Vibracije volana
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 10:41h
Vibracije volana
Od pre dva meseca vlasnik sam Focusa 1.8 tdci 100 ks 2004. godište. Od kako sam ga kupio na ler gasu osećam vibracije na volanu i na papučici gasa. U vožnji se ove vibracije ne osećaju. Zanima me da li je to normalno ili su možda neki delovi popustili.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Vibracije volana
Zavisi od nivoa vibracija.Moze da bude neki od nosaca,zamajac ili dizne.A moze da bude i sasvim normalan nivo vibracija
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Mali ler gas... 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ja ima slican problem , samo je sto je u pitanju skoda 1.6 . Dijagnoza je : losa je jedna dizna , pusta istu kolicinu goriva kao i ostala ali joj rasprsavanje nije dobro , pljuje gorivo . Sagorevanjena tom cilindru nije isto u uslovima slabog punjenja cilindra ( ler gas ) . Pri vecim obrtajima i jacem gasu problem nestaje , mada auto ne radi tako glatko kao sto je radio .
E sada , ovo je benzinac ....
E sada , ovo je benzinac ....
-
Set kvacila je nedavno promenjen tako da to otpada, motor radi za sada odlično, tako da je verovatno u pitanju neki nosač. Da li znate koliko ih ima i koliko odprilike koštaju.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Dali je zamenjen i zamajac ?
za nosace ti javljam
za nosace ti javljam
- Nino
- Poruka: 103
- Član foruma od: nedelja, 2. nov. 2008. u 19:10h
I meni se od ovog zahladjenja javljaju malo jace vibracije ali na odredjenom broju obrtaja.Prva sumnja pada na nosace ali valjalo bi da se pogleda.Inace u pitanju je isto focus 1.8 tdci.
- van
- VIP
Ja bih sumnjao na plivajuci zamajac
- Nino
- Poruka: 103
- Član foruma od: nedelja, 2. nov. 2008. u 19:10h
Ja uvek sumnjam na plivajuci
. Medjutim nemam simptome da je otkazao, nema metalnog zvuka pri paljenu ili gasenju, nema vibracija na kvacilu...Mada sve je moguce.

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ako nije zamajac onda moze biti problem donji nosac ili kako ga zovu stabilizator motora (vrlo cesto)
-
Zamajac je zamenjen, mada su se vibracije osecale i pre nego sto je kvacilo popravljeno. Verovatno si u pravu da je nosač u pitanju jer je nivo buke i vibracija koji se prenosi u kabinu ipak preveliki. Kako se to proverava i da li imas predstavu koliko taj nosac kosta.rsdforddragomir piše:Dali je zamenjen i zamajac ?
za nosace ti javljam
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- magick
- Poruka: 55
- Član foruma od: petak, 21. avg. 2009. u 12:44h
Jeste mali off-topic, al' kad već to spominješ...rsdforddragomir piše:Ako nije zamajac onda moze biti problem donji nosac ili kako ga zovu stabilizator motora (vrlo cesto)
Mene zanima zašto mi se ceo auto nagne na levo (zanjiše) kad dodam gas u leru. To mora da je u pitanju neki nosač ili šta već pričvršćuje motor za školjku. Šta misliš?
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
imas jak motor

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jesi ti nekad vozio auto sa uzdužno postavljenim motorom pre Sierre ?magick piše:Jeste mali off-topic, al' kad već to spominješ...rsdforddragomir piše:Ako nije zamajac onda moze biti problem donji nosac ili kako ga zovu stabilizator motora (vrlo cesto)
Mene zanima zašto mi se ceo auto nagne na levo (zanjiše) kad dodam gas u leru. To mora da je u pitanju neki nosač ili šta već pričvršćuje motor za školjku. Šta misliš?

Razmisli šta se desi kad drmneš gas kod auta sa uzdužno postavljenim motorom

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- microslav
- Poruka: 59
- Član foruma od: utorak, 25. avg. 2009. u 12:42h
ahaaaaaaaaaaaa, zato moja fiesta malko krene kad dodam gas u leru 

- van
- VIP
@Magic
Zamisli da imas V8 u toj sieri .Svaki put kada das gas auto ti se nekrivi 2-3 santimetra u jednu stranu
Zamisli da imas V8 u toj sieri .Svaki put kada das gas auto ti se nekrivi 2-3 santimetra u jednu stranu

- magick
- Poruka: 55
- Član foruma od: petak, 21. avg. 2009. u 12:44h
O.K. ljudi, salu na stranu... Shvatio sam vec da je to "normalno", ali mi i dalje nije jasno zasto bi se redni cetvorocilindras naginjao samo na jednu stranu, a ne prosto vibrirao. Inercija zamajca?!?
A i ne verujem nesto da se neka novija "mechka" ili BMW tako "naginju" i ako imaju stotinak konja vise.
A i ne verujem nesto da se neka novija "mechka" ili BMW tako "naginju" i ako imaju stotinak konja vise.

- Markedjani
- Predsednik kluba
@Magick
Ako ti kažemo da je to normalno onda je normalno... zašto tražiš objašnjenje ?!?!
A i kakve ovo veze ima sa vibracijom volana?!
Ako ti kažemo da je to normalno onda je normalno... zašto tražiš objašnjenje ?!?!
A i kakve ovo veze ima sa vibracijom volana?!

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
pa objasnite co'eku da je to jednostavno efekat motora...zamisli da je sav motor stator a radilica rotor,kad surnes gas logicno je da stator tezi suprotnom smjeru obrtaja rotora...to se nauci u 4 osnovne...
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Evo jedan BMW gde se vidi to naginjanje motora, malo ali vidljivo.
[youtube]iTjrJjtaam0[/youtube]
[youtube]iTjrJjtaam0[/youtube]
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ok... objasnili smo mu da je to normalno... nastavite sa temom.

-
Promenio sam donji nosac motora (onaj sto izgleda kao reket) i nista se nije promenilo, vibracije su ostale, a u poslednje vreme kao da su se i pojačale. Na 1100-1200 obrtaja zavibrira vrlo neprijatno cela ona plastika ispred vozaca. Bio sam danas kod majstora i on ne moze da nadje uzrok. Nosaci po njemu nisu , za zamajac nije siguran, kao ni za dizne. Jedino je primetio da je crevo klime jako kruto i da vibrira. Savetuje mi da idem na dijagnostiku. Imam dva pitanja za nekog iskusnijeg:rsdforddragomir piše:Ako nije zamajac onda moze biti problem donji nosac ili kako ga zovu stabilizator motora (vrlo cesto)
1. Da li to crevo klime moze da prenese vibracije u kabinu
2. Da li se na dijagnostici moze utvrditi da li vibracije nastaju zbog dizni ili zamajca
Hvala unapred
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Crevo za klimu nemoze da prenese vibracije,a i dijagnostika nemoze da vidi od cega nastaju vibracije