XR3i
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 33
- Član foruma od: utorak, 28. jul 2009. u 14:15h
XR3i
Od pre jedno 10 dana, moj Eskort je poceo iz cista mira da radi na tri cilindra. Kad mu dam malo jaci gas, onda proradi i cetvrti, a smrdi kao da vozim na plin.
Odvezem ja auto kod majstora i on kaze da su dizne. Fino to sredimo u nedelju kad juce ponovo radi na 3 cilindra. Probao sam da ga malo razvucem i guram u obrtaje kad on samo jos gore.
Pomagajte.
Odvezem ja auto kod majstora i on kaze da su dizne. Fino to sredimo u nedelju kad juce ponovo radi na 3 cilindra. Probao sam da ga malo razvucem i guram u obrtaje kad on samo jos gore.
Pomagajte.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: XR3i
Te dizne ne mogu da se ciste ultrazvucno zato sto su zatvorene(otvaraju se tek pod pritiskom od 4 bara!)a obicno i nije problem u zaprljanosti vec u neispravnosti zato sto imaju svoj vek trajanja. I ja sam kao i ti zbog neobavestenosti bacio 30evra na ciscenje i onda je bilo jos gore.
Ima kod mene u Pk na otpadu rasturen XR3i dizne su mu odlicne ali trazi 20evra za komad.
Najlakse ces da utvrdis koja ne valja tako sto ces da skines svecice i da zagledas deo oko elektrode,koja bude crna i garava na tom cilindru menjaj diznu.
Javi mi se na PP ako hoces da te povezem sa otpadom koji ima te dizne.
Resen problem
Ima kod mene u Pk na otpadu rasturen XR3i dizne su mu odlicne ali trazi 20evra za komad.
Najlakse ces da utvrdis koja ne valja tako sto ces da skines svecice i da zagledas deo oko elektrode,koja bude crna i garava na tom cilindru menjaj diznu.
Javi mi se na PP ako hoces da te povezem sa otpadom koji ima te dizne.
Resen problem

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Tako je. Vozim na benzin ali smrdi kao da vozim na plin. I jos nesto.Nesa piše:Cekaj,cekaj cini mi se da je rekao kao da vozi na plin inace nema plin vec vozi samo na benzin.
Dizna ima oznaku BOSCH 0 437 502 015
Jutros kad sam upalio auto kao da nista nije bilo, radi super. Kad se malo zagrejao ponovo ista stvar.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zanimljivo, i ja sam imao isti problem ali na motoru koji ima karburator, a problem je bio u razvodnoj ruci i kapi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
I to mi je padalo na pamet ali majstor kaze da su ruka i kapa solidne i da ih ne trebam menjati. Kablove i svecice sam mislio menjati ovih dana.miki023 piše:Kad si i da li si menjao kablove, svecice, proverio stanje razvodne kape i ruke. Sve to pored dizni moze da prouzrokuje takve simptome kakve si naveo.
A kad smo vec kod kablova, ajte preporucite neke dobre.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
To ti je 1000 dinara vise, a ionako spada pod redovno odrzavanje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Uzmi Motocraft ako nadjes, ako ne imas vec temu sa kablovima i u njoj se pominju Tesla kablovi kao dobro resenje.
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =35&t=1751
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =35&t=1751