Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Diferencijal menjaca fokus tddi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Jerko89
Poruka: 69
Član foruma od: sreda, 28. dec. 2016. u 08:13h

Diferencijal menjaca fokus tddi

Poruka od Jerko89 » petak, 25. maj 2018. u 20:28h

Pozdrav svima, kao sto glasi naslov, crkao mi je diferencijal u menjacu na fokusu 1.8 tddi 90ks 2001g..Naime sav se razjeo unutar, svi zubi su se razjeli.. Ostali delovi su u super stanju.. Da li neko zna neki otpad ko prodaje samo diferencijal, da nekupujem ceo menjac.. Vec bi samo njega zamenio, ima 58 zuba.. Hvala svakom na pomoci.. Ako treba imam k slike od menjaca
Slika

Slika

Slika

mbole
Poruka: 14994
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Diferencijal menjaca fokus tddi

Poruka od mbole » subota, 26. maj 2018. u 02:03h

Posto se celi menjaci prodaju za oko 50 evrica, a rasturanje menjaca je veoma ozbiljan posao, tesko da ces naci bilo sta u delovima.
A cak i da ga nadjes, treba ti dobar majstor, koji ima cime i zna kako da usteluje novi diferencijal u drugo kuciste.\
Licno, iako to nisam radio 30-tak godina, kad bih imao sav potreban alat, (koji nije ni malo jeftin), nema sansone da bi te takva operacija kostala ispod 50.
Skuplja pita od tepsije...

A ako neko pristane da ti to radi za 20... ne zanosi se, u pitanju je neko ko nema pojma o cemu se radi, i ne zna sta ne zna.
Djak pesak :)

Jerko89
Poruka: 69
Član foruma od: sreda, 28. dec. 2016. u 08:13h

Re: Diferencijal menjaca fokus tddi

Poruka od Jerko89 » subota, 26. maj 2018. u 15:59h

U pravi si.. Evo na kraju sam uzeo drugi menjac.. Jednostavnije je za zamenu

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“