Pali lampicu Focus tdci
Moderator: Dragomir
- daki_st
- Poruka: 450
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Pali lampicu Focus tdci
Danas mi je na pola puta od jednom upalio lampicu na njoj je akumulator sta bi moglo da bude ? Pre toga sam imao problema sa tablom pa je taj problem resen. E da i pre mesec dana sam ugradio xenone da li moze to da ima nekakve veze.
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Pali lampicu Focus tdci
Tesko da je do xenona
Prekontrolisi punjenje I instalaciju(dzek na alternatoru I sledecih 10-15 cm insatalacije)
Obicno je u pitanju alterrnator
Prekontrolisi punjenje I instalaciju(dzek na alternatoru I sledecih 10-15 cm insatalacije)
Obicno je u pitanju alterrnator
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- daki_st
A koliko bi trebalo da je punjenje ? I hvala dragomire 

-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
14-14.5V
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
I meni se pre nekog vremena upalila ta lampica, ja stao , ugasio auto, sacekao par minuta, i kad sam ponovo upalio auto ona nije vise svetlela, i vise se nije palila. Taj dan sam cesto palio i gasio auto pa sam sutra ujutru izmerio napon na akumulatoru, bio je 12,8V, majstor kaze da je to u granicama, da naglasim da akumulator nisam pipao od kako sam kupio auto pre vise od godinu dana, vergla i pali normalno od prvog dana, nisam primetio nista cudno.
Da li je mozda lampica signalizirala da mi je akumulator bio za dopunjavanje, ili su mozda cetkice na alternatoru pri kraju ? Da ponovim , od tad, a proslo je oko mesec dana , lampica se ne pali !!!
Da li je mozda lampica signalizirala da mi je akumulator bio za dopunjavanje, ili su mozda cetkice na alternatoru pri kraju ? Da ponovim , od tad, a proslo je oko mesec dana , lampica se ne pali !!!
- daki_st
Jutros sam bio kod elektricara i nije palio lampicu . On kaze da je punjenje normalno.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
kupi jedan regler da ti se nadje, za svaki slucaj
- daki_st
Ja vise sumnjam opet na kontrolnu tablu. Ovo mi se desilo pre pola god ali tada se upalila lampica radila par minuta pa se ugasila. Evo danas opet provozan malo duze i ne svetli. Ne znam da li opet moze da bude tabla.
- montoya
- Poruka: 2144
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Meni se desavalo da pali lampicu samo kada je bas toplo napolju i tek posle duze voznje, mereno punjenje je pokazivalo da je sve u redu dok me odjednom nije izdao alternator... Mislim da je to kod njih cest problem relativno, ja sam za 4 godine kako je kod mene vec dva puta remontovao alternator. Prvi put su navodno bile lose cetkice i brzo su sjebale kolektor pa sam morao sve opet. Mada zna da bude i do softvera neko zezanje bar sam video da Dragomir negde pise o tome...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- daki_st
Ne znam sta je kod mene ali mi se ovo desava drugi puta da pali. Oba puta je bio kod elektricara. Prvi put je ustanovljeno da je bila tabla, a drugi put kad sam otiso tada se ugasila. Elektricar je proverio punjenje i kaze da je sve dobro.
- daki_st
Danas se opet upalila lampica ali ovog puta sam odmah otiso kod elektricara i proverio je punjenje bilo je 12.0 v kaze da je nesto sa alternatorom.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Ipak slabije puni, sad bar znaš sigurno šta je...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Fan-Tom
- Poruka: 20
- Član foruma od: sreda, 14. dec. 2011. u 15:46h
moj savet odmah kod majstora. meni se lampica palila kad upalim svetla, ja stanem ugasim svetla i motor, ponovo upalim ona negori i ja tako par dana dok neodoh do majstora. kad je skinuo alternator on u raspadu iako negori lamica.izlizao ne samo cetkice vec i opruge. pravo je cudo da i regler nije sasio.odmah resavaj to po meniApolon piše:I meni se pre nekog vremena upalila ta lampica, ja stao , ugasio auto, sacekao par minuta, i kad sam ponovo upalio auto ona nije vise svetlela, i vise se nije palila. Taj dan sam cesto palio i gasio auto pa sam sutra ujutru izmerio napon na akumulatoru, bio je 12,8V, majstor kaze da je to u granicama, da naglasim da akumulator nisam pipao od kako sam kupio auto pre vise od godinu dana, vergla i pali normalno od prvog dana, nisam primetio nista cudno.
- daki_st
Pa da danas sam ga odneo kod majstora pa ce skinuti alternator, javicu sta je biloDaki_81 piše:Ipak slabije puni, sad bar znaš sigurno šta je...
- daki_st
Na kraju je bio regler servisiran je alternator sad je sve ok.