Da li je normalno da Focus C-Max sa 1.6 TDCi motorom od 80kw potrosi skoro ceo rezervoar za predjenih 615km??
Po bordu pise da ima fore za jos nekih 150-160km ( sto je naravno manje, oko 100 otp.)
Ok, meni noga jeste malo, opet kazem MALO, ostrija na gasu, ali na autoputu ne prelazim 130 km/h, po gradu imam ostrije startove ali ne vozim preko 60km/h, otvoren put 100-110km/h. Uglavnom budem samo ja u kolima ev. jos jedna osoba. Ovo mi je sljustio od nedelje do danas, presao sam oko 200km na autoputu, ovo ostalo pola grad pola otvoren put. Zet ima 407 sa istim ovim motorom, auto ne prelazi 5 litara. Doduse ni on ne prelazi 90km/h i na autoput skoro da i ne izlazi, ali opet Pezo je tezi nekih 150kg od Forda ako to ima nekog znacajnog uticaja na potrosnju. Po ovome ispada da trosi izmedju 8 i 9 litara dizela, sto je previse i za neki 2.5, 2.7 dizel otprilike.
I ovo sa temperaturom mi se uopste ne svidja, u drugim Fordovima sa ovim i 2.0hdi motorom kazaljka temperature stoji na pola, kod mene bude izmedju ove druge i srednje crte stalno i leti i zimi. Ok, bolje to nego da se pregreva ali ne znam da li to tako treba ili nesto ipak ni sa tim nije u redu?