Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

dizel teško pali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
džoni
Poruka: 11
Član foruma od: ponedeljak, 3. nov. 2008. u 18:30h

dizel teško pali

Poruka od džoni » četvrtak, 13. nov. 2008. u 07:24h

Imam problem sa mojom mašinom,motor je ok,ne troši ulje,lepo ide sve je ok,međutim kad ga palim treba mu dugo da alnasuje,malo mu fali ali neće da upali,promenjeni su svi filteri,dali je neko imao slična iskustva sa tim.Kad je vruć naravno,upali iz prve.Treba mi vaš savet,dizne,boš pumpa ili nešto treće?Motor je 1.6 eskort 1990 ,dali on ima automatski saug,ja ne primećujem nikakvu promenu zvuka kad ga upalim,ima neke elektronike na pumpi ali neznam tačno za šta služi.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: dizel teško pali

Poruka od Markedjani » četvrtak, 13. nov. 2008. u 12:48h

Prvo izmeri kompresiju...

Ako je dobra kompresija onda proveri boš pumpu ;)

Da li auto dosta dimi pri malo jačem gasu,da li je potrošnja goriva normalna ?

I taj motor nema sauh...
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » četvrtak, 13. nov. 2008. u 15:19h

ako su svi filteri izmenjeni onda, na zalost, ostaju samo dve opcije - ili je pumpa ili je motor gotov.
Slika

Stefan148

 
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » četvrtak, 13. nov. 2008. u 16:35h

sad se setih - da li si promenio grejace?
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 13. nov. 2008. u 20:56h

Bravo Stedzo... zaboravih na grejace.

Proveri da li su ispravni svi grejaci... dovoljno je da jedan grejac ne radi i namucices se dok upalis auto ;)

Posebno 1.6D ;)
Slika

džoni

Poruka od džoni » petak, 14. nov. 2008. u 16:46h

misterija je rešena,kompresija 15 ,slava mu!Živela lasta i gsp!
P.s.hvala svima na odgovorima.

Stefan148

 
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » petak, 14. nov. 2008. u 16:47h

eeeee j*bi ga...
Slika

džoni

Poruka od džoni » petak, 14. nov. 2008. u 16:53h

Jebaću ga sigurno,kad dođe mojih pet minuta,zasad on jebe mene,ne da jebe,razvaljuje,prošli vikend sam mu dao 130 eura za kaiš,pumpu i španer,a za osvežavanje nesmem ni da pitam majstora!

Stefan148

 
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » petak, 14. nov. 2008. u 17:12h

ne bih da te sada izbedacim totalno, ali posto imam u kuci jedan auto sa tim 1.6d motorom... nije ni malo jeftino. da ne davim, i kod nas je otisao motor i za full generalnu bi trebalo izdvojiti nesto vise od 1000 eura. s toga se sada trazi neki nov auto, a ovaj stoji na parkingu. kod tebe je mozda malo bolja situacija jer ti je malo veca kompresija nego kod nas, ali eto, da te upozorim.
Slika

džoni

Poruka od džoni » petak, 14. nov. 2008. u 17:18h

Ta cifra je za mene naučna fantastika,imam ženu,sitnu decu pa još uz to pravim i kuću,a dali slučajno znaš koliko bi me izašlo osvežavanje ako bi i to imalo neke svrhe?

Stefan148

 
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » petak, 14. nov. 2008. u 17:24h

to niko ne moze da kaze sigurno osim majstora kod kog oteras auto, a znajuci majstore ni kod njih nije nista sigurno, i skoro uvek cena ode malo vise od one pocetne. trebalo bi da ta cifra bude manja nego kod nas jer ti je kompresija malo veca, a samim tim je i motor u malo boljem stanju. ali opet, kao sto rekoh, zavisi od majstora do majstora. mozda bi mogao i da razmislis o drugom motoru, iz nekog stranca. ali opet je tu pitanje u kakvom je stanju, a tu treba uracunati i cenu carinjenja motora i zavodjenja istog u saobracajnu. valjda ce u skorije vreme doneti novi zakon po kojem se motor nece zavoditi u saobracajnu, pa ce nas samim tim osloboditi ovih nepotrebnih dazbina i placana ogromnih carina na potrosni materijal.
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 14. nov. 2008. u 20:47h

Otvori motor i proveri kakvo je stanje...

