Nosac motora fokus 2
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 29. okt. 2020. u 19:17h
Nosac motora fokus 2
Da li mi mozete pomoci...kad pustim kvacilo u promeni brzine nesto lupi kao metal o metal,ili kad krenem iz mesta prvom,ili ubacim u rikverc I krenem ako je izbrdo lupi?Da li je prednji hidraulicni kod posude za antifriz ili koala?!Hvala
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Nosac motora fokus 2
Sta je koala?
Najverovatnije imas problem sa donjim nosacem motora, takozvanom koskom. Najcesce je on krivac za to sto si ti opisao. Svakako, posto je on los, ne bi bilo lose pri zameni prekontrolisati i ostale.

Najverovatnije imas problem sa donjim nosacem motora, takozvanom koskom. Najcesce je on krivac za to sto si ti opisao. Svakako, posto je on los, ne bi bilo lose pri zameni prekontrolisati i ostale.
-
Hehe,koska..to sam I reko cirko
hvala ti
-
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h
Nesto oko ili u menjacu, jer ni ja jos nisam provalio sta je, kao ni 80% ostalih korisnika focusa dizelasa. Mada je moj mk1, ali lagano pocinju da se javljaju i korisnici dvojke da imaju taj tup udarac.
Zamenio set kvacila, kosku, poluosovinu, drugi menjac i malo je bolje, ali opet ima tog udarca ( po i menjac su polovni ).
Na kraju digao ruke, lagano pustam kvacilo i to je to. Dok neko stvarno se ne javi da je resio taj problem, ostaje nedoumica sta je u pitanju.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Zamenio set kvacila, kosku, poluosovinu, drugi menjac i malo je bolje, ali opet ima tog udarca ( po i menjac su polovni ).
Na kraju digao ruke, lagano pustam kvacilo i to je to. Dok neko stvarno se ne javi da je resio taj problem, ostaje nedoumica sta je u pitanju.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Na matorim menjacima cesto je ukopano kuciste diferencijala, to jest zupcanici unutar diferencijala dobiju luft.
Sledece mesto koje moze da da iste simptome je krst poluosovine, to jest povrsine na koje on naleze.
Sledece mesto koje moze da da iste simptome je krst poluosovine, to jest povrsine na koje on naleze.
Djak pesak 

-
Dobri nosaci svi...a cakne kad krenem u rikverc uzbrdo,ne uvek ali cakne nesto...nisu ni poluosovine...
-
A Jel prednji hidraulicni nosac ispod posude za antifriz sme da nalegne na metal?To jest,ako nije procureo kako znati kad je za zamenu?
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Ne sme da nalegne. Cim je nalegao znaci da je los i za zamenu.
-
Moze li mi neko poslati OE kataloske brojeve hidro nosaca koji odgovaraju za fokusa 2 1.6 tdci...Hvala,ako imate neke programe
- Nedeljkovic
- Poruka: 4762
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Samo jedan jedini hidraulicni nosac za mk2 1.6tdci postoji, sto se tice proizvodjaca Hacinson/Lemforder, eventualno Febi
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
evo ti oe broj hidro nosača:1857733