Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford galaxy - gasi se na leru na benzinu, na plinu o.k.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
gorke
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 21. mar. 2013. u 21:24h

Ford galaxy - gasi se na leru na benzinu, na plinu o.k.

Poruka od gorke » četvrtak, 28. mar. 2013. u 20:54h

Ford Galaxy 2.0, `98, 85 kW, DOHC, BRC sekvent,

skoro mi je riknula pumpa za benzin koju sam zamenio, posle toga u gasnu instalaciju ubrizgao sam aditiv za ciscenje sistema,
uskoro sam poceo da cujem povremeno neki zvuk iz pravca motora, kao blago grebanje, i poceo je da blago seta broj obrtaja na leru,na benzinu, dok se ne ugreje motor i ne prebaci na gas. Od pre par dana, dok je motor hladan i ne prebaci na gas, prilikom kocenja i stajanja na semaforu, obrtaji padaju, stucne i ugasi se, tek posle tri cetiri verglanja upali i ide normalno. Kad je na plinu nema tih simptoma.
Spremio sam za zamenu dihtung poklopca motora, posto uprkos dotezanju pomalo flisuje sa strana.
U kabini se povremeno oseti miris antifriza iako sam u dva navrata sipao likvi moli aditiv za zapusavanje hladnjaka. Vidite li ikakvu vezu svih ovih okolnosti ?
Ako neko ima komentar, ideju ili savet dobro bi mi dosao.
Pozdrav. Goran

gorke
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 21. mar. 2013. u 21:24h

Re: Ford galaxy - gasi se na leru na benzinu, na plinu o.k.

Poruka od gorke » četvrtak, 28. mar. 2013. u 21:23h

Има још једна ствар.
Кад ујутро први пут заверглам имам утисак неће упалити и таман кад кренем да враћам кључ, он упали, чини се лако, као да је чекао да престанем са верглањем да би се покренуо. То до скора није био случај.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“