Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

filter-drukalica , dizne 18td

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

filter-drukalica , dizne 18td

Poruka od darko darko » utorak, 26. jan. 2010. u 21:38h

1- mondeo 98 td 66kw Na kucistu za filter, crno dugme za pumpanje nafte neradi, meko je neizbacuje naftu, dali moze da bude do montiranja filtera i jel mu ima pomoci ili da menjam NAJVAZNIJE DALI SMETA RADU MOTORA ,paljenje, potrosnja.
2- (da neotvaram novu temu) -Dizne nove dali moraju kod bosiste da se steluju, ili se samo sam da zamenim ulozak?

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Re: filter-drukalica , dizne 18td

Poruka od nesho » utorak, 26. jan. 2010. u 21:55h

Pumpica mora biti tvrda, tada je sve 5. Ako je tvrda a ne tera naftu, skini filter i izbaci led sto se nakupio u kucistu. Ja sam pre 2 nedelje menjao filter a juce sam j.bo majku pumpadzijama. J.bla ih voda. Leda u kucistu filtera da potopis Titanik. Pri promeni filtera treba obratiti paznju i na gornju gumicu, da se ne smakne ili ne uvrne. Tada zna da vraca gorivo nazad. Donju je lakse namestiti. Kada vratis filter probaj smaci crevo sa pumpe, koje vodi gorivo ka bosh pumpi, pri drukanju crnog dugmeta videces kako brizga gorivo. Paljenju ce itekako smetati ako u filteru ne bude goriva, treba prvo navuci gorivo i odrzavati pritisak. Ako ti ni tada ne bude crno dugme tvrdo pod pritiskom, lako moguce da se raspertlovalo kuciste pumpe ( crnog dugmeta ). Ostaje ti samo jedno. Novo kuciste, nikako polovno.

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 26. jan. 2010. u 22:19h

drukalica- to sam primetio jos pre godinu dana, kada sam radio servis u jednom poznatom servisu, sumnjam da su mi oni zamenili kod mene nije bila zelena linija preko drukalice ,tek sad kad sam menjao filter , sipao u grockoj (svi se zale pola rezervara voda, ugasio se u voznji isto i sestri na eskortu, a i u vrcinu ima takva pumpa blizu dunav) nakraju sam morao inovativno da napunim filter icon_idea , da povucem auto da upali,jer nije mogao da povuce naftu u filter, sad pali ali mi je potrosnja cudne i nepali kako je palio ? .Provericu gumice ujutru , mozda je do mene greska ako ne...... :( :( :( (neznas mozda koliko je to zadovoljstvo drukalica)

nesho

Poruka od nesho » sreda, 27. jan. 2010. u 07:17h

Iskreno da ti kazem, bilo je preklapanje sa prijateljem, tako da stvarno ne znam. izvini. Znam samo da je uzeta u NS i da je bila sa sve motorcraftovim filterom.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 27. jan. 2010. u 09:18h

Orginal pumpica kosta od 6000-7000 (sa filterom) Zamenska od 3000-4000
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 13. feb. 2010. u 18:07h

Zamenio kvar drukalica-kupio kod curdica samo gumice 1000 din , raspertlao -zapertlao 15 min sad radi exstra....

nesho

Poruka od nesho » subota, 13. feb. 2010. u 19:33h

Prati stanje mechanic , pa nam smile_computer1 sta se desava za jedno 15 dana.

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 13. feb. 2010. u 20:22h

clap clap clap clap clap clap clap
ako bu dobro, smile_computer1 thumbsuph
a ako ne 2u4pvecna8 2u4pvecna8 2u4pvecna8
Hteo sam da kazem da ako neko ima problem takav, ima dosta jeftinija varijanta ,razlika 7500 , 3500 i 1000 dindzi
Zvali su me munjoslav lol lol lol lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“