Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Poruka
od Aleksandar86 » četvrtak, 26. maj 2016. u 12:34h
Juce mi je popucala cijev od vode koja na jednom kraju ima jedan ulaz, a na drugom kraju dva izlaza, stoji iznad hladnjaka. Sav permant je iscurio po motoru. Privremeno rijesenje mi je to sto su majstori zalijepili (zalemili) plastiku gdje je pukla i omotali bandaž trakom. Sad je sve ok. E sad imam dva moguća riješenja. Prvo su mi rekli da je najbolje da mi neko tu cjev napravi od rosfraja ili bakra i da je tu kraj problema ili da nadjem originalnu. Originalnu sam našao na ebayu, ali ne znam šta bi mi bilo pametnije
P.S.
Da li smijem oprati motor jer je bas isprskan permantom i vodom. Ruzno izgleda kad podignem haubu
ova je cjev u pitanju

Ford Focus 1.8 16V 2004.

-
darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Poruka
od darioculibrk » četvrtak, 26. maj 2016. u 14:30h
Bas te zeza taj permant stalno. Ja bih prvo provjerio koliko kosta nova originalna cijev. Ako je preskupa, potrazi polovnu na piku. Ima par Focusa 1.8 benzin, pa vidi ima li neko tu cijev.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
-
van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Poruka
od van » četvrtak, 26. maj 2016. u 17:00h
Мој је био слупан па поправљан . Уместо те пластичне цеви неко је ставио металну Т рачву која има да се купи у свакој бољој продавници ауто делова .Хтео сам и ја да ставим оригинал , али ми твој пример каже да је ова метална боље решење . Пробај G12 уместо тог перманта
-
Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Poruka
od Aleksandar86 » četvrtak, 26. maj 2016. u 21:05h
@dario Nikako mi se ne da sa tim dijelovima za vodu, ali mislim da je u ovom slucaju jednostavno dotrajali dio u pitanju a ne vrsta permanta. Nov dio nisam zasad nasao u BL, na netu jesam ali mi je preskupa poštarina (sam dio je 14 funti, a postarina 61 funta, sto je presmjesno). Pik postoji uvjek kao opcija, ali i to je kupovina mačka u vreći, mogu da naletim na neki dio koji je isto dotrajao kao moj.
Vane ima li dodatnih prepravki što se tiče crijeva koje idu na T račvu ili se samo spoje postojeće cijevi?
Ford Focus 1.8 16V 2004.