Mondeo mk1 1996 god 1.8 16v zetec curi ulje
Moderator: Dragomir
- kazalajt
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 16. feb. 2010. u 22:54h
Mondeo mk1 1996 god 1.8 16v zetec curi ulje
Pozdrav svima imam problem sa curenjem ulja na semeringu radilice kako mi je reklo par njih gde sam bio i svi kažu da je tu problem što mora da skida i menjač da bi se zamenio i da se ne isplati zato skidati menjač nego kad bude set kvačila za zamenu. Ima li neko nekakvog iskustva sa time ili predlog? Prešao sam oko 7ookm za 4 dana (po 1oo ~ 15o km u cugu) i izkapalo je 2l ulja.... hvala
Sent from my SM-G3815 using Tapatalk
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mondeo mk1 1996 god 1.8 16v zetec curi ulje
Predlog je da zameniš semering, vrlo lako može da propiša skroz semering i da ti pljusne skroz ulje.
Nije mala količina ulja koja se izgubi.
Nije mala količina ulja koja se izgubi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
to što ti je potrošio 2l ulja ne znači da je svih 2l iskapalo na semering.sigurno nije,tvrdim.mozda 3dl max iscurelo a ostalo sagorelo usled produvanog motora...
- kazalajt
Prilično sam siguran da je izkapalo 2l. Prošlo leto rađeno osveženje motora jer je dimio i trošio ulja kao blesav a sada lepo radi i ne dimi osim kad ga baš nateram na 45oo ~ 5ooo obrtaja onda malkice puhne plavičasto al u glavnom ga teram do 2ooo ~ 25oo obrtaja i sve je ok. Tolko se slivalo da je stiglo do zadnjeg lonca....
- ljuba power
- Kontakt:
nemože da iskapa toliko ulja na semering.to što je radjeno osveženje neznači ništa,pitanje kako je uradjeno i sa kojim karikama,u kakvom su stanju bili klipovi,stubline,kakav je majstor od zanata,itd.nije to uradjeno dobro, čim on nabija pritisak u karter i probio semering.to ti je pokazatelj što je produvao semering.uradio sam hrpu osveženja i znam šta ti govorim.ako su stubline bile pojedene više od 0,20mm ili 2 desete milimetra nepomažezamena karika ili pomaže samo privremeno dok ne prodaš auto,da se prikrije duvanje,a posle bude isto ili još gore.ima još stvari oko klipova ali da nedužim.čim on izbija semering taj motor duva.NEMOŽE NA SEMERING DA TOLIKO POTROŠI,ISKAPA..
EDIT;zameni semering ako nemožeš da čekaš zamenu kvačila i videćeš koliko će smanjiti potrošnju(nećeš imati kapljica ulja ispod auta ali porošnja će ostati skoro ista)
EDIT;zameni semering ako nemožeš da čekaš zamenu kvačila i videćeš koliko će smanjiti potrošnju(nećeš imati kapljica ulja ispod auta ali porošnja će ostati skoro ista)
- kazalajt
Radio sam kod lika koji radi preko 1o god u grand motorsu na NBGD al me zavlačuio nešto pa sam ga batalio. Ok ako tako kažeš, mislio sam da je to vezano za nešto drugo a ne za osveženje. Koga god pitam svi nešto mrljaju i brljaju i niko neće da radi....
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Колико је прешао тај мотор ?
- kazalajt
27oooo km
- ljuba power
- Kontakt:
to nije puno,ako je u stvarnosti toliko prešao!!!nebi trebao da troši uopšte ulje od servisa do servisa,možda litru ulja na 10 000km za tu kilometražu.
edit:i ja sam radio u fordovom servisu,i mogu ti reći da se tamo nerade osveženja motora,tipa karike,ležajevi radilice,glava motora,...već redovni mali,veliki servisi,kočnice,trap...pa tamo nije mogao izučiti napasivanje karika 2 specijale na standard klipove i dozvoljenu toleranciju ovalnosti stubline.svaka njemu čast na poznavanju forda,bez omalovažavanja,sigurno ga zna u sitna crevca...ali motor se uči kod dobrog majstora a ne u ovlaštenom servisu
edit:i ja sam radio u fordovom servisu,i mogu ti reći da se tamo nerade osveženja motora,tipa karike,ležajevi radilice,glava motora,...već redovni mali,veliki servisi,kočnice,trap...pa tamo nije mogao izučiti napasivanje karika 2 specijale na standard klipove i dozvoljenu toleranciju ovalnosti stubline.svaka njemu čast na poznavanju forda,bez omalovažavanja,sigurno ga zna u sitna crevca...ali motor se uči kod dobrog majstora a ne u ovlaštenom servisu
- kazalajt
Ne mogu da garantujem za kilometražu... u nedelju sam došao sa puta i u cugu sam prešao nekih 14o km, oko 2 sata vožnje pa posle nekih 3 sata nazad u Bg isto u cugu bez pauza. Prosečni obrtaji oko 2ooo~25oo. Došao u garažu parkirao i otišo kući, sutra ujutro krećem na posao a ispod njega bara ulja oko pola metra prečnika možda i manje. Do sad je uvek bilo oko 1oak cm ali i kilometraže su uvek oko 1o do 3o ne više koje svakodnevno prelazim. Ne znam dal to išta znači ili ne. 

