Posle nekih 3000 predjenih km pratio sam stanje na autu pa bih voleo, ako je neko dokon, da mi da misljenje. Naime, desava mi se kada se pali auto da se pojavi beo dim. Znaci, dam kontakt, zaverglam, upalim i za momenat izadje beli dim. Obicno to primetim kada duva vetar pa dim prodje pored mene

Bio sam na par duzih voznji i primetio sam sledecu stvar - u cetvrtoj brzini, kada idem nekih 70ak km/h i na nekih do 2000 obrtaja (do skora sam vozio benzinca, bez obrtomera

Posto do sad nisam vozio dizela, za mene su ove stvari nove a i iskreno nisam neki poznavalac mehanike, motora i ostalo (sipaj i vozi). Da li je normalno kada nakon ujednacene brzine dodam gas (potopim) i presaltam u visu brzinu na retrovizoru primetim dim? Obicno se desi kada neko ide iza mene pa pozelim da mu "pobegnem", stisnem gas da dignem obrtaje i presaltam tad i primetim na retrovizoru.
I jos jedna stvar, kad dignem haubu na jedna od dizni (i crevo koje ide do nje) kao da su malo "vlazni", prosto drugacija od drugih (blago se presijava). Mozda tripujem al deluje kao da je blago "zamasceno". Da li to moze da pravi probleme za ono gore navedeno i kao sto volim da kazem, moze li to da napravi neku pizdariju

Auto dobro vuce, nemam zamerki. Isao sam od Danilovgrada i pratio potrosnju do Sevojna (preko Zabljaka) na kompu i pokazuje 4.9 l. Ulje, po meracu, ne trosi. Decko koji mi ga je prod'o (poznajem ga), cini mi se da je spomen'o da nema brige oko EGR ventila, e sad ne znam da li je tou sta "gaseno" (kao sto se spominje na forumu) ili je nesto drugo oko toga cackano. U tom momentu mi taj EGR nista nije znacio. I da, ovo da dodam - ujutru kada upalim auto, on malo drugacije radi, nekih minut (dok se ne zagreje) i desi se ako ga upalim, i hocu da krenem uzbrdo (200 m od kuce) kao da nema snage da izvuce dok se ne zagreje. Kada sam ga terao kod Stanka (zamena diskova i plocica) on kaze da radi kao sat. Ali eto, kad se upali, desi se da je malo drugacije. Mozda je to moj trip, mozda ima nesto. Al to za vucu uzbrdo, kada pokusam odmah nakon paljenja, primetio sam da se desilo. Zato ga malo zagrejem, krenem nizbrdo (drugi pravac) i posle par stotina metara pici normalno i uzbrdo i nizbrdo

Elem, planiram u neko dogledno vreme odem do majstora na konsultacije (odrzavan je kod Stanka u Uzicu (Bela Zemlja) i nesto mi je covek retko antipatican pa bih, u medjuvtemenu, ako neko ima neku ideju sta bih trebao da spomenem majstoru ili ima neko "objasnjenje" bio bih zahvalan da cujem

Izvinjavam se ako su pitanja neozbiljna i pocetnicka. Video sam par slicnih tema ali sam hteo da malo bolje 'obrazlozim" situaciju.
Eto, ako ko sta ima da doda, hvala unapred!
P.S. Da li postoji resenje za "izgrebanu" soferku (sitni tragovi od brisaca u zoni brisanja), neko poliranje, nesto ili ne gine zamena? Nije prijatno voziti po kisi i uvece kad svetla drugih kola biju u istu i dodje do prelamanja svetla. Video sam da ima soferki na KP od po 60 jura (navodno bez senzora i grejaca).