Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta 1.3 '98 - Curi ulje za servo!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
MickoBGD
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 18:19h

Ford Fiesta 1.3 '98 - Curi ulje za servo!

Poruka od MickoBGD » nedelja, 27. dec. 2009. u 18:45h

Pozdrav,

Tamo u onoj temi sam se predstavio a ovde da predstavim svoj problem :)

Ovako, pre oko mesec dana poceo auto da se cuje... mislio sam da je kajis jer se culo i kad je stajao u mestu, odmah od paljenja ali sam laik za kola pa nisam znao sta. Para nisam imao pa sam ga ostavio 20 dana na parkingu dok se ne odlucim na servis. Inace, sad moze da se vozi ali se volan tesko okrece pa sam zakljucio da je ulje za servo, koje je bilo ispod minimuma i to dosta, mada tada nisam ni video jer je iz dva dela ona komora. Kupim pola litra, i sipam do vrha (konj). Super auto ide i volan se lepo okrece i nista se ne cuje... vozim se tako juce par kilometara i parkiram. Jutros ga palim i opet se glasno cuje mada volan ide okej... Pogledam ispod auta a ono puno ulja, iscurelo... svih pola litre... Vozio sam tako oko 20 kilometara jer sam imao hitan posao i volan ide dobro ali se jako cuje... E sad, opet sam dolio ulje i parkirao auto na ravnom... Opet curi ulje i to curi negde sa leve strane (tj. sa strane volana ka sredini i tamo negde ispod motora je taj deo skroz masan ali ne znam odakle curi... posto je i gore motor masan mada je stara mast). Gledao jedan drug i kaze da je letva volana najverovatnije.

Inace, auto sam poslednji put vozio na karaburmu, visnjicki put i tamo ima neki novi majstor koji je ok, mlad je ali sa njim radi cale koji ima iskustvo. Inace, lik ili ima ili radi u radnji u mirockoj koliko znam, ako je nekome to poznato. RAnije sam isao i kod jednog dragana u SELU rakovici koji mi se cini da stvarno zna posao ali mi je mnogo daleko, kao i svima..

E sad pitanja za vas ili za dragana:

1. Ako je letva volana, koliko kosta da se to sredi, da li nova ili iz otpada svejedno...Samo da je sto manje para :P
2. Koliko je presovanje ako se tako kaze silen blokova jer mi majstor rece da i to moram da odradim?
3. Farovi mi gadjaju mnogo nisko, mogu li da se podignu malo jer kad vozim nocu moram da upalim duga svetla pa da ih spustim jer sa kratkim ne vidim nista pa redovno menjam gume i felne jer rupe ne vidim?
4. Koliko kosta neka maska za radio? da mogu unutra da turim nov radio jer se ovaj raspada na sve strane, poispadali mu dugmici a pali se automatski kad i auto i ne moze da se iskljuci, samo ume stanice da menja :)

To bi bilo to! Ajd pa pomagajte:) Uzdravlje :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Ford Fiesta 1.3 '98 - Curi ulje za servo!

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 27. dec. 2009. u 19:06h

MickoBGD piše: E sad pitanja za vas ili za dragana:
Vas - to smo mi, a Dragan - ko je taj? :)
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

shomicus
Poruka: 677
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » nedelja, 27. dec. 2009. u 20:12h

bio sam i ja jednom u visnjickoj sa starim kolima da radim neke stvari,i iskreno u radionicu sa 6 kljuceva,gedorom,cekicem i pajserom ne bi smeo da oteram sem da zamenim ulje,plocice ili nesto tako sitno.Svaka cast,ali idi do Gagija u servis pa pogledaj sta je radionica za odrzavanje fordovih vozila.Ok,lik se razume u delove,da ti preporuci sta da uzmes al za nesto vise na bih bio siguran da je kako treba.Ulje su mi ispustili u plasticni lavor.

MickoBGD
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 18:19h

Poruka od MickoBGD » nedelja, 27. dec. 2009. u 22:38h

Ma znam, ja se sve uzdao u njegovog matorog caleta... A nema svu opremu jer kaze da tek polako oprema sve. Odradio sam kod njega dosta stvari, i kocnice i amortizere i jos po neke stvari i covek je radio nekih 5-6 sati na autu i uzeo mi za ruke nekih 2000. Mada, nisam ni siguran koliko je uzeo preko delova, ko zna... Jedino sto sam posumnjao je kad mi je blokirao tocak je mislio da je crevo u pitanju, pa sam pukao dodatnih 1000 i nesto za crevo a ustvari bila ona celjust ili klesta, sto stiskaju, kako se vec zovu... tako da sam platio i novo crevo iako nisam morao... Inace, ta klesta sam platio 30 evra i uzeta su sa nekog otpada a pojma nemam kako se krecu cene.

Uglavnom, ako kazete da treba da odem kod gagija, samo hocu prvo da cujem informacije koliko bi me kostala ta letva volana i posao, plus jos ono sto sam pitao cisto da ne dolazim tamo da otvara sve ako vec nemam para... Cuo sam da je negde oko 150 evra ali nisam siguran.

shomicus
Poruka: 677
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 00:17h

ne vredi ti da nagadjas i da kupujes na slepo,tako ce te samo vise kostati.Odes,pregledas i znas sta da kupis,kad imas novce spremis delove ili se dogovoris ko ih nabavlja i resis problem.Milion puta sam kupio deo na koji sam ja sumnjao a na kraju se ispostavilo da je neka sitnica.Nije letva volana jeftina stavka pa da kazes kupio sam pa nek se nadje i ako ne treba.

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 00:26h

Odes kod Dragomira da ti pregleda i kaze sta treba, da budem iskren gosp. majstora nikad nisam licno upoznao, ali koliko vidim uziva veliko poverenje ljudi na forumu i ja da sam recimo blize, ne bih ni trenutak razmisljao gde da servisiram auto.
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 28. dec. 2009. u 00:51h

Gospodine MickoBGD auto mora dase prvo pregleda na dizalici pa onda tek da kazem sta nevalja.
Prepostavke su jedno a konstatacija kvara drugo.
Predpostavljam da je letva a nemora da znaci najjeftinija solucija je da se nadje polovna
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“