Na sierru 2.0 koji karburator staviti
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 96
- Član foruma od: četvrtak, 12. jan. 2017. u 18:10h
Na sierru 2.0 koji karburator staviti
Pozdrav ljudi i unapred hvala. Rec je o sierri 2.0 limuzina, jedna bregasta efi, pinto motor,lovato plin, trosi ulje 1l na 800-1000km,,suce plav dim, kompresija 11, na benzin ne radi zadnjih par godina(kod mene je od oktobra), mucim muku sa plin, tesko pali, ili upali ili ne upali, kad zavrnem plin pali malo bolje ali mrljavi po putu, kad odvrnem plin tesko pali ali trecom potpisuje, kablovi kapa ruka svecice filter, membrane sve novo,stelovase je "majstori i plinadzije" i nista,trosi uvek kao tenk, da skratim pricu, u mom mestu trsteniku nema dobrog majstora, pa sam resio da stavim usisnu granu i karburator sa sierre na moju sierru, ima 4 sierre na otpadu pa da to lepo skinem i prebacim kod mene.tako cu da napravim ujedno da radi i na benzin i na plin. E sad, koji karburator da stavim, i kako da znam koja sierra na otpadu je koliko kubika? Ljubitelj sam ziskanja a ne ekonomicnosti, pored sierre imam i vw scirocco gti iz 82 koji leti po putu.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21575
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Na sierru 2.0 koji karburator staviti
Weber DGAV 32/36
prepoznaćeš ga po karakterističnim četvrtastim difuzorima.
Nikad nećeš napraviti da radi odlično na oba goriva i da bude normalna potrošnja... nečega ćeš morati da se odrekneš.
Ili performansi ili normalne potrošnje... to ti je odlika venturi plina.
prepoznaćeš ga po karakterističnim četvrtastim difuzorima.
Nikad nećeš napraviti da radi odlično na oba goriva i da bude normalna potrošnja... nečega ćeš morati da se odrekneš.
Ili performansi ili normalne potrošnje... to ti je odlika venturi plina.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Mislim da znam kako izgleda, vidjao sam na taunusu taj karburator. Ne mora to savrseno da radi na benzin, nek radi fino na plin i da ide dobro, na visoku potrosnju sam navikao.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Kako će raditi plin zavisi isključivo od toga kako je uveden plin u karburator.

- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
Lagano se busi za uvodnike za plin, vozio ga ja na Jugu 1.6, mana samo vodeni sauh ali se i to fino nasteluje
-
Znam da se vodeni sauh prepravi na sajlu da bude rucni sauh, jeste malo posla ali da se napraviti
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
32/36 nećeš naći, vrlo retka roba i odavno su svi našli kupca, kratko je išao na Sijeru a vozila na koja je išao pre više nema.
30/34 ćeš već naći, ali sa step motorom lera za koji ti treba kompjuter i instalacija a to i onako nije radilo kako treba ni posle 15 godina a kamoli 30
Sledeća opcija je 28/32 sa 1.6, totalno mehanički, ima ih i sa vodenim i sa elektronskim sauhom, koji god - da se rešiti problem sauha na plinu za početak skidanjem leptira sauha, jer na plinu (nasuprot benzinu) ne sme biti drastičnog smanjivanja vazduha zarad obogaćivanja smeše, dovoljno je nešto pojačaniji ler gas što će auto sauh svakako odraditi.
I opet nećeš rešiti problem potrošnje dok ne staviš razvodnik koji na sebi ima vakuumsku korekciju paljenja (EFi razvodnik to nema) i njemu pripadajući drugačiji komutator sa potrebnom instalacijom.
Pre svega je trebalo da proveriš ugao pretpaljenja stroboskopom (ne muzičarskom metodom na uvce) i da vidiš da ti ne falšira crevo izmedju ventila ventilacije bloka i usisne grane (sklono je skamenjivanju i pucanju).
To što sagoreva tu količinu ulja znači da ometa smešu što direktno utiče na termodinamičku karakteristiku motora, jer je idealna smeša isključivo kombinacija vazduha i goriva, bez ulja ili vode ili bilo čega dodatnog...
30/34 ćeš već naći, ali sa step motorom lera za koji ti treba kompjuter i instalacija a to i onako nije radilo kako treba ni posle 15 godina a kamoli 30

