Fiesta 1.25 gusi se
Moderator: Dragomir
- bobco77
- Poruka: 44
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 10:18h
Fiesta 1.25 gusi se
Imam Fiestu 1.25 Zetec 1997 vec 2 meseca.Za ova 2 meseca nisam imao nikakvih problema sta se tice oko rada motora.
Danas upalim je i kad pocnem polako da dajem gas pocne da se gusi i sva se trese,i to samo pod malim obrtajima,a nad 2000 obrtaja radi i prima super.Kad zagreje kao da se opravi malo ali ipak nije to to...Pa bih molio ako neko zna u cemu bi mogao da bude problem da mi kaze.Hvala unapred
Danas upalim je i kad pocnem polako da dajem gas pocne da se gusi i sva se trese,i to samo pod malim obrtajima,a nad 2000 obrtaja radi i prima super.Kad zagreje kao da se opravi malo ali ipak nije to to...Pa bih molio ako neko zna u cemu bi mogao da bude problem da mi kaze.Hvala unapred
- bobco77
Re: Fiesta 1.25 gusi se
Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude? PLS
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Imas li uvid u istoriju redovnog odrzavanja? Moras da proveris sistem ubrizgavanja kompletan
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- bobco77
Pa navodno Fiesta je redovno servisirana i pred neke 2000 km je smenjeno:rebrasti kais,svecice,filter ulja,ulje(10-40),a inace auto je u vrlo dobrom stanju,vidi se, i kao sto kazem evo vec 2 meseca nisam imao nikakve probleme oko rada motora,auto ide ko lud.A oko sistema za ubrizgavanje nemam nikakve informacije,ali mislim da oko njega nista nija radjeno...ali ipak pitacu.
Imao sam problem sa lampicom za airbega svetluca 4 puta pa se izgasi i opet tako non-stop.Pa citajuci po forumima naisao sam na resenje -kao da izvadim klemu od akumulatora oko 1o min,da se resetuje sistem i navodno ce se resiti problem.I danas to sam probao,ali nista,lampica opet svetluca..
E otkako sam upalio auto pocelo je da mi se dogadza ovo sa trokiranjem na niskim obrtaima.
Moze li to da ima nesto veze,ili cista koincidencija?
Imao sam problem sa lampicom za airbega svetluca 4 puta pa se izgasi i opet tako non-stop.Pa citajuci po forumima naisao sam na resenje -kao da izvadim klemu od akumulatora oko 1o min,da se resetuje sistem i navodno ce se resiti problem.I danas to sam probao,ali nista,lampica opet svetluca..
E otkako sam upalio auto pocelo je da mi se dogadza ovo sa trokiranjem na niskim obrtaima.
Moze li to da ima nesto veze,ili cista koincidencija?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Za početak pogrešno ulje ti je u motoru... u taj motor ide full sintetika 5w30 ulje (preporuka Ford Formula E ulje).
Za ovo gušenje i trokiranje... samo će da se sredi... zato što si skidao kleme i sad se resetovao ECU...
Sad ECU uči i pegla parametre samom vožnjom... tako da će se za jedno 100-200km sve srediti
Za airbag moraš kod majstora koji ima dijagnostiku... pa da se vidi u čemu je problem.
Za ovo gušenje i trokiranje... samo će da se sredi... zato što si skidao kleme i sad se resetovao ECU...
Sad ECU uči i pegla parametre samom vožnjom... tako da će se za jedno 100-200km sve srediti

