Mondeo mk1 benzinac radi ko traktor dok je hladan
Moderator: Dragomir
- kazalajt
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 16. feb. 2010. u 22:54h
Mondeo mk1 benzinac radi ko traktor dok je hladan
Pozdrav svima, kako kaže naslov kad upalim auto dok je ladan čuje se kao traktor. Motor 1.8 16v 1996 godina, kad se zagreje čuje se lepo i da dok je ladan troši ulje i dimi ko blesav a kad se zagreje onda ne troši skoro ništa.
Sent from my SM-G3815 using Tapatalk
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Mondeo mk1 benzinac radi ko traktor dok je hladan
Deluje kao da jedan ili više cilindara ne sagorevaju dobro. Mogu biti dizne, svećice, a poželjno je i premeriti kompresiju na totalno hladnom motoru.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- kazalajt
Svećice su menjane sad skoro početkom novembra i urađena je glava, promenjeno je 4 ventila od kojih je na jednom bila rupa od 5mm , gumice ventila, obrađena glava sve što je trebalo i od tad ide dosta bolje i radi lepše al ulje troši i dalje a čuje se glasnije od dizela tj ko traktor.
Sinoć sam posle ovog postavljanja teme išao prema Grockoj, nas troje u autu i ide super, došli do bubanj potoka uz brdo ide al se nekako osećaju vibracije od motora i polako obara brzinu, prebacim u 4 na 25oo obrtaja isto, silazimo niz on prede i ne oseća se da radi. I Vrčinu pokupimo još 1 osobu i krenemo i znači uz brdo užas kolko vibrira i gubi na snazi a i menja zvuk, od prilike kao da 5-om sa 4okm/h hoću da ubrzam.
Razmišljam da kupim neki od onih aditiva za čišćenje dizni i sistema za dovod goriva eventualno i za potrošnju ulja mada majstor mi kaže da glavu kad je skidao motor izgleda čito i klipovi su dobri na oko.
Primetio sam još i dok idem do nekih 23oo/24oo obrtaja autoputem recimo i stajem da drži obrtaje na 15oo dok ne stanem totalno na rampu npr, mada to radi i po gradu, ladan vruć nebitno.
Sinoć sam posle ovog postavljanja teme išao prema Grockoj, nas troje u autu i ide super, došli do bubanj potoka uz brdo ide al se nekako osećaju vibracije od motora i polako obara brzinu, prebacim u 4 na 25oo obrtaja isto, silazimo niz on prede i ne oseća se da radi. I Vrčinu pokupimo još 1 osobu i krenemo i znači uz brdo užas kolko vibrira i gubi na snazi a i menja zvuk, od prilike kao da 5-om sa 4okm/h hoću da ubrzam.
Razmišljam da kupim neki od onih aditiva za čišćenje dizni i sistema za dovod goriva eventualno i za potrošnju ulja mada majstor mi kaže da glavu kad je skidao motor izgleda čito i klipovi su dobri na oko.
Primetio sam još i dok idem do nekih 23oo/24oo obrtaja autoputem recimo i stajem da drži obrtaje na 15oo dok ne stanem totalno na rampu npr, mada to radi i po gradu, ladan vruć nebitno.
- kazalajt
Niko nema iskustva sa tim aditivima? Kompresija pre servisa glave je merena 12 a na klipu sa lošim ventilima 3 posle nije merena.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Питање је као је узупчен и какви су лежајеви у мотору . Том мотору може да се откачи скине магистрала горива и мало помери , скине се џек са бобине , неко вергла а ти гледај како изгледа млаз из дизни . Мора да буде исти . Дизне скинеш и опереш .
Вентил ти је изгорео од сиромашне смеше и додавања гаса као блесав , да компензује то што мотор неће да вуче , па улази много ваздуха на сиромашну смешу и развија се велика температура и вентил буде капут .
Вентил ти је изгорео од сиромашне смеше и додавања гаса као блесав , да компензује то што мотор неће да вуче , па улази много ваздуха на сиромашну смешу и развија се велика температура и вентил буде капут .