Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

jak miris e.dizela ispod haube

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

jak miris e.dizela ispod haube

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 10. mar. 2013. u 20:27h

za početak reč je o 1.4tdci fiesti.
kad je auto ugašen oseća se miris dizela ispod haube, kad je auto zagrejan ispod maske s vremena na vreme vidim dim (vrlo mala količina ali se vidi)...kad podignem haubu najjači miris dolazi od prilike u međjuprostoru čepa za dolivanje ulja i kućišta filtera za vazduh. kad je auto u mestu, upalim ventilaciju i oseća se "miris" dizela dok kad je auto u pokretu miris gotovo i da se ne oseća
neki savet ?

pitanjce uz temu, pošto znam kako bi se čulo da su podloške u pitanju (ćuf ćuf čuf čuf..), da li problem prave podloške?
prelivna crevca na diznama ?
joše jedno pitanjce, codovi na diznama? ima li ih, itd...
auto ide normalno, nešto nisam uspeo da primetim veću potrošnju na otvorenom (kš-bg, bg-kš) i po lokalu ...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

rista
Poruka: 123
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h

Re: jak miris e.dizela ispod haube

Poruka od rista » ponedeljak, 11. mar. 2013. u 10:07h

Nateraj auto na kanal, po mogucstvu, i pogledaj odozdo da li je vlazan motor, menjac od dizela i da li dok auto radi mozes primetiti blago curenje goriva. Ukoliko je to slucaj verovatno su u pitanju prelivna crevca koja pustaju gorivo i pune onaj prostoj (udubljenje) oko dizni, a koje se zatim sliva svuda. To je barem moje iskustvo koje sam imao ubrzo nakon kupovine auta (a Dragomir brzo resio zamenom prelivnih crevca), jer po tvom opisu ista stvar se i meni desavala - miris dizela a nikakvih problema drugih nije bilo. Mozes i da demontiras kuciste filtera za vazduh pa da vidis odozgo da li je prostor oko dizni vlazan. To je bilo u mom slucaju, pa ti mozes poci od toga...
Poslednja izmena: rista, na dan ponedeljak, 11. mar. 2013. u 11:19h. Ukupno izmenjeno 1 put.
RISTA

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 11. mar. 2013. u 10:50h

meni takoder bilo sumljivo da curi na platni ispod dizne dok nwa jednom nije pocelo bas da naliva u prostor oko dizne,. bilo do creva prelivnog... :beer:

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 12. mar. 2013. u 03:58h

na to i najvise sumnjam...jer mi se desilo da se "pohabaju" podloske na diznama i znao bi kako se auto cuje, ali ovo je sasvim drugacije, oseca se dizel nesagoren...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“