Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gasi se

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
netzy
Poruka: 39
Član foruma od: subota, 27. jun 2009. u 20:30h

Gasi se

Poruka od netzy » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 01:30h

Tek što reših jedno, a ono, pojavi se i drugo... ima'l kraja?

Juče sam se kao i obično uparkiravao, ali počeo auto da se gasi. Jeste da je na uzbrdici, ali mi nije prvi put da se parkiram.
Jutros sam krenuo i na prvom semaforu kočim, a on se gasi. Kresnem ga ponovo, on kresne i produžim. Dođem na uzbrdicu, naravno, uključi se semafor ja kočim, a on se opet gasi. Kresne bez problema, ali teško vuče (čuje se rnd, drnd, pa onda uhvati normalan gas) i hoće da se gasi. Ceo dan hoće da se gasi, jedino kad mu izvučem sauk, maltene, do kraja onda neće da se gasi. Izbegavam uzbrdice jer se prvo zagrcne pa, uz malo sreće, prima normalno gas. Pošto sam išao na TNG, večeras sam ga provozao na benzin i opet isto.

Zašto mu se to dešava?

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Re: Gasi se

Poruka od miki023 » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 08:57h

Pa ako su ti isti simptomi i na benzinu i na plinu, onda gledaj struju, filter vazduha. Ili mozda imas los plin i benzin u kolima.
Slika

netzy

Poruka od netzy » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 09:07h

Moguće je da je struja. Mada, menjao sam razvodnu ruku i kapu, nove su svećice i kablovi. Šta još može biti? Bobina? Promeniću danas filter vazduha, menjao sam ga pre 300km. Gas sam ugradio pre 5000km valjda nije to, isti su simptomi i na benzinu. Kod koga bih mogao to da proverim?

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Poruka od MaxBunker » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 10:36h

Meni to ne liči na struju. Zato što, kad povučeš saug, auto normalno radi. Kad povučeš saug, ti u stvari zatvaraš dovod vazduha, tj. dodatno obogaćuješ smješu. Problem je što vjerovatno imaš siromašnu smješu (više vazduha a manje goriva nego što treba) kad voziš bez čoka. I ponašanje tvog auta upućuju na to. Pošto ti se to događa i na plinu, vjerovatno problem nije u diznama u karburatoru. Možda negdje uvlači višak vazduha u motor ? Npr. dihtung na karburatoru ?

netzy

Poruka od netzy » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 10:40h

Kašljuca on i kad povećam čok, samo zbog obrtaja se manje primećuje. Radio sam karburator pre tri meseca, sve je menjano. Proveriću i to

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Poruka od MaxBunker » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 10:44h

Kakve su ti svjećice? Ne smiju biti mnogo čađave, ni masne. Najbolje ako su sivkaste, ili svijetlo smeđe.

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 10:53h

A kako to kocis kad se ugasi? Da ti nije nesto sa vakumom? Zavisi koji plinski uredjaj imas..

Ako nije to,onda nije dobra smesa,negde ti vuce fals vazduh.. A proveri i filter za vazduh.

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 11:06h

Ne kupuj filter za vazduh. Koji auto je u pitanju?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

netzy

Poruka od netzy » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 11:08h

Ford Fiesta 1.1L iz '80 ima 935cm3 i 29KW. Imam tri seta svećica MOTORCRAFT, stavio sam novi set pre nekoliko dana (kad je počelo cimanje). Kočenje je bez serva, nema veze sa strujom ni vakumom.

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 12:11h

Smesa. Ili promeni pumpu,los gas. Nema sta drugo da bude.

netzy

Poruka od netzy » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 19:59h

Problem rešen!
Izgleda da je bila smeša. Bio sam kod majstora za karburator i naštelovao mi je vazduh za benzin, pritom je konstatovao da nema falš vazduha. Posle sam išao kod majstora za plin i on je nešto štelovao gas. Sad je se dobro.
Samo mi nije jasno zašto se zagušio.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“