Za airbag moraš kod majstora koji ima dijagnostiku... pa da se vidi u čemu je problem.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Air bag greska kada trepce cetri puta problem je u vozackom ili suvozackom potezniku na sedistu(deo gde se kopca pojas)
Rastavi zute konektore i naspricaj ih kontakt sprejom u vecini slucajeva pomaze.Obrati paznju i na instalaciju ispod sedista moze ona da bude problem.I na kraju sam poteznik ali mnogo redje zna da otkaze.
Sto se tice motora vozi ga jedno 100-200 km(kao sto rece Markedjani)ali u razlicitim rezimima voznje
Rastavi zute konektore i naspricaj ih kontakt sprejom u vecini slucajeva pomaze.Obrati paznju i na instalaciju ispod sedista moze ona da bude problem.I na kraju sam poteznik ali mnogo redje zna da otkaze.
Sto se tice motora vozi ga jedno 100-200 km(kao sto rece Markedjani)ali u razlicitim rezimima voznje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- bobco77
Hvala vam mnogo na savetu!!!
Poslusacu vas i voziti auto 100-200km u razlicitim rezimima voznje i nadam se da ce se resiti problem...
Javicu vam sta ce se dogoditi...
A za airbaga nasao sam one zute konektore pod sedista ali nisam imao vremena da ih sredzujem,ali i to pokusacu sa kontakt sprejom...
A pod vozacko sediste ima jedno cudo zica,a jer ima i elektronsko podesavanje sedista i grejace u sedistima,plasim se da ne napravim jedno a rasipam drugo
,ali u svakom slucaju hvala i pokusacu..
Samo mi nije jasno jer cu raditi oko konektora airbega,da nema opasnost da ispuca airbag dok sredzujem zice?
Da ne treba mozda opet da vadim klemu sa akumulatora dok to radim?......
Puno pozdrava!!!!!
Poslusacu vas i voziti auto 100-200km u razlicitim rezimima voznje i nadam se da ce se resiti problem...
Javicu vam sta ce se dogoditi...
A za airbaga nasao sam one zute konektore pod sedista ali nisam imao vremena da ih sredzujem,ali i to pokusacu sa kontakt sprejom...
A pod vozacko sediste ima jedno cudo zica,a jer ima i elektronsko podesavanje sedista i grejace u sedistima,plasim se da ne napravim jedno a rasipam drugo

Samo mi nije jasno jer cu raditi oko konektora airbega,da nema opasnost da ispuca airbag dok sredzujem zice?
Da ne treba mozda opet da vadim klemu sa akumulatora dok to radim?......
Puno pozdrava!!!!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Skini kontakt a u svakom slucaju nemozes da ih aktiviras.
- bobco77
Resio sam problem sa airbagom!!!Dragomire hvala ti mnogo.
Konektor na suvozackom sedistu je bio celosno otkopcan.Naprskao sam kontakt sprejem i zakopcao i sada je super,nema vise trepcenja lampice...
A motor jos uvjek kaslje i gusi se pod malim obrtajima kad dajem gas ,a jucer sam zabelezio kako i na visokom negde 4000-5000 sa 120-130 Km/h kao se zagusi i nema snage pa polako se oslobodi i poleti
.Ali svakako nisam prosao onu kilometrazu sta ste mi rekli(100-200Km) jer su mi relacije kratke,pa se nadam da ce se opraviti posle te kilometraze...
Konektor na suvozackom sedistu je bio celosno otkopcan.Naprskao sam kontakt sprejem i zakopcao i sada je super,nema vise trepcenja lampice...
A motor jos uvjek kaslje i gusi se pod malim obrtajima kad dajem gas ,a jucer sam zabelezio kako i na visokom negde 4000-5000 sa 120-130 Km/h kao se zagusi i nema snage pa polako se oslobodi i poleti

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Meni je to isto ili slicno bilo sa mojom fiestom i u pitanju su bili kablovi svecica. Cim sam ih zamenio auto je radio kao preporodjen. Meni se to osecalo i u niskim i u visokim obrtajima. Mislim da je to 99 posto u pitanju

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- bobco77
Ako se ne sredi problem u na ovaj nacin,obavezno cu menjati i kablove i svecice pa i filtre za vazduh i gorivo.
Ako se i na taj nacin ne sredi,e onda nemam vise ideju,a iskreno i ne mogu da nadjem dobrog majstora ovde za da mi sredi ovo,pa moracu ovde na forumu da vicem upomoc dok mi neko ne pomogne da resim problem
.Ali iskreno najcudnije je to sta kad sam izvadio kleme pocelo je sve ovo da se desava pa ima neku logiku sta kazu Markedjani i Dragomir da moze biti posle neko vreme samo da se sredi,ali ako se ne sredi menjacu sta treba.Iskreno malo je i glupo da posle svake vadjenje klema da treba da vozis po 200 km za da se sve sredi ali aj videcemo....
Ako se i na taj nacin ne sredi,e onda nemam vise ideju,a iskreno i ne mogu da nadjem dobrog majstora ovde za da mi sredi ovo,pa moracu ovde na forumu da vicem upomoc dok mi neko ne pomogne da resim problem

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne posle svakog skidanja kleme... nego posle skidanja kleme na malo duže vreme... recimo 20 min,pola sata... tad se resetuje ECU.
Na kratko skidanje klema memorija ostaje
Na kratko skidanje klema memorija ostaje

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mirke
bobco77 piše:Ako se ne sredi problem u na ovaj nacin,obavezno cu menjati i kablove i svecice pa i filtre za vazduh i gorivo.
Ako se i na taj nacin ne sredi,e onda nemam vise ideju,a iskreno i ne mogu da nadjem dobrog majstora ovde za da mi sredi ovo,pa moracu ovde na forumu da vicem upomoc dok mi neko ne pomogne da resim problem.Ali iskreno najcudnije je to sta kad sam izvadio kleme pocelo je sve ovo da se desava pa ima neku logiku sta kazu Markedjani i Dragomir da moze biti posle neko vreme samo da se sredi,ali ako se ne sredi menjacu sta treba.Iskreno malo je i glupo da posle svake vadjenje klema da treba da vozis po 200 km za da se sve sredi ali aj videcemo....
Ja to laicki napominjem, jer sam ja tako otklonio svoj problem koji sam opisao...

