Ford focus mk1 1.8 benzin hladni start problem br 2
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 4. jan. 2016. u 15:44h
Ford focus mk1 1.8 benzin hladni start problem br 2
Pozdrav. Ponovo problem. Desava se vec duze vremena. Kad je hladan, kad se pali, sastavi bez problema, ali nece da drzi saug. Upali, digne ga na 1200 ob, spusti na 1000 i onda krene ili da trtnja pa se ugasi ili se ugasi kao da si ga ugasio na kljuc. Stavljen je nov motoric ler gasa koji je rijesio 1 problem sa gasenjem u voznji. Mijenjano sledece: drugi rail sa diznama i regulatorom pritiska goriva, druga vakum pumpa, svijece, bombina, kablovi, senzor temp na bloku motora, protokomjer, druga usisna klapna i tps, ociscene mase i pojacane sa 2 kabla dodatno. Vakum crijeva sva ok,nema falsa. Dzekovi svi pregledani nema korozije. Mase ociscene i na suvozacevom stubu kod elektronike. Pumpa je mijenjana prije 2 god, doduse polovna, ali se isto desavalo i prije. Kad se auto upali i drzi noga na gasu iznad 1000 ob auto radi bez problema. Cim se noga skloni sa gasa desava se trtnjanje i gasenje. Cim se zagrije na nekih 40-50 stepeni radi malo nemirno ali se ne gasi. Auto ima plin i na hladnom startu radi uredno. Kad je na radnoj temp radi kao sat, vuce nenormalno. Ne trosi kap ulja niti dimi. Nema gresaka na dijagnostici. Jedino jos nisam mijenjao elektroniku i senzore na bregastoj i radilici, i eto da stavim novu pumpu. Izludi me vise, a majstori veze nemaju sa benzincima ovdje. Helppp
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford focus mk1 1.8 benzin hladni start problem br 2
Kada si menjao pumpu, da li je menjana komplet ili samo ulozak?
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Моје искуство са истим аутомобилом . Прсло црева за гориво на кућишту пумпе и страдала гумица која дихтује пумпу за кућиште . То сам провалио тако што сам оставо отворен резервоар на поду са прикљученим цревима и струјом и тако сам упалио ауто. Прска гориво свугде у резервоару .
А можете и да мерите притисак на магистрали .
Сем свећица , остало си непотребно мењао . Ајд каблови и бобина , то и некако може да прође , али што си клапну мењао ? Па на дијагностици се види како ради ТПС, као и сви сензори . А унимер може пола ствари да тестира.
Сем свећица , остало си непотребно мењао . Ајд каблови и бобина , то и некако може да прође , али што си клапну мењао ? Па на дијагностици се види како ради ТПС, као и сви сензори . А унимер може пола ствари да тестира.
-
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 4. jan. 2016. u 15:44h
Komplet, ali je bila polovna
Klapnu mijenjao zato sto sam cackao onaj saraf za stelanje, nije ni bila skupa za zamijeniti, kao ni ovo ostalo. I ja sumnjam na pumpu, al kad je zagrijan radi ko singerica i vuce bez da se zakaslje. I sta se zna desiti, na nekih 1800 ob u toku voznje na oba goriva trza ako se odrzava gas na tim ob. Na svim ostalim obrtajima radi uredno.van piše: ↑petak, 20. nov. 2020. u 21:51hМоје искуство са истим аутомобилом . Прсло црева за гориво на кућишту пумпе и страдала гумица која дихтује пумпу за кућиште . То сам провалио тако што сам оставо отворен резервоар на поду са прикљученим цревима и струјом и тако сам упалио ауто. Прска гориво свугде у резервоару .
- van
- VIP
Не знаш каква су црева и гумице на кућишту пумпе , сем да сам провериш
Сецкање је искључиво до струје , бобине , каблова , свећица , жица , конектора итд.
Сецкање је искључиво до струје , бобине , каблова , свећица , жица , конектора итд.
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
pumpa se ispituje samo na jedan način,a to je merenjem pritiska i protoka.bože moj, ima ljudi koji će skinuti rezervoar i gurnuti glavu u njega da vide kako pumpa radi,ali to ne znači da je to ipravan postupak

- van
- VIP
Видиш од малих ногу се учи комуникација и пристојно и лепо понашање .Када мало порастеш онда кренеш да учиш да се не + глагол пишу одвојено , па дали се пише да ли итд ... Па када све то изучиш онда пробаш да помогнеш људима , колико знаш и можеш , а не да идеш и исмеваш неког зато што он покушава да помогне . Много ти је надмен став ... Има и разлог за то , сваки психолог би ти објаснио .
Ја сам мењао пумпу (уложак) пошто је оригиналном изгорео конектор , тј. распао се од корозије , иначе је радио и али није имало шта да се залеми и где да се убоде конектор . Ставио сам нови уложак али ауто је имао проблеме у раду на бензин . Скинуо сам резервоар поново ,оставио га на поду и отворио поклопац и упалио ауто . Гориво је прскало свуда по резервоару .
Ја сам мењао пумпу (уложак) пошто је оригиналном изгорео конектор , тј. распао се од корозије , иначе је радио и али није имало шта да се залеми и где да се убоде конектор . Ставио сам нови уложак али ауто је имао проблеме у раду на бензин . Скинуо сам резервоар поново ,оставио га на поду и отворио поклопац и упалио ауто . Гориво је прскало свуда по резервоару .