Ponosni sam vlasnik već nekoliko godina Fieste iz 2007 godine 1.4 tdci. (Kupljena u Grand Motorsu).
Trenutna kilometraža joj je 210 000 km.
Par meseci imam par problema sa njom. Prvi problem je da ponekad auto pri negde 120, 130 km/h štuca, onako neravnomerno. Nedavno mi je upalio znak na instrument tabli kao žuti zupčanik i trepće i auto izgubio snagu te sam morao da stanem, odmah nakon što je počeo da štuca. Ugasio sam i upalio i nastavio normalno bez obaveštenja. I ponekad smrdi dizel u kabini, kao izduvni gas. Svi servisi se redovno rade. Takođe do 2000 rpm, auto je maltene mrtav, neće da ubrzava, muči se na uzbrdici, jedino kad ga poteram u obrtaje i kad turbo krene da radi svoje, tad je manje više ok, ali nije to to, nije to ta živahna fiesta na koju sam navikao. Terao sam ga na dijagnostiku, gde pokazuje dizna 1. Sad to treba da se skida proverava , skida, rasklapa pa levo levo desno. Motor u leru radi normalno, nema onog zvuka koji je karakterističan za podloške dizni kada odu. E sad mene buni to što nemam nikakav dim na auspuhu. Da li može da bude neko crevo za gorivo kod dizne pa brljavi, malo štrcne pod pritiskom pa se to oseti, pa samim tim nema pritisak u dizni kakav treba? Predlog koji mi je dat od majstora jeste da se provere dizne, da se ugasi EGR i čipuje auto za nekih 20 %. Nešto ne bih EGR da gasim a i to čipovanje mi ne uliva nadu. Ja to volim da bude fabrički

Što se tiče drugog problema on je prisutan samo kad je auto hladan i kad je napolju hladno. Volan kad iz pravilnog položaja pomerim malo u levo čuje se lupkanje, što je hladnije više se čuje to lupkanje/škripanje. Kad se zagreje nema problema. Takođe mi lupka negde iz desne strane trapa kada prelazim preko rupica.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemima? Pomagajte