Gasi se
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 39
- Član foruma od: subota, 27. jun 2009. u 20:30h
Gasi se
Tek što reših jedno, a ono, pojavi se i drugo... ima'l kraja?
Juče sam se kao i obično uparkiravao, ali počeo auto da se gasi. Jeste da je na uzbrdici, ali mi nije prvi put da se parkiram.
Jutros sam krenuo i na prvom semaforu kočim, a on se gasi. Kresnem ga ponovo, on kresne i produžim. Dođem na uzbrdicu, naravno, uključi se semafor ja kočim, a on se opet gasi. Kresne bez problema, ali teško vuče (čuje se rnd, drnd, pa onda uhvati normalan gas) i hoće da se gasi. Ceo dan hoće da se gasi, jedino kad mu izvučem sauk, maltene, do kraja onda neće da se gasi. Izbegavam uzbrdice jer se prvo zagrcne pa, uz malo sreće, prima normalno gas. Pošto sam išao na TNG, večeras sam ga provozao na benzin i opet isto.
Zašto mu se to dešava?
Juče sam se kao i obično uparkiravao, ali počeo auto da se gasi. Jeste da je na uzbrdici, ali mi nije prvi put da se parkiram.
Jutros sam krenuo i na prvom semaforu kočim, a on se gasi. Kresnem ga ponovo, on kresne i produžim. Dođem na uzbrdicu, naravno, uključi se semafor ja kočim, a on se opet gasi. Kresne bez problema, ali teško vuče (čuje se rnd, drnd, pa onda uhvati normalan gas) i hoće da se gasi. Ceo dan hoće da se gasi, jedino kad mu izvučem sauk, maltene, do kraja onda neće da se gasi. Izbegavam uzbrdice jer se prvo zagrcne pa, uz malo sreće, prima normalno gas. Pošto sam išao na TNG, večeras sam ga provozao na benzin i opet isto.
Zašto mu se to dešava?
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Re: Gasi se
Pa ako su ti isti simptomi i na benzinu i na plinu, onda gledaj struju, filter vazduha. Ili mozda imas los plin i benzin u kolima.
-
Moguće je da je struja. Mada, menjao sam razvodnu ruku i kapu, nove su svećice i kablovi. Šta još može biti? Bobina? Promeniću danas filter vazduha, menjao sam ga pre 300km. Gas sam ugradio pre 5000km valjda nije to, isti su simptomi i na benzinu. Kod koga bih mogao to da proverim?
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Meni to ne liči na struju. Zato što, kad povučeš saug, auto normalno radi. Kad povučeš saug, ti u stvari zatvaraš dovod vazduha, tj. dodatno obogaćuješ smješu. Problem je što vjerovatno imaš siromašnu smješu (više vazduha a manje goriva nego što treba) kad voziš bez čoka. I ponašanje tvog auta upućuju na to. Pošto ti se to događa i na plinu, vjerovatno problem nije u diznama u karburatoru. Možda negdje uvlači višak vazduha u motor ? Npr. dihtung na karburatoru ?
-
Kašljuca on i kad povećam čok, samo zbog obrtaja se manje primećuje. Radio sam karburator pre tri meseca, sve je menjano. Proveriću i to
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Kakve su ti svjećice? Ne smiju biti mnogo čađave, ni masne. Najbolje ako su sivkaste, ili svijetlo smeđe.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A kako to kocis kad se ugasi? Da ti nije nesto sa vakumom? Zavisi koji plinski uredjaj imas..
Ako nije to,onda nije dobra smesa,negde ti vuce fals vazduh.. A proveri i filter za vazduh.
Ako nije to,onda nije dobra smesa,negde ti vuce fals vazduh.. A proveri i filter za vazduh.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ne kupuj filter za vazduh. Koji auto je u pitanju?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Ford Fiesta 1.1L iz '80 ima 935cm3 i 29KW. Imam tri seta svećica MOTORCRAFT, stavio sam novi set pre nekoliko dana (kad je počelo cimanje). Kočenje je bez serva, nema veze sa strujom ni vakumom.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Smesa. Ili promeni pumpu,los gas. Nema sta drugo da bude.
-
Problem rešen!
Izgleda da je bila smeša. Bio sam kod majstora za karburator i naštelovao mi je vazduh za benzin, pritom je konstatovao da nema falš vazduha. Posle sam išao kod majstora za plin i on je nešto štelovao gas. Sad je se dobro.
Samo mi nije jasno zašto se zagušio.
Izgleda da je bila smeša. Bio sam kod majstora za karburator i naštelovao mi je vazduh za benzin, pritom je konstatovao da nema falš vazduha. Posle sam išao kod majstora za plin i on je nešto štelovao gas. Sad je se dobro.
Samo mi nije jasno zašto se zagušio.