Krstene svecice
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Krstene svecice
Otvorio sam ovu teme posto je verovatno jos neko ima ovakav problem , mada je pitanje namenjeno Dragomiru . Posle remonta OHC 2.0 pinto motora , montirane su nove motorcraft 32 svecice .
Posto motor nije u zakonski krstenom i registrovanom vozilu , motor je sveukupno radio nekoliko sati , mozda je potrosio 6-7 litara benzina . Neprijatno me je iznenadla cinjenica da za protekli vikend sam tesko uplaio motor , koji je redio dosta , nemirno , sa puzanjem iz auspuha i vatrom i z karburatora , kada se ostro doda gas . Cumnja je pala na dve svecice , posto kod njih je izduvna grana bila hladna .
Skinuo sam obe, proverio , jedna baca varnicu , druga ne...
Svecie su kupljene u frodovoj radnji . Jel postoji neka garancija da je starno kvalitetna svecica , i da li postoji hladniji model takve svecice , posto svaki drugi start sa S7 je teranje motora u blokadu na 6500 .
NGK je imao takve svecice sa toplotnom oznakom 7 ( normalno je 6) , ti te svecice su super radile na 1.6 GT motoru , ali na njih sam samo jednom naleteo u prodaji i nikad vise .
Posto motor nije u zakonski krstenom i registrovanom vozilu , motor je sveukupno radio nekoliko sati , mozda je potrosio 6-7 litara benzina . Neprijatno me je iznenadla cinjenica da za protekli vikend sam tesko uplaio motor , koji je redio dosta , nemirno , sa puzanjem iz auspuha i vatrom i z karburatora , kada se ostro doda gas . Cumnja je pala na dve svecice , posto kod njih je izduvna grana bila hladna .
Skinuo sam obe, proverio , jedna baca varnicu , druga ne...
Svecie su kupljene u frodovoj radnji . Jel postoji neka garancija da je starno kvalitetna svecica , i da li postoji hladniji model takve svecice , posto svaki drugi start sa S7 je teranje motora u blokadu na 6500 .
NGK je imao takve svecice sa toplotnom oznakom 7 ( normalno je 6) , ti te svecice su super radile na 1.6 GT motoru , ali na njih sam samo jednom naleteo u prodaji i nikad vise .
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Re: Krste svecice
Nije valjda kinez Motorcraft
Ako ne resis problem ,javi mi se
imam neke zlatne bajate steckove,kad je set bio 100maraka,al sam ih uzeo za sebe
jedini problem koji sam ja imao sa njima je kad divljam ,od toplotnog sirenja i skupljanja svecice se odsrafljuju same od sebe
i primetio sam da cim auto pocne da ide nenormalno ,kao da se lakse vrti ,to je znak da su se toliko olabavile da neke i rukom mozes da skines
promenio sam ime teme iz krste svecice u krstene svecice,jesam li pogresio ili si nesto drugo mislio
Ako ne resis problem ,javi mi se
imam neke zlatne bajate steckove,kad je set bio 100maraka,al sam ih uzeo za sebe
jedini problem koji sam ja imao sa njima je kad divljam ,od toplotnog sirenja i skupljanja svecice se odsrafljuju same od sebe
i primetio sam da cim auto pocne da ide nenormalno ,kao da se lakse vrti ,to je znak da su se toliko olabavile da neke i rukom mozes da skines
promenio sam ime teme iz krste svecice u krstene svecice,jesam li pogresio ili si nesto drugo mislio
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Krstene svecice
Postoje i fordove svecice za vece toplote sa oznakom BFS32C1
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ja sam imao te NGK sa toplotnom vrednoscu 7.
Negde su mi u steku kuci,vozio sam ih nesto malo pa sam presao na obicne posto je dolazila zima i nisam ih vise stavljao.
To sam kupio kada sam hteo da ugradim nitro.E sad ne znam da li su navoji isti,ako jesu naci cu ih pa cu ti ih dati
Negde su mi u steku kuci,vozio sam ih nesto malo pa sam presao na obicne posto je dolazila zima i nisam ih vise stavljao.
To sam kupio kada sam hteo da ugradim nitro.E sad ne znam da li su navoji isti,ako jesu naci cu ih pa cu ti ih dati
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Boki nisu iste svecice za pinto i dohc rs
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Koje su bolje za divljanje i visoke obrtaje? 

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- van
- VIP
OHC motori imaju specificne svecice i koliko ja znam smo su za te motore .
Boki , hvala na ponudi ali mi ne odgovara .
Dragomire , mislim da meni trebaju hladnije svecice , one koje mogu brze da sprovedu toplotu na glavu .
U svakom slucaju koliko kostaju te motorcraft svecice ?
Aco nisi ti pogresio nego ja
Boki , hvala na ponudi ali mi ne odgovara .
Dragomire , mislim da meni trebaju hladnije svecice , one koje mogu brze da sprovedu toplotu na glavu .
U svakom slucaju koliko kostaju te motorcraft svecice ?
Aco nisi ti pogresio nego ja

