Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Rezerva Problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
focus ghia
Poruka: 56
Član foruma od: četvrtak, 28. okt. 2010. u 23:33h

Rezerva Problem

Poruka od focus ghia » sreda, 13. feb. 2013. u 00:22h

Naime Focus 2001.god 1.6 16v neprijatno sam bio iznenadjen letos kad se desilo da cim je upalio lampicu od rezerve automobil gubi snagu i nece preko 1500 obrtaja, stanem, na leru ga isturiram sve ok, krenem, prva, druga, treca cim predje 1500-1700 ja dodajem gas on staje i obrtaji se obaraju, cim sipam goriva sve normalno, evo ja ga vozim od tad, ali niposto ne sacekam da se upali rezerva. Da li je to pumpa goriva u rezervoaru i jel moguce uraditi nesto da se ista osposobi, ili je zamena neophodna? Nacuo sam samo da retko kojem focusu pumpa prezivi 150 hiljada, meni se ti simptomi javili na 160... :D
Hvala unapred na odgovoru...

focus ghia

Re: Rezerva Problem

Poruka od focus ghia » nedelja, 17. feb. 2013. u 02:58h

Jel sam nesto pogresno pitao, ili rekao, obzirom da niko ne odgovara? :wtf:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21580
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 17. feb. 2013. u 03:01h

Nisi ništa pogrešio nego generalno može da bude svašta što se tiče dovoda goriva.

Ja tipujem na oštećen (ulubljen rezervoar),napuklo kućište pumpe za gorivo,oslabila sama pumpa za gorivo,neko crevo naprslo... generalno može da bude bilo šta u vezi dovoda goriva.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. feb. 2013. u 03:02h

U svakom slučaju nemoj voziti na rezervi da ti pumpa ne bi crkla u totalu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 17. feb. 2013. u 08:00h

Tišina ti govori koliko možemo da ti pomognemo ovako preko računara. Dali su ljudi nekoliko sugestija, pa možeš eventualno da probaš metodom eliminacije da dođeš do uzročnika, ili da oteraš auto kod nekog profesionalca pa da prepustiš njemu da se igra time.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

focus ghia

Poruka od focus ghia » nedelja, 17. feb. 2013. u 21:11h

Naravno da je nemoguce otkloniti kvar preko racunara, ali neke smernice stecene iskustvom drugih bi mi mnogo znacile... Konkretno ako govorimo o otkazu pumpe, jel se desavalo da ona tako "radi" i da ima momente kad brljavi i ne doprema gorivo, ili jednostavno nastupi potpun otkaz i to je kraj?

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Poruka od matke » nedelja, 17. feb. 2013. u 21:47h

retko je ovakav simptom pumpe,najcesci problem je u samom kucistu pumpe,desava se da napukne thumbsuph

focus ghia

Poruka od focus ghia » ponedeljak, 18. feb. 2013. u 02:50h

matke piše:retko je ovakav simptom pumpe,najcesci problem je u samom kucistu pumpe,desava se da napukne thumbsuph
Sto dovodi do toga kad je pumpa pola i vise potopljena u gorivo, moze da doprema potrebnu kolicinu goriva, ali kad je nivo na rezervi ona prosto receno falsira? Jel sam u pravu? :wtf:

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Poruka od matke » ponedeljak, 18. feb. 2013. u 21:38h

jesi u pravu.resenje je skidanje rezervoara i vadjenje kucista sa pumpom napolje.dosta se tesko uocava naprsnuce kucista.savet je ne teraj kod majstora koji ne poznaju forda,malo je zeznuto da se kuciste izvadi iz rezervoara thumbsuph

focus ghia

Poruka od focus ghia » sreda, 20. feb. 2013. u 15:23h

Skidacu ga ja, cim se malo vreme poboljsa, pa javljam kakvi su rezultati... Hvala za dosadasnje odgovore thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“