Imam problem sa grejanjem
Moderator: Dragomir
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Imam problem sa grejanjem
Vec duze vreme imam problem sa grejanjem ( nece da greje ). Ustvari potenciometar je ok, kao i regulacioni ventil tople i hladne vode koji se nalazi ispod haube u delu gde je smestena i bobina i motorcic brisaca, ali iako ustvari auto greje , u kabini se mesa hladan i topao vazduh i onda kao da i nemam grejanje.
Rece mi neko da je u pitanju neka klapna (verovatno vi znate o cemu se radi ) i da je ona blokirana pa ne moze da razdeli topao i hladan vazduh, pa nema efikasnog grejanja. U isto vreme ide i topao i hladan vazduh. Da bi se do nje doslo izgleda da treba skidati komletnu tablu... ? ? ?
Rece mi neko da je u pitanju neka klapna (verovatno vi znate o cemu se radi ) i da je ona blokirana pa ne moze da razdeli topao i hladan vazduh, pa nema efikasnog grejanja. U isto vreme ide i topao i hladan vazduh. Da bi se do nje doslo izgleda da treba skidati komletnu tablu... ? ? ?

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: Imam problem sa grejanjem
Pa verovatno je klapna... Kad ti menjas sa hladnog na toplo i obrnuto ti u stvari pomeras tu klapnu... Mislim da moras da skines tablu,provalices o cemu se radi,samo prati sajlu koja ide od table...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Fiesta 4 nema klapne koje prebacuju hladno-toplo vec to radi slavinica grejanja
Kod tebe nesto nevalja ili slavinica ili potenciometar
Treba da prikopcas unimer na zice koje dovode struju na slavinicu tako da i dalje bude prikopcana slavinica i da pratis sta se desava sa naponom.
Kod tebe nesto nevalja ili slavinica ili potenciometar
Treba da prikopcas unimer na zice koje dovode struju na slavinicu tako da i dalje bude prikopcana slavinica i da pratis sta se desava sa naponom.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- mirke
Gde se nalazi ta slavinica tacno ? . Jedan majstor sto radi elektroniku je rekao da je potenciometar dobar. Nisam siguran sta je tacno slavinica ( jel to ono sto ja zovem regulacioni ventil ? )

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- mirke
Mi smo svasta cackali oko toga. Menjali smo i taj ventil, kupio sam nov i opet je ista stvar. Gde mogu nabaviti potenciometar ako je on u pitanju i kolika je cena ?

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Kakvu si slavinu stavio orginal ili neku drugu.
Pokusaj da premeris napon na slavini kada je prikopcana slavina kada ima 12 v treba da je ukljuceno hladjenje
Pokusaj da premeris napon na slavini kada je prikopcana slavina kada ima 12 v treba da je ukljuceno hladjenje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- mirke
Kupio sam original cini mi se, jer to sam kupovao prosle godine. Nisam siguran, platio sam je oko 5/6 hiljada dinara, a i pre toga sam montirao polovnu u nadi da ce se nesto promeniti. Kad je ostalo isto stanje onda smo kupili novu da bi razresili dilemu i cini mi se da nije do slavinice...