic piše: ↑subota, 19. dec. 2020. u 18:18hDrugari,da li vam se dešava na fokusu mk2 1.6 tdci da na ovom hladnijem vremenu auto dostigne radnu temperaturu pa kad pustim grejanje na semaforu,na nizbrdici a odvrnem grejanje temperatura opadne?Vernet je termostat ...da li menjati,kako je kod vas i koji preporučujete?Hvala
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
do leta će se zagrejati

-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Benzinac i dizel NE MOGU da se porede. Tako da tvoj post nema veze sa vezom. Problem kod dizela i termostata je i nakon sto se ugreje, cim stanes na semafor ili parking, sta god.. odmah obara temperaturu. Ispada da je to normalno jer mali hladnjak i nije tako mali. Overall, samo original radi, svi ostali termostati ne rade posao kao original.fordmondeo18012001 piše: ↑subota, 26. dec. 2020. u 03:22hkod mog mondea (benzinac) je identicna stvar, samk ga pusti da se skroz zagrije i nema problema![]()
To je poenta sva.
Ja koristim Mahle Behr termostat i imam problem taj vec godinama (a promenio sam 3).
- nemanja93
- Poruka: 303
- Član foruma od: petak, 9. dec. 2016. u 08:39h
Neka preporuka za kupovinu termostata? Gates?
Dvojka, 1.6, 66kw
Dvojka, 1.6, 66kw

Focus mk2.5, 1.6 TDCI (90hp) - Panther Black
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
ja sam uzeo Mahle-Behr i za sad je ok, doduse na 1.8tdci