Pitanje u vezi alternatora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 47
- Član foruma od: ponedeljak, 8. feb. 2010. u 02:58h
Pitanje u vezi alternatora
U pitanju je moj mondeo mk2 1.8 benzinac, danas sam nesto proveravao napon na akumulatoru, akumulator nov...nepunih 6 meseca star...sinoc auto vozen, malopre proverim napon na akumulatoru 11,5V...zatim sam upalio auto i onda napon se povecao na 12,7v...sve mi se cini da sam negde cuo da bi trebalo da bude preko 13V kad je upaljen auto...al nisam siguran? sta da radim? da menjam alternator?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Pitanje u vezi alternatora
Probaj sa drugim uredjajem da meris napon
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Dex84
- Poruka: 93
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
- Kontakt:
oko 14v, a napon mora biti iznad 12.3v u mirovanju na akumulatoru. Imaš garanciju, pa ne brini.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!

-
proverio sam na tehnickom pregledu njihovim uredjajem i rekli su da je oko 12,5V kad je upaljen auto i da je malo...jos jedno pitanje da ne pokrecem novu temu...koliko bi bilo posla oko ubacivanja motora od mondeo 2.0 na ovaj moj mondeo koji je fabricki 1.8...hocu morati posle samo ecu motora da menjam ili jos neku instalaciju?
-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Sad cu ti poslati link od nekog 2,0 mondea, najbolje uzmes kompletnog stranca i prebacis mkotor i instalaciju, i jos ti ostane dosta delova za tebe, a i ostane ti nesto i da prodas.... http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _20_klima/
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
nije valjda zvekno motor? 1,8...?
ne moze da se zameni samo ecu..mislim da ce taj ecu od 2.0 tesko da se venca sa imo...i ostalom boranijom
ne moze da se zameni samo ecu..mislim da ce taj ecu od 2.0 tesko da se venca sa imo...i ostalom boranijom
-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Najbolje kupi stranca i sve lepo prebaci i ima da radi sto godina!!
-
pa to i planiram...za novu godinu treba da mi stigne stranac sa 2.0 motorom...nije zveknuo motor, dobar je ne trosi ulja lepo ide...ali me cisto to zanimalo...bio bi zivahniji sa malo vise kilovata 

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
1,8 i 2,0 su potpuno isti motori,vadiš motor iz auta prepakuješ sve na drugi motor i ubaciš,sve odgovara šraf na šraf,ne moraš menjati ništa od instalacije,ja kad sam menjao 1,8 na 2,0 ostavio sam računar od 1,8. 

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
a tonine84 piše:bio bi zivahniji sa malo vise kilovata

dali si menjao pumpu ili ?Reppa piše:1,8 i 2,0 su potpuno isti motori
- Reppa
- Kontakt:
I jedan i drugi zetec motor,nema potrebe da menjaš pumpu,iste su.
-
super ce onda proci ...
a sta je sa parametrima ubrizganog goriva ? za 1.8 i 2.0 isti su ili ?

a sta je sa parametrima ubrizganog goriva ? za 1.8 i 2.0 isti su ili ?

- Reppa
- Kontakt:
Ne verujem da su isti,ali meni lepo radio 2.0 sa računarom od 1.8 pa nisam hteo menjati zbog čipa.
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Kod mene je 13.6 v - 13.8 v kad radi motor, 12 - 12.1 v na kontaktu, u toku verglanja 8 - 9 V.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001