Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kola bucnije rade nakon zamene lamele

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
robertzr
Poruka: 11
Član foruma od: petak, 25. dec. 2015. u 19:50h

Kola bucnije rade nakon zamene lamele

Poruka od robertzr » sreda, 16. mar. 2016. u 19:39h

Pozdrav svima,

Pre 3 meseca sam u fordovom servisu u Zr-u, menjao set kvacila na focus karavan 2003 tddi i sad vec na 100km/s i preko jako bucno radi, nista ne lupa ili slicno, jednostavno se motor jace cuje. Da li je moguce da nisu vratili nesto dobro ili? Cekao sam malo jer su rekli da treba vremena da lamela "legne". Od prvog dana u leru kad pritisnem papucicu kvacila, pulsira.

Da li je neko imao ovakav problem? Molim savet.

sreckotddi
Poruka: 278
Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h

Re: Kola bucnije rade nakon zamene lamele

Poruka od sreckotddi » sreda, 16. mar. 2016. u 20:23h

vibracije na leru u kabini...? ako nije tajna,koje si delve stavljao i koliko su te kostali?
Kom opanci tom i dzeri

robertzr

Poruka od robertzr » sreda, 16. mar. 2016. u 21:09h

16000 delovi i 12000 ruke, nije mi sad servisna knjizica pri ruci, sutra cu da napisem za delove. Da li je moguce to poraviti bez ponovnog menjanja svih delova?

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 16. mar. 2016. u 21:27h

Nesto mi jeftini delovi, iako je focus TDdi u pitanju..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 16. mar. 2016. u 22:13h

Ако се нормално понаша ламела у вожњи , неки проблем је са носачима . Онај на мењачу има толеранцију при постављању , може да шета напред, назад , лево десно , па су сходно томе и остали носачи другачије оптерећени . Двољно да не преноси вибрације на исти начин као пре .

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » sreda, 16. mar. 2016. u 22:24h

robertzr piše:Pozdrav svima,

Pre 3 meseca sam u fordovom servisu u Zr-u, menjao set kvacila na focus karavan 2003 tddi i sad vec na 100km/s i preko jako bucno radi, nista ne lupa ili slicno, jednostavno se motor jace cuje. Da li je moguce da nisu vratili nesto dobro ili? Cekao sam malo jer su rekli da treba vremena da lamela "legne". Od prvog dana u leru kad pritisnem papucicu kvacila, pulsira.

Da li je neko imao ovakav problem? Molim savet.
mozda crevo od interkulera nije vraceno dobro ili crevo od filtera za vazduh ili samo kuciste filtera za vazduh pa se motor cuje glasnije

bojan bor
Poruka: 48
Član foruma od: četvrtak, 23. jul 2015. u 12:58h

Poruka od bojan bor » četvrtak, 17. mar. 2016. u 15:41h

Ako papucica pulsira esto nije u osi. Nesto leluja pa prenosi preko druk lezaja. Ili je nesto od seta lose napravljeno fabricki nije balansirano iki.nesto nije namontirano dobro. To je moje miskjenje. Sveki put kada bilo sta nije u balansu a brzo se okrece to trese i buci...

robertzr

Poruka od robertzr » četvrtak, 17. mar. 2016. u 18:47h

Evo sad sam se vratio iz ford servisa, oni tvrde da je sve ok uradjeno i nisu osetili "pulsiranje na papucici", sto se tice buke kazu da je nosac motora propao i guma struze (vidi se trag). Zamenjen je nosac sa desne strane i sad je znatno tisi ali nije kao pre 3 meseca kad je radjena lamela. Ne znam vise, mozda ludim ali posle zamene lamele i bucniji motor i strujanje vetra u kabini i pulsiranje... dobro, sad je tisi zbog promene nosaca ali ostalo je strujanje vetra (na 100-120km/s sa zatvorenim isparivacima) i siguran sam da ce se to pulsiranje na papucici vratiti, mada to mi najmanje smeta.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“