Sledeća opcija je 28/32 sa 1.6, totalno mehanički, ima ih i sa vodenim i sa elektronskim sauhom, koji god - da se rešiti problem sauha na plinu za početak skidanjem leptira sauha, jer na plinu (nasuprot benzinu) ne sme biti drastičnog smanjivanja vazduha zarad obogaćivanja smeše, dovoljno je nešto pojačaniji ler gas što će auto sauh svakako odraditi.
I opet nećeš rešiti problem potrošnje dok ne staviš razvodnik koji na sebi ima vakuumsku korekciju paljenja (EFi razvodnik to nema) i njemu pripadajući drugačiji komutator sa potrebnom instalacijom.
Pre svega je trebalo da proveriš ugao pretpaljenja stroboskopom (ne muzičarskom metodom na uvce) i da vidiš da ti ne falšira crevo izmedju ventila ventilacije bloka i usisne grane (sklono je skamenjivanju i pucanju).
To što sagoreva tu količinu ulja znači da ometa smešu što direktno utiče na termodinamičku karakteristiku motora, jer je idealna smeša isključivo kombinacija vazduha i goriva, bez ulja ili vode ili bilo čega dodatnog...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ја има бар 5-6 тих 32-36 али проблем је што су расклопљени , сваком фали по нека ситница . То је добар карбуратор , поготову ако су му дизне подешене за мотор у коме је . Онда закива како иде . Имам га на два буџена 2.0 мотора и оба иду супер . На вентури плин ради ок , али не може да избаци 100% снаге , а друго вентури плин и да се уштелује , уштелује се само за један опсег обртаја и гаса , а и јако брзо се раштелује . Намести да ти ради убризгавање , па стави секвент плин онда и можеш да се возиш јефтино а квалитетно .
А што то не ради тај мотор на на сопствено убризгавање ?
А што то не ради тај мотор на на сопствено убризгавање ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sigurno mu crkla pumpa za gorivo.

- van
- VIP
Па то и мене пада на памет као прво , зато сам и питао .
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
I još tri stvari pride koje nove koštaju kao ceo auto, a polovne dobre ne postoje... 15 godina unazad.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
Промени гумице вентила
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Ako ne uspes da nadjes polovan weber dgav 32/36, mozes da uzmes u razmatranje i ovaj weberov karburator:
https://www.kupujemprodajem.com/Dvorgrl ... -oglas.htm
Mislim da je cena odlicna.
Zamenom gumica ventila dobices na smanjenju potrosnje ulja.
Weber 30/34 je problematican za odrzavanje.
Inace weber dgav 32/36 moze da se poruci nov sa aliekspresa
https://www.aliexpress.com/item/SherryB ... autifyAB=0
Ja sam u potrazi za kompletnom EFI instalacijom za OHC motor. Mada sam misljenja da je skoro nemoguce naci kod nas dobar protokomer.
https://www.kupujemprodajem.com/Dvorgrl ... -oglas.htm
Mislim da je cena odlicna.
Zamenom gumica ventila dobices na smanjenju potrosnje ulja.
Weber 30/34 je problematican za odrzavanje.
Inace weber dgav 32/36 moze da se poruci nov sa aliekspresa
https://www.aliexpress.com/item/SherryB ... autifyAB=0
Ja sam u potrazi za kompletnom EFI instalacijom za OHC motor. Mada sam misljenja da je skoro nemoguce naci kod nas dobar protokomer.
-
Ovako, problem je delimicno resen, protokomer puko mucki i falsirao vazduh i to mnogo, zato tesko palio i ubivao sa potrosnjom. Zamenjen protokomer, auto pali fino, kad mrazevi zavergla dva puta i upali, poteze fino, ali 160km-h nece da predje ni 4 a ni 5. Tako da idem kod drugog majstora da mi proveri paljenje ima onaj aparat i zupcasti kais dal nije promaseno zubljenje. Sto se tice problema sto ne radi na benzin, ne znam sta je u pitanju, a ovde kod mene u trsteniku i okolini KS i KV niko nece da se usudi da to dira popravlja pa cak i da pogleda jer odmah ona recenica "to ti je ford" i zato sam mislio da stavim karburator a da skinem efi ubrizgavanje. Sad treba da je farbam, i ramena da zamenim, lupkaju, tako da za sada vozim ovako. Stavio sam ksenone softline 15ce,vufer pojacalo, da je ofarbam i bice bomba, e onda da vidim sto ne radi na benzin i da se digne glava da vidim kakvo je stanje i sta ciniti. Inace jos jedan problem pre neki dan kad sam je malo zisnuo nekih desetak km, temperatura nije dosla ni do pola a izbaci vodu kao da je malo prokuvao, a visko dobro radi i temperaturu dobro drzi.
-
-
E sad jos jedna stvar na razmatranje, motor trosi mnogo ulje, ne radi na benzin, zreo za farbanje, mora se radi prednji trap, zadnji trap se razabio valjda sto mnogo spustena, uskoro mora da se zamene i diskovi i plocice, sajtne su trule(ali se ne vide jer imaju one rs plastike preko sajtni) , atest plina istice u oktobru, registracija u junu. Od opreme nemam nista osim CB i servo. Da li je to vredno ulaganja i truda, jer puno stvari treba da se sredjuje, razmisljam se da li da prodam ili mesecima sve pare sto zaradim da ulazem...
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Ako eliminišeš zdrav razum i baš želiš da voziš tu sieru bez obzira na koštanje onda da jer svo ulaganje ide u nepovrat....
Ja se raspravljam sa samim sobom već neko vreme oko tih stvari :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja se raspravljam sa samim sobom već neko vreme oko tih stvari :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- Wellisha
-
- Poruka: 500
- Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h
I ja se pridružujem duratecHE-ovom mišljenju i ubeđen sam da svako ko je vozio 90% ispravnu Sierru bar 2.0 sa 80% njene snage deli naše mišljenje.
..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 

