Cesto pretrazujem i citam ovaj forum, i do sada sam uspevao dosta problema da resim zahvaljujuci vama. Doduse nisam ni imao neke teze kvarove na autu sve do skoro.
Vozim mondea mk3 tddi od 66kw vec 5 godina i posle 70000 predjenih kilometara, auto sa kojim sam bio spreman i na mesec da krenem, padne u ruke nestrucnih ljudi i nastane problem koji jos uvek ne mogu da resim. Ostao sam bez auta skoro 2 meseca, i jos uvek nagadjaju sta mu je.
Pocelo je sve kada sam resio da predihtujem bos pumpu koja je pocela da curka po malo. Ljudi skinuli pumpu, predihtovali i vratili nazad. Odem ja po auto probam ga, vuce lepo, pali lepo... zgazim ga kilometar dva da postigne radnu temperaturu i tu nastaje problem.. posle gasenja i ponovnog paljenja, ostane da gori lampica akumulatora i papucica gasa ne radi. Auto tako radi na leru 20s i ugasi se sam. Kad se ohladi motor sve se vrati u normalu, s tim sto mi se povremeno javlja i problem da auto izbacuje beli dim i neravnomerno radi na 2000 obrtaja.
Uzeo sam auto od bosiste i oterao kod drugog majstora da resava novonastale probleme.

On je odradio sledece:
1. Proverili dizne, sve 4 su ok
2. Remontovali alternator (bezuspesno, i dalje kad se zagreje ne puni i ne radi gas)

Ostalo je da se skida bos pumpa i da ide na proveru. Videcemo sta ce biti.
Inace sa autom nikad ama bas nikad nisam imao problem da izbacuje bilo kakav dim ili da ne puni alternator. Za 5 godina me ni jednom nije ostavio na putu.
Ja vise ne znam ni sta da radim ni kome da verujem. Doslo mi je da uzmem auto i slepkom da doteram kod Gagija da resava.