Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford focus 1.8 TDDI trese u kabini pri malim obrtajima

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Nebojsa96
Poruka: 36
Član foruma od: sreda, 15. nov. 2017. u 23:20h

Ford focus 1.8 TDDI trese u kabini pri malim obrtajima

Poruka od Nebojsa96 » četvrtak, 16. nov. 2017. u 00:00h

Kupio sam ovaj auto ove godine u martu i do sada nisam imao nekih većih problema sa njim, poceo je poprilicno da mi se trese desni deo instrument table kada se krećem u brzini od 120-140Kmh na sat, majstor je utvrdio da je problem nosač motora, i to onaj ispod posude za antifriz, nosač je zamenjen stavljen je drugi marke AKRON, i sad se situacija promenila, sada mi auto trese pri malim obrtajima tipa 1300-1600 rpm taman kad krecćm iz dvorista ili kad se nadjem u nekoj gradskoj guzvi kad usporim pa onda opet krenem ubrzavati i cim predjem 1800rpm pa nadalje to treskanje i vibriranje prestaje da se čuje, i da zaboravio sam da spomenem da mi osetno volan vibrira u ruci kada vozim preko 130 auto putem, e sad ja sam balansirao trap pre par meseci usput sam zamenio i kočnice i stabilizatore točkova, izbegavam nasilnicku voznju tipa da predjem 80KMh preko lezećih policaja ili rupa na putu, tako da znam da nisam sam to izazvao, u početku mi je treslo cim predjem 100Kmh i onda sam balansirao gume i resio taj problem ai eto sad trese kad vozim preko 130Kmh lol , pitam ovde da li ima nekih saveta posto sam bio ovde kod mene u mestu kod čak 5-6 različitih majstora i svaki ima neku svoju teoriju ja platim da se stvari poprave a onda se pojavi jos nesto novo da ne kažem ne očekivano tako da sam izgubio poverenje u njih, hteo sam pitam sto se tiče motora da li je moguće da treba zameniti i donji nosač motora posto ga majstor nije gledao jer je ispod šus pleh, a sto se tiče volana da li mozda postoji neki problem sa trapom? Hvala na odgovoru.
Slika
Ford Focus 1.8 TDDI 90KS 2002

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Ford focus 1.8 TDDI trese u kabini pri malim obrtajima

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 16. nov. 2017. u 09:29h

Sto se tice nosaca motora, uzeo si jedan od manje kvalitetnih, tako da je problem najverovatnije u njemu.

Sto se tice tresenja volana, poseti vulkanizera, ili nije lepo balansirano, ili je guma/felna kriva.

polaris
Poruka: 1091
Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h

Poruka od polaris » četvrtak, 16. nov. 2017. u 10:04h

To sto ti trese volan je najverovatnije felna,ili nije izbalansirana ili je kriva.Guma verovatno nije jer kad je guma kriva auto trese pri malim brzinama.
Meni je skoro tresao na 120,sanirano posetom vulkanizeru i balansiranjem.
Generalno je problem kod mnogih vulkanizera sto se skroz oslanjaju na masinu za balansiranje,pa ako guma ima mali defekt on ce po masini dobiti 0:0,al ce auto i dalje tresti.Resenje toga je gledati i gumu pri balansiranju,pa ako se uoci malo krivudanje ispusta se vazduh iz gume,guma se rotira na felni ,tako se dobija balans i naravno posle tegovima treba dovesti na 0:0.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI

Nebojsa96
Poruka: 36
Član foruma od: sreda, 15. nov. 2017. u 23:20h

Poruka od Nebojsa96 » četvrtak, 16. nov. 2017. u 20:57h

Hvala na odgovorima, šta da radim gde nabaviti dobre delove i koji mi nosač motora preporučujete?
Ford Focus 1.8 TDDI 90KS 2002

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » četvrtak, 16. nov. 2017. u 21:59h

Kod ovog momka https://www.fordclubserbia.org/forum/me ... ile&u=3845 imas sve... On ce ti preporuciti, poruciti i poslati :) na tebi je samo da kesiras.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“