Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ulje na crijevima interkulera

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Ulje na crijevima interkulera

Poruka od dzodzi » petak, 15. mar. 2013. u 11:00h

Pozdrav, znam da je to cesta pojava kad je turbina pri kraju, ali koliko je normalno da u Focusa oba crijeva koja idu u/iz interkuler budu zauljena. Pogtovo ono koje vodi iz turbine u interkuler. Vidim da je i kapalo ulje sa gumenog crijeva. Inace auto normalno vuce, ne dimi i slicno. Prepostavljam da bi bilo pametno skinuti i oprati interkuler da ne bi doslo do vecih problema.

I jos jedna stvar, da li je normalno da kazaljka temperature nikako ne dostize pola skale, vec je uvijek negdje u prvoj trecini. Juce sam prosao 50 km lagane voznje ali i par km stiskanja, medjutim kazaljka nije presla iz prve trecine nikako. Vidim da se teze zagrijava i treba malo duze da radi da bi imao grijanje unutra, moze li biti termostat ili neki veci kvar?

U pitanju je Focus TDCI 85 kw, 2002 godina. Inace ovo mi je prvi ford i uopste prvi dizel pa nisam bas strucan :D

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Ulje na crijevima interkulera

Poruka od nikola_focus » petak, 15. mar. 2013. u 12:57h

Sto se tice ulja u crevima, normalno je da ga ima malo, mozda je porozno crevo pa pusta? A sto se tice problema sa temperaturom, zameni termostat, verovatno je do njega. Potrudi se da nadjes original, sve ostalo je glavobolja posle nekog vremena.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“