Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pomoć oko termostata

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
fly carpenter
Poruka: 107
Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 22:39h

pomoć oko termostata

Poruka od fly carpenter » subota, 16. feb. 2013. u 22:12h

Dok sam putovao sinoć iz Novog Sada skala od temperature je stajala u crvenom skoro sve vreme, par puta sam stao da proverim da ne kuva ,međutim ništa ne obično nisam primetio,voda nije prelivala na crevu,nije se pušio nit se čulo klokotanje vode ,ali je donje crevo svo vreme bilo hladno dok je gornje bilo vrelo,prvo što sam uradio danas je to što sam odmah otišao do drugara da zamenim termostat jer sam pretpostavio da ne otvara,zamenili smo ukupno tri termostata i ni jedan nije otvarao a skala je opet bila u crvenom i donje crevo gde je inače termostat opet hladno! Brinem se da ne zeznem motor zbog neke gluposti,inače motor je 2.0 v6 TC 3! :(

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: pomoć oko termostata

Poruka od DRAGANFORD » nedelja, 17. feb. 2013. u 00:10h

termo davac za instrument tablu nevalja. premeri stvarnu temperaturu motora

fly carpenter

Poruka od fly carpenter » nedelja, 17. feb. 2013. u 15:41h

Neće biti problem ako je termodavač, čudi me samo što je jedno crevo hladno a drugo vrelo ,mislim da termodavač nema veze sa tim!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. feb. 2013. u 16:31h

Da termostat ne otvara uopšte prokuvao bi ti u prvih 10 kilometara. Otvori čep od hladnjaka i pusti ga da se zagreje u leru, videćeš da li postoji cirkulacija vode kroz hladnjak kada termostat otvori, ako otvori uopšte.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » nedelja, 17. feb. 2013. u 17:28h

Одврни грејање до даске када је на леру и гледај да ли обара температуру . Грејач кабине може без проблема да охлади мотор на радну температуру ако ауто стоји у месту и ради на леру .
Купи за 400-500 динара унимер који има сонду за мерење температуре . Прислониш сонду уз црево које иде ка грејачу кабине и он ће да ти каже температуру

fly carpenter

Poruka od fly carpenter » nedelja, 17. feb. 2013. u 19:48h

Hvala na savetima ,probaću, pa ću vam reći šta se dešava! thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“