-
Tako i ja razmisljam se sta mi je ciniti, da li da krenem sa ulaganja u nedogled, ili da batalim i na oglas. Jer da je tu dobar i jaci motor bar onaj sa dve bregaste ili da je 4x4, i da imam neku opremu, pa da stisnem petlju i da krenem jedno po jedno, ali ovako se bas dvoumim. Dosad me iskostala 1000 da je stavim na oglas za 500evra,pa kako bude.
- Wellisha
-
- Poruka: 500
- Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h
Ili polako gledaj neku koja ti se svidi sa opremom pa ponudi zamenu uz doplatu i spremi se za ulaganje i sređivanje
..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 

-
Retko ko hoce da menja isti auto za isti pa i uz doplatu. A i nema neki izbor kada su sierre u pitanju. Bar ono sto je na oglasu.
- van
- VIP
Оно што тебе кочи је непознавање механике тог аутомобила да би могао да је одржаваш сам . Како си написоа шта јој све фали , она вреди на кило . Треба да сручиш бар 500 евра у њу ако не и више . Базио си паре за тај протокомер од 80 евра , а ауто ти иде само на плин . Протокомер ти и не треба , треба ти разводника за карбуратор и мешач уз лептир гаса .
Тај карбуратор на слици је неки са вакумским отварањем грла . Узми га ако тај мотор пали и ради лепо са њим . Гладај само да није неки са рачунарском контролом . Да нема вишепински џек на њему .
Тај карбуратор на слици је неки са вакумским отварањем грла . Узми га ако тај мотор пали и ради лепо са њим . Гладај само да није неки са рачунарском контролом . Да нема вишепински џек на њему .
- Markedjani
- Predsednik kluba
Kad već ne radi na benzin, eliminiši skroz protokomer i stavi pancir crevo za usis na metar umesto protokomera... kupi mešač koji se montira na usisnu granu i auto će ti sasvim lepo raditi na plin, tako ćeš maksimalno da skratiš put plinu i neće biti detonacija sve dokle god ti je dobra struja. (ićiće bolje plus će da smanji potrošnju)
(Doduše biće verovatno malo muke zimi upaliti na plin al' svakako se taj auto već jako dugo vremena pali na plin tako da znaš procedure)
p.s ako imaš visko ventilator koji je zaglavio i koji vrti non stop sa 100% snage... tu si povećavao potrošnju za minimum dve litre, eliminiši ga i stavi el. ventilator.
(Doduše biće verovatno malo muke zimi upaliti na plin al' svakako se taj auto već jako dugo vremena pali na plin tako da znaš procedure)
p.s ako imaš visko ventilator koji je zaglavio i koji vrti non stop sa 100% snage... tu si povećavao potrošnju za minimum dve litre, eliminiši ga i stavi el. ventilator.

-
Znam nesto oko mehanike, ali vrlo malo, mogu da radim oko trapova, amortizacije, limarije, ispod haube samo osnovno sto me je obicno zezalo. Visko radi lepo, kako se motor greje tako i on okrece, nije zaglavio. Uzeo sam drugu mesac plocu i crevo koje ide blize leptir gasu pa sam mislio da to ubudzim, nego ne mogu da ga ubudzim u kuciste filtera jer je cetvrtast ulaz u kuciste. A mora da vidim one ostale sierre na otpadu kakvo imaju ubrizgavanje, nego neke su slepljene drugim kolima a neke su visoko, a ova jedna dostupna, karavan starija verzija. Sierra me odusevila, ali ova moja dobro me sluzi ne ostavlja me na putu, ali nedeljno litar ulja(1000km), velika potrosnja, i fali joj previse stvari, i onda ja tako ulazem mesecima i zadnje pare dajem da sredim, i pukne mi film i prodam za smesne pare i posle tog nekog sluzi godinama ekstra.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Uzmeš kućište filtera od sierre 2.0 dohc... ona ima okrugli ulaz u kućište.