Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vruc teško pali - Focus MK2

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
stefa981
Poruka: 35
Član foruma od: subota, 9. jun 2012. u 20:18h

Vruc teško pali - Focus MK2

Poruka od stefa981 » ponedeljak, 30. apr. 2018. u 23:14h

Pozdrav ljudi potrebna mi je pomoć od vas.....

Problem koji mi se desio sledeći je:
Auto je imao problem sa zaprljanim diznama i oterao sam auto u servis gde ima ultrazvučno čišćenje dizni. Uradili su proces čišćenja dizni i auto sada lepo radi na benzinu ali kada je motor vruć teško pali i mora mnogo puta da se vergla.
Rekli su mi da su proverili test da li dizne cure (puštaju) i da je to ok.
Rekli su da je možda regulator pritiska goriva i da se možda on treba zameniti. Oni kažu da navedeni ne mogu pronaći već ukoliko mogu da to ja učinim. Moj auto ima samo jednu dovodno crevo do grane sa diznama nema povratni vod.
Osim regulator pritiska pomenuli su da je možda i problem u pumpi za gorivo koja se nalazi u rezervoaru.

Pošto auto ima ugrađen sekvent TNG uređaj isti mi dozvoljava direktna start na plin. Odmah nakon starta auto sa plina ručno prebacim na benzina i auto lepo radi nema nikakvih problema.

Da li je moguće da se nekako da kažemo raštelovalo paljenje kada je vruć?(čitoa sam da neki automobili imaju senzor temperature i ukoliko se taj pokvari da ECU daju pogrešne informacije i da zbog toga teško pali)

Molim za pomoć i savet šta raditi a da mi u servisu ne uzimaj novac kupujući delove napamet.

Auto je Focus MK2 1.6 16V 74kW benzinac karavan,godina proizvodnje 07.07.2007, kod motora SHDA.

Hvala unapred!

ljuba power
Poruka: 2713
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Vruc teško pali - Focus MK2

Poruka od ljuba power » utorak, 1. maj 2018. u 10:52h

za takve stvari treba doterati auto u servis.nije problem to rešiti,ima par stvari koje treba ispitati da bih znao šta je uzrok.ako te put navede do NS-a javi se,rešićemo ga...najobičnije siemens ubrizgavanje

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 1. maj 2018. u 11:40h

Паљење не може да се раштелује никако ( сем да бушиш на блоку нову рупу за сензор позиције радилице ),а доказ је да ауто палиш на плин нормално . Само је довод горива проблем и 95% да је проблем са пумпом , регулаторим и цревима , оних 5 % је неки проблем да збуњује рачунар да бризга недовољно горива .

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » utorak, 1. maj 2018. u 13:33h

samo dizne

stefa981

Poruka od stefa981 » utorak, 1. maj 2018. u 16:30h

Imate li možda neki savet za servis u mom kraju....Ja sam iz Bora, istočna Srbija. Mogu preporuke Zaječar, Knjaževac, Niš i sl.
Našao sam i polovnu kompletnu rail granu sa diznama i regulatorom pritiska, čovek mi potvrđuje da je sve ispravno. Za to traži 50e da li uzeti da kažemo sada ovako napamet i zameniti sa postojećom?

Hvala Vanu na oblazloženju da se paljenje nemože raštelovati, čovek uvek može nešto da nauči novo.

Ukoliko bih morao da kupim pumpu pitanje za vas za proizvođača Magneti Marelli, kompletnu pumpu mogu naručiti novu za 8500dinara? Kakav je kvalitet po vama i da li se isplati uzimati? Video sam da ima i Polacr za 5800din ali to mi je mnogo jeftino nešto pa nisam siguran za kvalitet?

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » utorak, 1. maj 2018. u 18:26h

