E a sad problem!
Focus secka pri konstantnom gasu ,ima los ler ,nestabilan a i po nekada se ugasi . Ne radi to mozda 20 - 30 km gradske voznje a onda pocne i gasi se non stop na leru. Da napomenem da imam plinski uredjaj ( stag ) sekvent a da se problem javlja i na benzinu i plinu ali na plinu za nijansu vise . Znam da je oko ove teme bilo dosta reci i dosta sam toga procitao ali nisam resio problem.Menjao svecice,kablove ( vise komada) bobinu ,posle toga kupio davac temperature (vise komada) i na kraju na sumnju majstora da ne valjaju kupio originalni u servisu . E onda je dosao na red motor ler gasa ,polovan a posto se sve desavalo isto kupio sam nov pierburg. Opet isto .A onda odem na ozbiljniju dijagnostiku i tu majstor nadje da mi map senzor ne ocitava vrednosti tj da prikazuje stalno istu vrednost a to je : 102.03KPa . Kaze da je map senzor crkao i ja nabavim jedan pa drugi i na kraju treci polovan a oni prikazuju svi iste vrednosti a nebitno je da li auto radi na leru ili pod obrtajima ,jednostavno ne menja vrednost. I slag na tortu juce kupim nov map stavim a ono sve isto tako da ih sada imam punu fijoku a problem i dalje isti.Danas sam zamenio i glavni kompjuter ( prvo ga kodirao ) i isto se desava i sa njim . Da kazem da sam proverio da li je auto ozubljen kako treba i sve je u redu.
Ako neko ima iskustvo sa ovim neka pomaze jer ja neznam sta dalje da mu radim . Hvala unapred