Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Preklopnik smera grejanja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ford Focus Dača
Poruka: 60
Član foruma od: petak, 23. mar. 2018. u 17:33h

Preklopnik smera grejanja

Poruka od Ford Focus Dača » subota, 24. nov. 2018. u 01:37h

Ovako problem je preklopnik tj prekidac za (smer) grejanja ford focus Mk1

To se ovako desava .... ponekad taj prekidac za usmeravanje vazduha ide tesko, bas treba da se zapne da prebaci na neki od smerova za duvanje, sve me strah da ne pokidam sajle, ali to nije uvek slucaj, kao da zaglavi ne znam ni ja, moze li tu nesto da se podmaze ili sta vec bojim se da ne slomim nesto, sve je to mnogo izrazenije sad kad je hladno, leti se gotovo i ne desava?
Vizuelno sam gledao sajle su tu ne pokidane nego su na svom mestu..sve je ok a i ne desava se uvek kao sto rekoh gore... Leti maltene nikad se i ne desava...e sad dali je to zbog grejanja posto Foki ubija kako greje pa kontam mozda se neka plastika rastopi pokrivi od toplote ili neka guma na klapnama odmekne pa zalepi neznam..samo znam da se manifestuje zimi tj u rezimu toplog vazduha i da kad ,,zakuca,, mislim svakog trena da ce nesto da pukne ali do sad bogu hvala nije uvek se razlepi ili raskoci kako god ali proradi..

Ajmo neki savet ako ko zna dal da se raskupusa nesto podmazuje ili sta god...ili pak da cekam dok ne pukne nesto sto mi se i ne dopada bas !
hahahaha Ako vam ide suviše lako - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo!! :ford:

Vlada pop
Poruka: 900
Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h

Re: Preklopnik smera grejanja

Poruka od Vlada pop » subota, 24. nov. 2018. u 07:23h

Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan

Ford Focus Dača

Poruka od Ford Focus Dača » subota, 24. nov. 2018. u 08:47h

Videćemo za sada pomaze ovako podelicu to ovde sa vama pa kome se svidi nek pokusa i on

ELem ovako pred gašenje tj kad resite da auto ostavite na kraju dana ili na malo duzi period samo je potrebno da pustite na hladan vazduh i da uključite da duva na MAX i tako par sekundi da bi ohladilo ventilacioni sistem tj smolu koja se razmekne kad duva vruć vazdu ...

E sad... meni to pomaže ... dokle ce videcemo...

Za sad je ok.. ako ne ne gine mi kupusanje i to prvo cu pokušati na malo bezbolniji (laksi)nacin sa skidanjem nosaca tj konzole CD tj radia.

Iskreno dok radi radi kad crkne AKCIJA
hahahaha Ako vam ide suviše lako - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo!! :ford:

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 24. nov. 2018. u 10:49h

Ne znam da li ima Fokusa koji nema ovu muku :D Ja sam to delimicno resio podmazivanjem mehanizma sa spoljasnje strane a rezultat je da manje glavi i nekako lakse ide. Problem i dalje postoji dok se kabina ne ugreje ali je nakon toga mnogo bolja situacija nego sto je bila. Problem je bio uglavnom u krajnjem levom/desnom polozaju. Ako ces da probas ovo mora da se skine donja plastika ispod volana sa onom ostavom, i ceo mehanizam je dostupan. Kad budes skinuo videces i sam sta treba da se podmaze :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Vlada pop
Poruka: 900
Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h

Poruka od Vlada pop » subota, 24. nov. 2018. u 13:39h

Kod mene nema veze sa tim vruće hladno, dešava se i ovako i onako a isto samo krajnji levi i krajnji desni položaj
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan

Ford Focus Dača

Poruka od Ford Focus Dača » nedelja, 25. nov. 2018. u 01:10h

Bilo bi lepo kad bi imali ovde neku sliku..mislim radi lakseg rada tog podmzivanja ..pa ako neko ima nek postavi ako hoće??

tihi13
Poruka: 707
Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h

Poruka od tihi13 » nedelja, 25. nov. 2018. u 09:37h

Meni glavi malo kada prebacujem na krajnji levi, ili sa njega na bio koji drugi. Kao da osetim otpor, ali kada prebaci posle je OK za ostale polozaje.

Ford Focus Dača

Poruka od Ford Focus Dača » ponedeljak, 26. nov. 2018. u 12:12h

@tihi13

Bas tako i kod mene...isto to ... i kad odglavi jednom nema problema ceo dan...ali vozilo cim (prenoći) tj duze stoji van upotrebe odmah se to ponovi,videću cim malo uhvatim vremena pokušaću da podmazem malo mehanizam.

Pedja-pecaros
Poruka: 11
Član foruma od: petak, 29. jul 2016. u 12:42h

Poruka od Pedja-pecaros » sreda, 28. nov. 2018. u 23:03h

I meni je glavilo to dugme do veceras.E od veceras posto sam ga na silu okrenuo (bilo u polozaju da duva na soferku) ne glavi vise.Okrece se bez problema ali zato ne pomera vise usmerivace vazduha nigde vec je ostalo usmereno ka soferci ma kako ga ja okrenuo.
Jesam li napravio veliko sranje ili moze to da se sredi.

Focus
Poruka: 668
Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h

Poruka od Focus » sreda, 28. nov. 2018. u 23:28h

Pokidao si ga, napravio si sranje.....inace resenje za ovo je da kad zapne i nece, samo na kratko okrenes tocak na skroz hladno i onda pomeris ide glatko....iz nekog razloga se nesto rasiri na toploti i nece da okrece....znaci nikako na silu!
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » sreda, 28. nov. 2018. u 23:51h

I to je najbolja solucija, da su pukle sajle ili onaj mehanizam koji je sa spoljasnje strane.. Mnogo veci problem ako je nesto unutra otkaceno, slomljeno ili slicno...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pedja-pecaros
Poruka: 11
Član foruma od: petak, 29. jul 2016. u 12:42h

Poruka od Pedja-pecaros » četvrtak, 29. nov. 2018. u 00:03h

je*iga.Sta je tu sada resenje da se sve menja ili nesto drugo.

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » petak, 30. nov. 2018. u 19:57h

Zavisi sta si polomio, samo se nadaj da nije nista unutar ventilacije. Veci deo stvari koje su mogle da se polome je pristupacan, jedino su klapne unutra i za to bi trebalo rasturati kompletnu tablu..

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“