- van
- VIP
Мој има 256 000 км на сату , ако је то тачно и троши до 1 литра уља на 10 000 км . Дешавало се да поторши и 0.5 литара , али да потроши и 2 литра , ако сам га цепао те године . Не зна што је рађено освежавање код тебе , сем ако га неко није занемарио тотално , сипао му крш уље и није водио рачуна о новоу уља .
Мени делује као да ти је поцепан семеринг
Мени делује као да ти је поцепан семеринг
- kazalajt
Kada sam kupio auto bilo je samo malo troši ulje i dimi plavo. I ajde uradi glavu a ono ventil izgoreo, kompresija na 1 klipu nikakva, trza neće da vuče.... odradim sve i auto super posle toga i onda vidim da je počeo da curka a nije ranije. Pa sad skoro puklo crevo od antifriza pa sredim to onda propiša vodena pumpa pa sredi i to pred put i sad kad sam video kolko je ulja otišlo nije mi više nidočega. Koga god pitam za servis niko neće, sve ne idplati se ovo ono tamo vamo.... uvek gledam da odradim sve što može da se odradi kad se nešzo rastura i radi al džaba... kako je krenulo mislim da ću preći na fiat ili nešto jednostavnije što oće majstori da rade....
- Markedjani
- Predsednik kluba
prosto je, kupi noviji Ford.

- kazalajt
Vrlo rado ali finansiski teže izvodljivo 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Nebitno, da ne davimo temu... problem je lako rešiv.
Jesi li probao da se obratiš Paji iz Železnika ?
Jesi li probao da se obratiš Paji iz Železnika ?

- kazalajt
Nisam. Radim kod privatnika od 9 do 5 i stalno je neka "frka" a inače sam na novom beogradu. Daj broj pa ću da probam da smislim i uklopim nešto. Hvala svima na brzim odgovorima.
- Markedjani
- Predsednik kluba
mislim da ti deseti put ostavljam njegov broj al nema veze... evo ga i 11. put.
065-258-06-08
065-258-06-08

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Imam da ti preporucim majstora u Zemunu koji je voljan da radi takve stvari.
A od toga koliko je semering los moze da zavisi koliko ce da curi. Desilo mi se dva dana zaredom da sam na losem semeringu izgubio preko pet litara ulja sa sve dolivanjima...
A od toga koliko je semering los moze da zavisi koliko ce da curi. Desilo mi se dva dana zaredom da sam na losem semeringu izgubio preko pet litara ulja sa sve dolivanjima...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Problem sa ostavljanjem loseg semeringa da curi, je sto vremenom ulje i prasina naprave brusnu pastu, useku kanal na nalezucoj povrsini radilice, i onda mozes menjati semeringe do preksutra. Svaki ce cureti.
Nakon toga ili krpljenje postojece ili zamena radilice, pa te jedan semering iskosta ko da si radio generalnu.
Nakon toga ili krpljenje postojece ili zamena radilice, pa te jedan semering iskosta ko da si radio generalnu.
Djak pesak 

