Ford Fiesta 1.4 TDCi 2002g. gomila malih gremlina
Moderator: Dragomir
- smorization
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 13. nov. 2012. u 13:15h
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2002g. gomila malih gremlina
Auto je kupljen polovan sa navodno predjenih 150.000 ali je zbog carine elektronski pomeran na 230.000, ja sam ga dobio kao poklon. Od tada je menjan ceo set kvacila, svi filteri, ceo set zupcastog kaisa, protokomer, prsla je bila i turbina skroz se raspala, EGR ventil je takodje otisao i, remenica(ako se dobro secam) njen unutrasnji prsten je poceo da kida spoljasni i to je menjano, puklo pancir crevo servo pumpe, sve je to menjano i sredjivano u nekom vremenskom periodu od 8-9 meseci tj. na svakih mesec dana nesto novo. Sad evo 2 meseca od kako je manje vishe sve ok, mora josh da se zamene zadnje plocice na kochnicama posto su dotrajle.
Kako go da da ne duzim ostao mi je problem koji se vec par puta ispoljavao da ako auto ostavim parkiran na nagibu, tj kao da je parkiran na uzbrdici da upali i ugasi se cim pokusham da krenem i nece uopshte da upali nikako, dok se ne okrene na drugu stranu tj kao da je na nizbrdici posle par verglanja uhvati gorivo zastuca, pa onda josh malo verglanja i upali, radi normalno kao da se nista nije desilo nikakve lampice upozorenja se ne pojavljuju (negde sam procitao da ova fiesta navodno ima dve pumpe jednu na motoru i jednu elektricnu u samom rezervoaru, pa da ona ne radi, ili druga ideja koju imam je da posto je dizelash vecina njih ima ugradjen kao limiter da cek i kada stane i ostane bez goriva ustavi ima goriva u rezervoaru nego je kao "failsafe" da ne udje vazduh u motor) to mi se desilo 2 puta kada sam ostavio tako parkiran auto sa nesto malo goriva u rezervoaru malte ne blizu rezerve, i jednom sam pokushao radi eksperimenta sa oko 25l u rezervoaru i tada se desilo isto, to je prvi, drugi problem koji je ostao je da se do sada 2 puta desilo da auto u sred voznje kao da ostane bez snage tj gas do poda ali nema sanse da predje 80-100.
Ja i cale malo ostrije voizmo ali auto nikada ne prelazi preko 2700-2900 obrtaja, samo 2 puta sam ga gurao do granice da vidim da li stvarno moze 160, i treci ne toliko problem koliko samo nervira je da posle nekih mao brzih voznji tipa autoputem kada se vracam ili idem na posao da kada se stane na neki semafor u leru da drzhi motor na 1000 obrtaja i malo trese, uobicajeno u leru koliko sam skapirao za dizelashe je oko 800-900 obrtaja, mislim ja sada lupam ne znam stvarno ranije sam vozio caletovu Alfu 156 pa sam naviako na 1000-1100 obrtaja u leru.
I unapred se izvinjavam za zid teksta ako bude trebalo josh nekih informacija slobodno pitaj te.
Kako go da da ne duzim ostao mi je problem koji se vec par puta ispoljavao da ako auto ostavim parkiran na nagibu, tj kao da je parkiran na uzbrdici da upali i ugasi se cim pokusham da krenem i nece uopshte da upali nikako, dok se ne okrene na drugu stranu tj kao da je na nizbrdici posle par verglanja uhvati gorivo zastuca, pa onda josh malo verglanja i upali, radi normalno kao da se nista nije desilo nikakve lampice upozorenja se ne pojavljuju (negde sam procitao da ova fiesta navodno ima dve pumpe jednu na motoru i jednu elektricnu u samom rezervoaru, pa da ona ne radi, ili druga ideja koju imam je da posto je dizelash vecina njih ima ugradjen kao limiter da cek i kada stane i ostane bez goriva ustavi ima goriva u rezervoaru nego je kao "failsafe" da ne udje vazduh u motor) to mi se desilo 2 puta kada sam ostavio tako parkiran auto sa nesto malo goriva u rezervoaru malte ne blizu rezerve, i jednom sam pokushao radi eksperimenta sa oko 25l u rezervoaru i tada se desilo isto, to je prvi, drugi problem koji je ostao je da se do sada 2 puta desilo da auto u sred voznje kao da ostane bez snage tj gas do poda ali nema sanse da predje 80-100.
Ja i cale malo ostrije voizmo ali auto nikada ne prelazi preko 2700-2900 obrtaja, samo 2 puta sam ga gurao do granice da vidim da li stvarno moze 160, i treci ne toliko problem koliko samo nervira je da posle nekih mao brzih voznji tipa autoputem kada se vracam ili idem na posao da kada se stane na neki semafor u leru da drzhi motor na 1000 obrtaja i malo trese, uobicajeno u leru koliko sam skapirao za dizelashe je oko 800-900 obrtaja, mislim ja sada lupam ne znam stvarno ranije sam vozio caletovu Alfu 156 pa sam naviako na 1000-1100 obrtaja u leru.
I unapred se izvinjavam za zid teksta ako bude trebalo josh nekih informacija slobodno pitaj te.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Ford Fiesta 1.4 TDCi 2002g. gomila malih gremlina
Sa jednom Zafirom sam imao takav problem, samo na nizbrdici... neki preliv je bio u pitanju.

- smorization
Jel postoj ikakvo resenje tog problema ili cu samo morati da zivim sa time?totti piše:Sa jednom Zafirom sam imao takav problem, samo na nizbrdici... neki preliv je bio u pitanju.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21575
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ima tu finih problema... počevši od verovatno nekog puklog turbo creva (pošto kažeš da loše ide auto) do recimo problema sa dotokom goriva.
Kako ti se kreće potrošnja ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- smorization
I ja sam mislio da je napuklon neko crevo to je sve proverno ona su ok, gubitak snage se deshava samo kada dodjem do neke manje kolicine goriva blizu rezerve, potroshnja mi je oko 4.5l na otvorenom a po gradu oko 6-6.5 manje vishe onako kako joj i pishe po fabirckim specifikacijam svuda.Markedjani piše:Ima tu finih problema... počevši od verovatno nekog puklog turbo creva (pošto kažeš da loše ide auto) do recimo problema sa dotokom goriva.