WIBER 00381631861199 NIKOLA Zajecar odlican majstor radio samnom u Svedskoj

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 1. maj 2018. u 20:04h

Обично , када се перу дизне , тестира се и проток и облик млаза . Ако све дизне избацују исто ( толеранција је неких 5%) , и не пљују него распршују гориво , дизне су исправне .
Сваки рачунар има параметар бризгања горива док вергла . Излазна величина је пул мерен у милисекундама , и ред величине је око 3 -4 милисекунде ,на сваком усисном такту . Колико је тачнан пулс убризгавања зависи од температуре мотора , спољашњег ваздуха и неких параметара које је рачунар покупио и податка који је уписан у табелу рачунара . Рачуан узима тај податак и множи га са вредностима за температуру и свим осталим мултпликаторима и добрије дужину пулса за убризгавање . Рачунар то не рачуна за сваки циклус , него то рачуна и уписује у табелу , а када дође време прочита из табеле , јер је то приоритет да окине дизну , наспарам тога да рачуна . Тако се рачунар адаптира на услове рада . Ако је слабији притисак горива , рачунар ће дуже држати дизне отворене . Код тебе не држи довољно дуго дизне отворене када вергла или је притисак горива слаб , или су дизне лоше , мада у ово задње сумњам .
Истерај ауто на правац и крени друга , трећа , пун гас до блокада . Ако после 4500 5000 обртаја крене да губи снагу или не вуче више тако жустро , имаш проблем са доводом горива .
А можеш и да отераш на дијагностику , гледаш тримове горива ( мултипликаторе времена убризгавања ) . Ако су повишени , изражавају се у процентима , рачунар се труди да компензује мањак горива , због слабог притиска

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » četvrtak, 3. maj 2018. u 07:59h

regulator pritiska goriva se nalazi u kucistu pumpe kao i kod svih novijih vozila i zato ima samo jedan izlaz sa pumpe.Magneti Marelli je kinez. kupio sam je pre dve nedelje za chrysler voyagera .radi posao.

stefa981

Poruka od stefa981 » četvrtak, 3. maj 2018. u 08:13h

Hvala na odgovorima ljudi i na pomoći. U subotu idem da Zaječara da majstor pogleda auto pa ću javiti šta sam napravio. Ukoliko budu rekli da je problem u pumpi onda ću uzeti kompletnu pumpu sa kućištem novu. Na taj način bih da eleminišem i eventualni problem sa kućištem pumpe.
Na osnovu preporuke člana Van auto sam na otvorenom poterao u visokom broju obrtaja i rekao bih da nakon prećenih 4500 obrtaja stičem utisak da sporije auto ubrzava.....ali to je subjektivni osećaj.

stefa981

Poruka od stefa981 » subota, 5. maj 2018. u 21:39h

Danas sam bio do majstora u Zaječaru. Proverom utrvđeno je sledeće:

Kada auto ostane vruć i kada ima problem da upali majstor je postavio manometar da proveri šta se dešava sa priticima na sistemu za napajanje gorivom i utvrdio je da nakon nekih 10-15 minuta sistem polako kreće da gubi pritisak. Kada proba da vergla auto pritisak u sistemu veoma i jedva se podiže....Probao je jednom davanjem i oduzimanjem kontakta jedno 6-7 puta i pratio pritisak na manometru i rekao mi je da je jedva dostigao pritisak od 2 bara. Kada je verglao nakon toga auto je upalio lakše i onda je oritisak otišao na oečkivanu vrednosti u rasponu od 3,5-4 bara barem je tako rekao. Pošto je izvadio da pregleda kompletnu pumpu iz rezervoara rekao mi je kada ju je probao da je uvideo da pumpa dosta da kažemo "piša" i praktično na taj način deo goriva nostop preliva i vraća u rezervoar i da na taj način nemože da održi konstantan pritisak u sistemu za napajanje gorivom. Njegov predlog je da kupim kompletnu pumpu iscela sa kućištem i da zamenimo.

Pitanje za vas je sledeće koju od sledećih pumpi da uzmem:

https://www.silux.rs/proizvodi/motor/pu ... car=121102

ili

https://www.silux.rs/proizvodi/motor/pu ... car=121102

Hvala unapred na pomoći ljudi!

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » subota, 5. maj 2018. u 21:53h

Magneti Marelli,

ljuba power
Poruka: 2713
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » subota, 5. maj 2018. u 23:05h

uzmi Marelli!operi rezervoar obavezno i zameni filter goriva

stefa981

Poruka od stefa981 » subota, 5. maj 2018. u 23:34h

Rezervoar je opran pre 10 dana.........
Moj model nema filter goriva već je isti ugrađen u samo kućište pumpe. Kako ga zovu life time filter tako da kupovinom same pumpe dobiću i novi filter za gorivo.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8316
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 6. maj 2018. u 00:26h

Vidi sa saletom f1 da ti da ponudu: https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... start=1150
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

stefa981

Poruka od stefa981 » nedelja, 6. maj 2018. u 00:43h

Ok....

stefa981

Poruka od stefa981 » petak, 11. maj 2018. u 22:18h

Evo da javim situaciju...
Kupljena je Magneti Marelli pumpa za gorivo kompletna sa kučištem. Ugrađena i auto sada radi normalno, kada je vruć pali lepo.

Hvala svima na pomoći!

Pozdrav!

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8316
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 11. maj 2018. u 22:29h

Hvala što si izneo rešenje svog problema nekom će sigurno koristiti.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“