Pre godinu dana je auto poslat u servis kod mog mehanicara koji je zajedno sa caletom trazio problem. Ono sto ja znam (posto nisam bio prisutan) da je pregledano je:
- zupcasti kais, i sve sto ide u kompletu sa njim (spaneri, roleri, itd...)
- kanalni kais, koji su i skunuli pa palili auto bez njega, ali takodje bez promena
I na tome se zavrsilo...
Sad posto u skorije vreme planiram da cipujem auto mislim da bi bilo jaako pametno da ovo eliminisemo.
Zvuk ima cudan ritam, kao takt 4 pa 3, 4 pa 3, i uvek je takav. Nekad se cuje brze (obicno posle zesce voznje) nekad sporije. Ne cuje se nikad kad upalim auto hladan, ali nema pravila kad pocinje da se cuje. Moze posle 500m voznje, ili kao sinoc posle 10-ak km.
Davno sam pitao Dragomira onako na brzaka na jednom od skupova sta bi moglo biti, rece set zupcastog, ali je on posle toga proveren i nije ustanovljeno nista.
Ono sto sam primetio sad na Miseluku je npr. da Macanom sivi Focus ima identican zvuk "cangrljanja" kao i moj auto, samo je eventualno maalo tisi.
Evo i dva klipa, prvi je hladan start, gde motor radi normalno, drugi je od pre pola sata, posle normalne voznje od 7-8km.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Izvinjavam se na duzini posta, ali samo tako mogu da pojasnim o cemu se radi.