- sumarac1
- Poruka: 130
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:18h
kad smo vec kod svecica kako ja da znam koje svecice treba da stavim na sijeru 20i ohc. a inace stavljam motorkraft svecice i imaju na sebi neke oznake ispisane plavom bojom a orginalne su mi imale ispisane crvenom bojom. menjam ih jednom godisnje i uvek motorkraft stavljam i nisam imao problema nikad. samo me zanima to oko toplotne vrednosti?
EFI 20i
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Svaka ozbiljnija prodavnica auto dijelova ima i kataloge po kojima utvrđuje podesnost određenog dijela za određeni tip auta. Tako je i sa svjećicama. Bitno je da kažeš prodavcu model auta, godinu proizvodnje, tip motora (nije isto karburator i injection, SOHC i DOHC). Prema tim podacima prodavac će u katalogu pronaći tačno odgovarajući tip svjećica za tvoj auto. Ford preporučuje Motorcraft. Ako imaš gdje kupiti motorcraftove svjećice, i siguran si u njihovu originalnost - to je najbolje rješenje. Ali najbitnije je da su originalne. Ja sam kupio Boschove, jer u toj radnji u kojoj kupujem (a njima vjerujem) nema motorcrafta. I Bosch perfektno odrađuje posao.
- sumarac1
pa to sve ja znam da efi i karburator nije isto i taj gde kupujem motorkraft svecice ima samo delove za forda i opela. i pitao me je za motor koji je i ostale specifikacije sta vec i dao mi svecice po tome. i one rade normalno ali odkud ja znam da je on prodao meni sta treba posto nesto nisam siguran u njega a druge svecice nemogu da nadjem da su ok.
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Motorcraft BRF22C idu po difoltu za 2.0 ohc EFI.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sumarac1
e hvala puno na informaciji. ja nemam knjigu od vozila sa takvim specifikacijama i ostalo tako da moram ovako da se snalazim.
EFI 20i
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
mozda je pametno da odes i u masscompany ,pa malo da popricas sa njima ja sam se igrao pre desetak godina sa nekim motorom i smanjivao toliko kompresiju ,da mi je na kraju klip sustizao svecicu i izvaljivao vishe puta i stavljao nestandardno gorivo i morao sam da menjam toplotnu moc i da trazim plicu i sa bocnim pipkom u ravni sa samim cilindrom gde je navoj,a posto je sve zavuceno kad se sklopi nema vadjenja ni motora ni svecice ,pa su mi preporucili neku za porschea nekog neznam ,gde je servisni interval 50.000-100.000km,necu ti reci koliko kostaju
,mladost znas ono.Neki put zamenske svecice NGk nece da rade ,cesto mi se desavalo ,al boze moj probaj,mislim da su korektni pa mozes i da vratis ako ne resis problem

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- sumarac1
pa nista ja nisam eksperimentisao samo me cisto zanima da li su dobre ove sto su meni dali. a i one su motorkraft i to su mi dali u fordovoj prodavnici.
EFI 20i
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: ponedeljak, 25. jan. 2010. u 16:49h
BFS 32C1,motorcraftove 1100 dinara garnitura,originalne i možda sam imao tri reklamirane svećice na 1000 kom,zamenuo sam ih ljudima nepitajući za razlog crkavanja
- sumarac1
a te i ja koristim i isto sam ih placao i nisam imao problema sa njima menjam ih godisnje jednom. a da neznas koja je razlika izmedju ovis sto ja koristim (BFS 32C1)i ovih (BRF22C) i imali gde one da se kupe(BRF22C) i koja im je cena odprilike.
EFI 20i
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: ponedeljak, 25. jan. 2010. u 16:49h
BRF22C svecice nemam nigde u ponudi,bfs32c1 je po katalogu za tvoj motor
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- van
- VIP
Dobro , vi sto imate kataloge , sta mi preporucujete da stavim na 2.0 , karburatorski OHC , budzeni motor , sa kompresionim odnosom oko 10:1 i sitemom paljenja sa zetec motora ?
Ja bi neke hladnije svecice , one koje brze skidaju toplotu sa motora . Jel su poredjane po toplotnoj vrednosti u katalogu ?
Jos jedne stvar , za karburatorske motore ide zazor 0.7 mm a za injection 1 mm . Posto ja ima unapredjeni sistem paljenja , ( bobine su sa zetec motora ) , koliko zazor da stavim ?
Hvala
Ja bi neke hladnije svecice , one koje brze skidaju toplotu sa motora . Jel su poredjane po toplotnoj vrednosti u katalogu ?
Jos jedne stvar , za karburatorske motore ide zazor 0.7 mm a za injection 1 mm . Posto ja ima unapredjeni sistem paljenja , ( bobine su sa zetec motora ) , koliko zazor da stavim ?
Hvala
- sumarac1
e hvala sad razumem ove oznake to me je bunilo, stara obelezja i nova.rsdforddragomir piše:BFR22C je stara oznaka
EFI 20i
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kod mene je fabricki kompresioni odnos 8,5 prema 1,injection,da li je bolje veci ili manji zazor?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- MaxBunker
Propisani zazor je 1 mm.Nesa piše:Kod mene je fabricki kompresioni odnos 8,5 prema 1,injection,da li je bolje veci ili manji zazor?
- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Ljudi kakvo je vase misljenje o Champion svecicama? Kad sam uzimao u radnji bilo je nestalo Motorcraftovih pa sam uzeo Champion. Nedavno sam video i model Super Bosna. Pitam se kakve su one?
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- MaxBunker
Nemoj Bosnu, stvarno ne valjaju. Champion je sigurno dobar, uz uslov da je original i propisane toplinske vrijednosti.