Vozim Focusa 1.6 iz 2007g.
Ponekad kad okrenem volan do kraja, kod uparkiravanja i isprakiravanja i polako krenem čuje se nekakav prigušeni zvuk...kao da nešto glasno lupi...ponekad samo jednom lupi a nekad kad brže krenem i par puta lupi. Zvuk je kao da je nešto teško metalno puklo i baš je neugodan zvuk.
Bio sam 2 puta kod 2 različita majstora i naravno tada je nemoguće proizvesti taj zvuk ma kolko motao volan.
Oba majstora su pregledala homokinetički zglob i sve je u redu sa njim. Auto je na tehničkom pregledan i nema nikakvih problema.
Drugi majstor je specijalista za letve volana i testirao je auto u vožnji i kaže da mu letva volana izgleda zdravo. Nema lufta, nema zanošenja u vožnji.
Auto inače ima samo 56 000km a to lupanje se čuje možda svaki 10 put kad vozim auto u situacijama kod kretanja ili sporog oštrog skretanja na parkiralište.
Šta da radim? Više sam lud od tog lupanja.
Focus MK2 lupa kod punog okreta volana
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 21. feb. 2013. u 09:13h
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Focus MK2 lupa kod punog okreta volana
Znaju poluosovine da se cuju na mk2 Focusu. To mi prvo pada na pamet, jer znam da se to redovne desava na njima.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()