- van
- VIP
Без увреде , али у старту си купио ауто са схебаним мотором . Јел вентури плин био у њему ?
Не горе вентили тако тако лако . И проблем са лошом смешом је се осети у вожњи . Неког је болело уво за мотор и газио је ауто који није хтео да иде . Рецепт за уништење мотора .
Ако мотор неће да вуче , немој га силити .
Не горе вентили тако тако лако . И проблем са лошом смешом је се осети у вожњи . Неког је болело уво за мотор и газио је ауто који није хтео да иде . Рецепт за уништење мотора .
Ако мотор неће да вуче , немој га силити .
- kazalajt
Nema šta da se uvredim, sve si u pravu. Nije imao plin, ne vidim da je negde bilo u enterieru nešto bušeno i razvlačena neka instalacija. Nema nigde ni rupu za priključak na braniku. Dok ga nisam uradio baš je slabo išao prethodni vlasnik ga nije održavao ali posle osveženja druga priča. I pre nije cureo samo je dimio. Nisam smeo pre da se usudim da obiđem nekog a sad mogu kako hoću lagano.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
offtopic, ali mozda pomogne nekome:

Ovako sam zeznuo jedan ventil na lanceru, na motoru koji generalno trpi svasta ali ne i crknut kabl na jednom cilindru u kombinaciji sa 5-6k obrtaja i maks gazenjem na autoputu. Siromasna smesa na tom cilindru i ventil rece cao zdravo. Umesto 30e za nove kablove (ili koliko vec kostaju) kostalo me sve skupa 300e

Fiesta!!
- van
- VIP
Дизна нека је била прљава , или је слаб притисак у магистрали . Вентили сагоревају одсиромашне смеше и великог оптерећења мотора , када тераш моотр да сагори велику количину ваздуха и горива са смешом која је сиромашна . Запамти , ако мотор неће да вуче , немој да силити . Вози са 1/4-1/3 притиснуте педале гаса , па којом брзином хоће да иде , 20 км на сат - 20 км на сат , нема смисла силити га .
Кренуо сам са породицом на море пре месец дана , ауто не вуче како треба , ок , ако неће , нећу да га силим, поготову када је пун. Неће са 100 км да изађе узбрдо , хоће са 70-80 км . Императив је стићи и неоштетити ауто , а не брзина путовања . У повратку , је вукао нормално . Да ли је до плина или нечега другог , не битно .
Што се тиче семеринга , 50 е је скидање и враћање мењача , па када већ то радиш , скини ламелу и однеси да ти ставе нову облогу . То је неких 2000 динара , и још дуго си миран што се тиче квачила . Вероватно неће ауто бити код тебе када оде квачило .
Јбг, када је тако стар ауто а прави проблеме , или да научиш сам да га поправљаш или купи други ауто .
ПС . има ја један 1.8 зетек , стоји ми у гаражи 12 година . Купљен да га убацим у таунуса и на томе је и остало .
Кренуо сам са породицом на море пре месец дана , ауто не вуче како треба , ок , ако неће , нећу да га силим, поготову када је пун. Неће са 100 км да изађе узбрдо , хоће са 70-80 км . Императив је стићи и неоштетити ауто , а не брзина путовања . У повратку , је вукао нормално . Да ли је до плина или нечега другог , не битно .
Што се тиче семеринга , 50 е је скидање и враћање мењача , па када већ то радиш , скини ламелу и однеси да ти ставе нову облогу . То је неких 2000 динара , и још дуго си миран што се тиче квачила . Вероватно неће ауто бити код тебе када оде квачило .
Јбг, када је тако стар ауто а прави проблеме , или да научиш сам да га поправљаш или купи други ауто .
ПС . има ја један 1.8 зетек , стоји ми у гаражи 12 година . Купљен да га убацим у таунуса и на томе је и остало .