Ako ima riseva na hilznama... full generalna ti ne gine...

Ako je dobro stanje klipova,hilzni... mozda ces moci da prodjes samo sa osvezenjem... i to ti je cifra oko 300 eur.

Al lako ume da cifra ode jos gore ;)
Slika

kima
Poruka: 28
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 04:24h
Kontakt:

Poruka od kima » četvrtak, 20. nov. 2008. u 03:04h

stefan148 piše:to niko ne moze da kaze sigurno osim majstora kod kog oteras auto, a znajuci majstore ni kod njih nije nista sigurno, i skoro uvek cena ode malo vise od one pocetne. trebalo bi da ta cifra bude manja nego kod nas jer ti je kompresija malo veca, a samim tim je i motor u malo boljem stanju. ali opet, kao sto rekoh, zavisi od majstora do majstora. mozda bi mogao i da razmislis o drugom motoru, iz nekog stranca. ali opet je tu pitanje u kakvom je stanju, a tu treba uracunati i cenu carinjenja motora i zavodjenja istog u saobracajnu. valjda ce u skorije vreme doneti novi zakon po kojem se motor nece zavoditi u saobracajnu, pa ce nas samim tim osloboditi ovih nepotrebnih dazbina i placana ogromnih carina na potrosni materijal.
Nije mi jasno kako mozete tako da pricate...zasto sami ne popravljate kad majstori ne valjaju..."a znajuci majstore ni kod njih nije nista sigurno" zasto kupujete svakave krseve,pa Vam je majstor skup,nije Vam on prodao auto? Svako voli da se pravi pametan oko mehanike,ima mnogo "majstora" ali ima i onih koji znaju...
Dok se ne skine glava ne moze da se vidi kakav je motor,to sto je 15 ne znaci da ces bolje da prodjes,mozda imas srece pa su samo karike,ali ako je cilindar ostecen,busenje pa novi(ili polovni) klipovi(100-200€+) ili da ga hilznujes(sto ja licno ne volim,jer je pitanje kvalitet hilzni - oko 80€).Pa to onda ide redom,radilica se izmeri,i pregledaju lezajevi,ako je sve ok,vratis i samo odradis cilindre i klipove,ne mora puna generalna,ako za to nema potrebe,a kod tebe nema ni finansijskih sredstava.Drugi motor je losa opcija,jer ne znas kakav je,i obicno stoji predugo na odpadu,a to nije preporucljivo(ako imate neki motor u rezervi,okrenite radilicu par puta mesecno).

Stefan148

 
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » četvrtak, 20. nov. 2008. u 09:39h

nemam nameru da ulazim u bespotrebnu diskusiju.
Slika

ventil
Poruka: 8
Član foruma od: petak, 17. okt. 2008. u 17:02h

Poruka od ventil » četvrtak, 20. nov. 2008. u 15:53h

Ja mislim da je najbolje naci drugi isti takav motor koji je jos na autu, naci dobar majstor i s njim rano ujutro nenajavljeni otici ga pogledati. Dobar majstor ce razumeti sve simptome koje motor pokaze, paljenje, duvanje i sl. Onda ga malo provozati i cuti sugestije majstora. Ako je ok onda ostaje samo promeniti motore za jedan dan. Ako treba, dati i malo vise novca, jer mislim da je tako najbolje. Otarasicete se raznih majstora, nabavci delova, gubljenje vremena. To je moje iskustvo.

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » četvrtak, 20. nov. 2008. u 21:29h

Ocigledno je da je tvoj motor u jaaako loshem stanju, tako bi da ga menjanjem klipova, hilzni i ko zna cega josh (bushenje) samo josh vishe ubio. Neka ti majstor pogleda shta je u pitanju, ako mora da se bushi...cao do vidjenja... vadi to cudo napolje i ubacuj drugi motor ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

džoni

Poruka od džoni » petak, 21. nov. 2008. u 17:02h

Osvežio sam gada,hilzne nisu loše koliko sam se bojao,nisu ni sjajne,da preguram zimu pa ću videti šta dalje.

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » subota, 22. nov. 2008. u 12:09h

Vidi, preguraj kako-tako, pa na prolece trazi drugi motor ;)
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“