- bobco77
Evo i mene posle neko vreme..Fiesta ja pocela da se opravlja sto se tice radnjom motora pod niskim obrtajima,mada moze da se opet zakaslja,zagusi na trenutak,ali to je postalo dosta retko,tako da pretpostavljam da je pocelo da se opravlja,i to gusenje moze da se dogodi samo dok je hladna...Inace prosao sam tih 200 km kako sto su rekli markedjani i dragomir i to u raznim rezimima voznje...Ali sada drugo me zabrinjava.Sada j pocelo da se gusi pod visokim obrtajima(4000-5000) i kao da jednostavno obrtaji raste cuje se masina kako urla a ustvari ne ide.A pre ovo da mi se desi nije bilo tako,kola je letela.Perfektno je radila i primala.A sada pod malim obrtajima radi super,prede,ali kad je malo nagazim zaleti se i odjednom kako igubi snagu i zagusi se a obrtaji vidim kako raste i masina urla ali ne ide bre brate,pa odizmem malo gasa pa polako dodajem pa kako na momenat povuce kako luda ali ne stalno.Dali je ovo jos uvjek posledica od resetovanja ECU-a ili je ovo nesto drugo?Sve u svemu nervoza raste,i 5puta sam se pokajao sto sam izvadio kleme od akumulatora,jer od tada sve se ovo desava.Dali je moguce pri vadjene kleme ili pri stavljanje da se je ostetio neki senzor pa da me sad zajebava?Ima li veze koja klema se prvo vadi ili stavlja "-" ili "+".I drugo!Zabelezio sam na momente kako da mi mirise na benzin iz auspuha.Nemam orientacije koliko mi trosi iskreno jer su mi relacije kratke pa pretpostavljam da trosi malo vise ali definitivno nesto jos uvjek ne stima,pa nadam se da neko ima slicno ili isto iskustvo pa mi moze pomoci.Ako treba jos neko vreme da se ECU sredi ok pricekacu ali mislim da do sada bi trebalo da ispegla sve parametre.Ili da upalim auto pa da idem na neku vecu relaciju da ga izduvam malo?Sta da radim dajte savet... ?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Mislim da imas problem sa lamelom 

- bobco77
Ok i jas sam pomislio na to,jer obrtaji raste a kola ne ide.Slazem se da moze biti lamela,ali ono sta me buni je ono sto non-stop ponavljam.Nisam imao nikakve probleme dok nisam izvadio kleme t.j dok se nije resetovao ECU!To me muci!Zato prvo trazim neko resenje ili mislenje u vezi restovanja ECu-a dali moze da mi pravi takav problem pa na kraju da menjam i lamelu.Jer me plasi sta ako smenim lamelu a opet isto?A iskreno pare za bacanje i experimentiranje nemam.A takve majstore koje zele da experimetiraju i da menjaju jedno po jedno dok ne otkriju sta je ovde ima kolko hocete
i samo me cekaju kao hladna voda.Iskreno Dragomire imam mnogo poverenja u tebe jer pratim celo vreme kako resavas probleme i mislim da si u pravo 99% u slucaevima ali zar drugo ne bi moglo da bude problem u mome slucaju,osven lamela?Inace odvaja mi normalno i dosada nisam osetio problem da imam sa njom.

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Obloga lamele je iz nekoga razloga(ulje dospelona lamelu.spaljena)izgubila moc trenja pa proklizava kada treba da prenese vecu snagu na tockove.
Prikopcaj fiestu na orginalnu dijagnostiku i pobrisi sve greske
Prikopcaj fiestu na orginalnu dijagnostiku i pobrisi sve greske
- bobco77
Ovih dana sam bio samo po majstorima i evo rezultate.
Lamela definitivno nije!Sami majstori su je vozili i uocili da na nekih 4000 obrtaja fiesta gubi snagu,kao zagusi se.Stavio sam je na dijagnostiku i javilo je 3 greske.Jedna je bila oko ABS-a,druga oko servo upravljaca(nisam upamtio codove) i onu koju sam upamtio,trecu je bila P0171,kao sto sam mogao razumeti,nesto oko MAF senzora,oxygen senzora ili tako nesto,da ne lupetam sada....Majstor je ponistio sve greske.Probao sam je i osetio sam razliku pri malim obrtajima,prima mnogo bolje,snaznije nekako,ali u visokim obrtajima opet se zagusi.Majstor je sumnjao na MAF senzor pa je imao isti takav,polovni,navodno 100% ispravan i stavio je za probu.Razlike nije bilo,bar ja nisam osetio,dok on kaze da ima neku razliku ali da nije to to...Sad sumnja na lambda sondu.Ima i sondu polovnu i hteo je da je proba ali masina je bila vruca pa smo ostavili za posle vikenda da probamo i sa drugom sondu kad je masina hladna....
Dali sada neko ima ideju sta bi moglo da bude ili slicno iskustvo?
I da ne zaboravim.Potrosnja mi je definitivno povecana,i na trenutke mi mirise benzin od auspuha,kao da ne sagoreva dobro....
Pomagajte,hvala svima!!!
Lamela definitivno nije!Sami majstori su je vozili i uocili da na nekih 4000 obrtaja fiesta gubi snagu,kao zagusi se.Stavio sam je na dijagnostiku i javilo je 3 greske.Jedna je bila oko ABS-a,druga oko servo upravljaca(nisam upamtio codove) i onu koju sam upamtio,trecu je bila P0171,kao sto sam mogao razumeti,nesto oko MAF senzora,oxygen senzora ili tako nesto,da ne lupetam sada....Majstor je ponistio sve greske.Probao sam je i osetio sam razliku pri malim obrtajima,prima mnogo bolje,snaznije nekako,ali u visokim obrtajima opet se zagusi.Majstor je sumnjao na MAF senzor pa je imao isti takav,polovni,navodno 100% ispravan i stavio je za probu.Razlike nije bilo,bar ja nisam osetio,dok on kaze da ima neku razliku ali da nije to to...Sad sumnja na lambda sondu.Ima i sondu polovnu i hteo je da je proba ali masina je bila vruca pa smo ostavili za posle vikenda da probamo i sa drugom sondu kad je masina hladna....
Dali sada neko ima ideju sta bi moglo da bude ili slicno iskustvo?
I da ne zaboravim.Potrosnja mi je definitivno povecana,i na trenutke mi mirise benzin od auspuha,kao da ne sagoreva dobro....
Pomagajte,hvala svima!!!
- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
katalizator je često uzrok raznih problema...probaj bez njega, mogu se kladiti da je to...
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Sonda radi na radnoj temperaturi,zasto hocete da je probate kad se motor ohladi? Lamda sonda moze da se proveri,ne moras da je menjas ako je dobra. Sve mirise da je ona u pitanju. Ako imas samo jednu sondu mozes da izvadis katalizator
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dekile
- Poruka: 91
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 02:17h
Tacno, kvar je zacepljen izduvni sistem(katalizator ili lonac).Kada u leru dodajes gas,cuje se sistanje iz auspuha?Menjaj ulje ako jos uvek nisi to uradio(ford formula e 5-30)obavezno!Proveri i svecice (motocraft)i kablove,po potrebi zameniti!
Sredjuj to odmah,povlaci vece kvarove ! mechanic
Lambda sonda se ispita obicnim unimerom,bez skidanja!
Sredjuj to odmah,povlaci vece kvarove ! mechanic
Lambda sonda se ispita obicnim unimerom,bez skidanja!
[*]Jel potrebno onda promjeniti parametre u racunalu da ECU zna da ima jos jedna svjecica?? Nista na silu,samo veci cekic
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: utorak, 3. nov. 2009. u 23:29h
Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu posto su simptomi isti sa pocetka teme kao i kod 'bobco77' stim da ja nisam skidao kleme. Fiesta je isto 1.25 samo je 2001. Do pre 10-15 dana je isla super, onda je pocela da trokira pri malim obrtajima dok pri vecim radi dobro. Povecana je potrosnja i na auspuh izlazi beli dim. Pre ovog kvara su zamenjeni svi filteri i ulje. Posle toga sam zamenio svecice i malo je bolje ali nije to to. Sve svecice su bile izmedju svetlo i tamno braon boje. Jedan prijatelj automehanicar mi predlaze da sipam aditiv u gorivo i da ce on da procisti dizne koje su se zapusile. Koje je vase misljenje i sta da radim?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- mirke
Da sam na tvom mestu zamenio bih i kablove, kad si vec svecice zamenio... 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ove fieste imaju novi tip bombine koje odlaze na oko 100000km